Varför jag aldrig kommer att använda en annan spelprenumerationstjänst

0
1

Nyckelalternativ

  • Att rusa sig igenom spel på grund av ett kommande prenumerationsförnyelsedatum tar bort njutningen av att spela.
  • Begränsad fritid gör det svårt att slutföra spel snabbt, vilket resulterar i att man betalar mer för månader av ett abonnemang än att bara köpa spelet direkt.
  • Prenumerationer saknar flexibilitet när det gäller att låna ut och sälja spel, plus att titlar kan försvinna oväntat.

Det finns massor av spelprenumerationstjänster som tävlar om dina pengar: Xbox Game Pass, EA Play, Ubisoft+ och PlayStation Plus för att nämna några.

Jag har använt nästan alla genom åren. Medan vissa är bättre än andra, har jag kommit till slutsatsen att de inte fungerar för mig. Det är därför jag aldrig kommer att betala för en spelprenumerationstjänst igen.

De får mig att rusa genom spel

Jag gillar att ta mig tid med spel, speciellt om det är något jag verkligen njuter av—att insupa atmosfären, utforska varje skrymsle och uttömma alla dialogalternativ.

Marcus Mears III/How-To Geek

figur> stark>

Problemet är att jag känner att jag inte får valuta för pengarna från prenumerationen om jag kastar oändliga timmar i samma spel. Eller om jag bara planerar att prenumerera i en månad måste jag slutföra spelet före nästa faktureringsdatum. Jag har ett konstant tjat om att klockan tickar och att jag borde gå vidare till något annat, som förstör njutningen av att spela.

Jag har inte tillräckligt med ledig tid

När det gäller det, jag har' inte har tillräckligt med ledig tid för att spela spel—borta är ungdomens glansdagar! När jag bara har en handfull timmar varje vecka på mig att sitta ner med en handkontroll, kan jag inte slutföra spel snabbt.

Även om den månatliga prenumerationskostnaden kan se lockande ut till en början, slutar jag med att betala mer än att bara köpa spelet direkt eftersom det tar mig många månader att ta mig igenom det.

Utlåning är oflexibelt, att sälja är omöjligt

När jag är klar med ett fysiskt spel kan jag enkelt låna ut det till vänner och familj; mitt exemplar av Super Mario Odyssey har uppskattats av många. Jag kan också sälja den för att få tillbaka en del av den ursprungliga inköpskostnaden. Därmed inte sagt att jag bara köper fysiska spel, men jag kommer att göra det för Nintendo-spel som håller sitt värde.

Tim Brookes/How-To Geek

Med spelprenumerationstjänster och digitala köp i allmänhet kan du inte sälja dem och utlåningen är oflexibel. Det är möjligt att till exempel dela Xbox Game Pass, men bara med en annan konsol som du först behöver logga in på ditt konto. Det är lite jobbigt.

Inte alla plattformar är så restriktiva när det kommer till digitala spel du äger. En av Steams mindre kända funktioner är Steam Families, som låter upp till fem personer i ditt hushåll spela spel från ditt bibliotek utan extra kostnad. Det är en av anledningarna till att jag köper de flesta av mina PC-spel på Steam.

Spel kan försvinna oväntat

En av fördelarna med spelprenumerationstjänster är att de ständigt utvecklas och lägger till nya spel, några på releasedagen . Men det finns en nackdel med den utvecklingen eftersom spel också lämnar regelbundet.

Det betyder att du kan vara halvvägs genom ett spel ena dagen och sedan inte ha tillgång till det nästa. Vissa tjänster, som Game Pass, kommer att varna dig om ett spel som du startar ska lämnas snart, men det löser inte problemet. Om du vill fortsätta ditt spelande måste du köpa spelet eller hoppas att det kommer tillbaka till tjänsten någon gång.

Tekniskt sett, på grund av digital rights management (DRM), äger du inte riktigt de flesta av spelen du köper ändå, men det är mycket mindre sannolikt att de rycks från dig. Dessutom kan du alltid köpa från DRM-fria butiker som GOG (idealiskt för att hitta klassiska spel).

Jag spelar inte många spel om, men det finns de jag återvänder till varje år eller så. Jag gillar att ha dessa permanent i min samling, redo att gå när jag vill, och behöver inte oroa mig för om de finns på en tjänst eller att behöva betala för att komma åt dem igen.

Jag behöver inte ständig tillgång till så många spel

Gillarna av PlayStation Plus ger dig tillgång till hundratals spel. Det är bra, eftersom du kommer att hitta titlar som passar dig. Men om du gillar att se spel till slutet, är det osannolikt att du kommer att göra ett hack i den katalogen. Dessutom, behöver du konstant tillgång till alla dessa spel?

Det är inte som musikströmning, där det är rimligt att lyssna på enorma mängder och upptäcka nya låtar varje dag—Jag får utan tvekan ut det mesta av Spotify Premium. Detsamma kan inte sägas om en spelprenumerationstjänst, där jag bara kommer att ha ett par spel på gång samtidigt för att hålla länge.

De fortsätter att bli dyrare

Om du använder någon form av prenumerationstjänst, spel eller annat, är du bekant med prishöjningar. Till exempel ökade basnivån för EA Play från $29,99/år till $39,99 i maj 2024. Priset på en årlig PlayStation Plus-plan steg med cirka 33 % i september 2023, medan Microsoft ökade kostnaden för Xbox Game Pass i juli samma år.

Jag köper aldrig spel vid lanseringen, främst för att priserna sjunker snabbt. Dessutom, när jag väl har köpt ett spel är det det. Jag behöver inte oroa mig för en plötslig prishöjning som gör det oöverkomligt för mig att fortsätta spela.

Trots detta kan de fungera för dig

Vissa människor åtnjuter friheten dessa prenumerationer ger eftersom det låter de provar saker de inte brukar spela; de kan släppa ett spel de inte gillar utan köparens ånger. Andra bryr sig inte om spelägande—att hyra är trots allt ingen ny praxis. Och någon med gott om fritid kommer att få mycket för pengarna.

Så länge som spel inte börjar låsas bakom specifika prenumerationer och förblir tillgängliga att köpa individuellt, är det viktiga att vi har valfrihet. Spelprenumerationstjänster är inte dåliga i sig, de är helt enkelt inte rätt för mig.