Mellanklass Android vs. gammal iPhone: Du bör köpa iPhone

0
2

Nyckelalternativ

  • iPhones erbjuder längre programvarustöd jämfört med medelstora Android-enheter, vilket säkerställer en längre livslängd och tillgång till nya funktioner.
  • Apples ekosystem ger praktiska funktioner för befintliga Apple-användare och bättre säkerhet, vilket gör det till en övertygande anledning att byta från Android till iPhone.
  • Äldre iPhones kan överträffa mellanklass Android-telefoner tack vare kraftfulla processorer i A-serien, som erbjuder bättre prestanda och lång livslängd.

Funderar du på att köpa en smartphone för en budget? Det populära valet är att lämna de dyra flaggskeppssmarttelefonerna bakom sig och istället köpa en fantastisk mellanklass Android. Men många går över till ett bättre alternativ: avvisar mellanklass Android och väljer en äldre iPhone istället.

iPhones får vanligtvis bättre mjukvarusupport

När du skaffar en ny telefon är det väldigt lätt att falla i fällan att fokusera på hårdvaran och fastna i attraktionskraften hos alla snygga funktioner. Men det är viktigt att komma ihåg att programvaran är lika viktig som hårdvaran.

Även om du kan använda en medelstor Android i flera år med skyddsfodral och korrekt skötsel, kommer din enhet så småningom inte längre att ha tillgång till uppdateringar och patchar. Detta förkortar i huvudsak telefonens livslängd eftersom du inte längre har tillgång till de senaste apparna och funktionerna, och din enhet kan till och med börja sakta ner.

Precis som alla andra telefontillverkare släpper Apple mjukvaruuppdateringar och nyare modeller för att hålla jämna steg med kraven från nya appar och vanliga telefonanvändare. Apple erbjuder vanligtvis sex till åtta års programvarusupport för varje iPhone-modell. Detta gör iPhones betydligt mer "framtidssäkra" än deras mellanklass Android-alternativ. Du bör kunna få många års användning av din telefon, även om den redan är ett par år gammal när du skaffar den.

Hannah Stryker/How-To Geek

Med Android-enheter kommer du att titta på en kortare supportperiod. Även om Pixel och Samsung nyligen har utökat sin tidslinje för programvarustöd till cirka 7 år, får andra Android-smarttelefoner som OnePlus fortfarande bara uppdateringar i cirka tre år. Google säger att Pixel 6a kommer att sluta ta emot Android-uppdateringar 2025, trots att den släpptes 2022.

< strong class="an-zone-tag-bottom ad-zone-advertising-sub-tag">

Kort sagt, att skaffa en äldre iPhone innebär att du har mer tid med din enhet innan mjukvarustödet upphör att det är dags för en ersättning. Utöver detta kan din gamla iPhone faktiskt ta emot säkerhetsuppdateringar mycket längre även efter att ha tappats i årliga iOS-uppdateringar.

Du kanske föredrar Apples ekosystem

Om du redan äger en Apple-enhet, som en iPad eller MacBook, är Apples ekosystem tillräcklig anledning att byta från Android till en iPhone. Apples ekosystem ger en mängd praktiska funktioner till din iPhone som du inte kan få med en Android-enhet.

Du kan till exempel använda AirDrop för att dela filer mellan din Mac och iPhone på några sekunder, använda din iPhones kamera på din Mac under videosamtal och till och med synkronisera dina data på alla enheter med iCloud.

Jason Montoya/How-To Geek
strong>

När det gäller säkerhet kan Apples slutna ekosystem också ge en fördel framför Androids öppna ekosystem. Till exempel, när sårbarheter i iOS eller macOS uppstår, är det lättare för Apple att göra de ändringar som krävs för att åtgärda dessa sårbarheter eftersom de har kontroll över dessa plattformar.

Jämför detta med Android, där operativsystemet används av olika tillverkare med olika hårdvarukonfigurationer och mjukvaruanpassningar, kan Apple utfärda korrigeringar som påverkar ett stort antal enheter åt gången. Så om säkerhet och integritet är viktigt för dig är en iPhone förmodligen ett bättre och mer pålitligt val.

Äldre iPhones kan prestera bättre än medelstora Android-telefoner

Flaggskeppssmarttelefoner, som iPhone, är packade med den senaste tekniken och snygga funktioner som gör att de sticker ut när de är nya. Apples processorer i A-serien, speciellt gjorda för iPhones, ser till att de flesta uppgifter körs smidigt och effektivt. Faktum är att dessa chips är några av de mest kraftfulla mobila processorerna som du hittar i vilken smartphone som helst.

Om vi ​​vill titta på siffrorna, låt oss jämföra OnePlus 10T med iPhone 12, som släpptes cirka 2 år tidigare. A14 Bionic Chip i iPhone 12 har enastående prestanda jämfört med Snapdragon 8+ Gen 1-processorn i OnePlus.

iPhone 12s A14 Bionic har en flerkärnig poäng på 4502 på Geekbench, medan OnePlus bara får 3833, även om det är en nyare enhet än iPhone.

Processorerna i medelstora Android-enheter är bra, särskilt när man tar hänsyn till deras allmänna prisklass. Även om de kan variera lite beroende på modell, är de inte i närheten av hastigheten för Apples chips. Till och med fyra år senare visar iPhone 12 små tecken på att sakta ner oavsett om du spelar spel, redigerar foton eller växlar mellan appar.

Ännu äldre iPhones har fantastisk hårdvara

Du har säkert märkt att Android-telefoner varierar i storlek, byggkvalitet och övergripande utseende. Detta beror på att Android är tillgängligt för många smartphonetillverkare och erbjuder frihet och variation. Denna mångfald kan vara stor eftersom den ger Android-lojalister ett brett utbud av enheter och märken att välja mellan.

Men det kan också vara en nackdel eftersom det gör det svårare att garantera kvaliteten och hållbarheten på telefonens komponenter. Å andra sidan är Apple den enda tillverkaren av iPhones. Det betyder att de i stort sett har fullständig kontroll över kvalitetssäkringen av sin hårdvara.

Shikhar Mehrotra/Hur -Till nörd

Generellt sett tenderar iPhones att hålla bättre över tiden. Mellanklass Android-telefoner är fortfarande konkurrenskraftiga när det gäller hårdvara, men de kanske inte har den premiumkänslan på grund av det faktum att iPhones, oavsett hur gamla de är, alltid kommer att vara Apples flaggskepp.

Med tanke på saker som stänk-, vatten- och dammbeständighet har iPhone 12, till exempel, en IP68-klassificering. Det betyder att den kan pågå i cirka trettio minuter, sex meters djup under vattnet. Jämför det med en mellanklass Android som du kan få för nästan samma pris, som OnePlus 10T med IP54-klassificering. Den här billigare Android-telefonen kan bli blöt, men matchar inte vattentåligheten på iPhone 12.

Du borde förmodligen skaffa iPhone < /h2>

När du väljer mellan en Android-enhet i mellanklass och en äldre iPhone är det svårt att missa det senare när priset beaktas. iPhone:s styrkor ligger i dess ekosystem, vilket ger en mycket bekväm användarupplevelse över flera Apple-enheter, Apples snabba programuppdateringar och långsiktig mjukvarusupport.

Allt detta, i kombination med den hållbara och flaggskeppshårdvaran du får när du köper en iPhone, kan ge bättre prestanda och livslängd än många mellanklass Android-alternativ. Du är förmodligen bättre av att skaffa en enhet som en gång var toppen av raden, än en som är ny men fortfarande i mitten av sortimentet.