Hoe u kunt voorkomen dat Microsoft Recall een screenshot van uw computer maakt

0
3

Dit bericht wordt gesponsord door SpyShelter. De productkeuzes en meningen in dit artikel zijn afkomstig van de sponsor en weerspiegelen niet de redactionele richting van How-To Geek of zijn personeel.

De nieuwe Windows 11 Recall-functie van Microsoft wordt door velen al een beveiligingsramp genoemd, en het is duidelijk waarom. Om te kunnen werken, maakt de functie gebruik van een reeks invasieve mogelijkheden voor het maken van screenshots.

Het probleem hiermee is dat deze Recall-functie ook door grote bedrijven zoals Microsoft zou kunnen worden gebruikt om enorme hoeveelheden gegevens te verzamelen om hun AI-modellen in grote talen te trainen.

Dat is waar programma's zoals SpyShelter in beeld komen. Deze programma's kunnen helpen uw computer en uw privacy te beschermen tegen misbruik en voorkomen dat uw gegevens zonder uw medeweten of waarschuwing worden omgezet naar het nieuwste AI-model.

Wat is SpyShelter?

SpyShelter

SpyShelter is een uniek type antispywareprogramma dat heel anders functioneert dan een antivirusprogramma, omdat het verborgen wijzigingen aan uw pc die erop kunnen wijzen dat er momenteel toezicht plaatsvindt.

In wezen is SpyShelter een antispywaretoepassing, en best een goede als je bedenkt dat het dit al 15 jaar doet. Het biedt realtime bescherming tegen een hele reeks verschillende cyberbedreigingen, zoals malware en spyware, door applicatieactiviteiten die normaal gesproken onopgemerkt blijven, volledig zichtbaar te maken.

Programma's zoals keyloggers zullen bijvoorbeeld proberen stil op de achtergrond te draaien om uw toetsaanslagen op te nemen. Vervolgens kan het deze geregistreerde informatie gebruiken om toegang te krijgen tot de inloggegevens voor uw persoonlijke accounts, zoals voor uw e-mail- of bankrekeningen.

SpyShelter maakt dit onmogelijk door krachtige functies voor applicatiebeheer te bieden, zoals controle over wat apps wanneer kunnen doen, beperkingen opleggen aan wat ze kunnen doen en nog veel meer.

Wat kan SpyShelter?

SpyShelter wordt geleverd met een breed scala aan functies die rechtstreeks werken om inbraken op uw apparaat te verminderen of volledig te voorkomen. Er zijn er bijna te veel om op te noemen, maar enkele van de belangrijkste kunnen het verschil maken op uw computer.

Audio- en microfoonbescherming

Hoewel sommige laptops een lampje hebben dat aangeeft dat uw webcam momenteel is ingeschakeld, is dit niet het geval geldt voor je microfoon. Dit betekent dat kwaadwillende actoren mogelijk op elk moment toegang kunnen krijgen tot de microfoon van uw laptop om uw gesprekken op te nemen of erger.

SpyShelter voorkomt dat dit een optie is door u onmiddellijk te waarschuwen wanneer een applicatie toegang probeert te krijgen tot uw microfoon of camera. Van daaruit krijgt u de keuze hoe u verder wilt gaan met de toepassing, wat betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken dat u de toegang tot de microfoon kwijtraakt wanneer u dat wilt en dat u de toegang verhindert wanneer u dat niet wilt.

Uitvoerbare inzichten

SpyShelter

Als het gaat om bestanden die u kunt downloaden op uw computer behoren .exe-bestanden tot de gevaarlijkste. Er bestaat immers een .exe-bestand om een ​​reeks instructies op uw computer uit te voeren, wat die instructies ook mogen zijn.

Vaker wel dan niet zal dit gewoon een applicatie zijn, maar dat verandert niets aan het feit dat het verkeerde .exe-bestand de controle over uw pc volledig kan overnemen of erger. Dat is waar de Insights-functie van SpyShelter in het spel komt.

Deze functie geeft u, als u dat wenst, diepgaande informatie over elk .exe-bestand dat u op uw pc heeft staan, zodat u beter begrijpt wat een .exe-bestand is dat u downloadt. voordat u ervoor kiest om het uit te voeren.

Dit kan ongelooflijk handig zijn als u er ooit zeker van wilt zijn dat een .exe-bestand legitiem is voordat u het uitvoert, en het kan u op de lange termijn een hele hoop pijn besparen door onbedoelde installaties te voorkomen.

Installatiewaarschuwingen

SpyShelter

Over onbedoelde installaties gesproken: SpyShelter wordt ook geleverd met een installatiewaarschuwingsfunctie. Deze functie laat u weten of er ooit iets op uw pc is geïnstalleerd en helpt u te begrijpen wat dit is.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat u één programma installeert, maar een selectievakje mist dat een extra programma of service toevoegt die u niet wilt. Deze installatiewaarschuwingsfunctie laat u weten dat u dit extra programma krijgt en wat het doet, zodat u het zonder problemen kunt verwijderen.

Dit kan een bijzonder impactvolle manier zijn om AI-tools voor te blijven die mogelijk uw persoonlijke gegevens willen gebruiken voor hun trainingssets zonder dat u zich er volledig van bewust bent dat ze dat doen.

Screenshotpreventie

In dezelfde geest biedt SpyShelter een functie voor het voorkomen van screenshots. Zoals u zich misschien kunt voorstellen aan de hand van de naam van de functie, voorkomt dit dat programma's foto's of opnames van uw scherm maken als u dat niet wilt.

Voor sommige programma's, bijvoorbeeld voor schermopname- of opnamesoftware, is dit een nuttige functie en behoorlijk nuttig, maar voor de meeste programma's is de mogelijkheid om op te nemen wat er gebeurt volkomen onnodig voor de werking ervan.

In plaats daarvan wordt de mogelijkheid om uw scherm op te nemen of schermafbeeldingen te maken gebruikt om uw gegevens vast te leggen. Als alternatief worden screenshots door spyware gebruikt om zonder uw toestemming toegang te krijgen tot uw persoonlijke gegevens en deze te verzamelen.

Deze functie kan handig zijn voor het blokkeren van AI-apps van derden, vergelijkbaar met de nieuwe Windows 11 Recall-functie van Microsoft, die een screenshot maakt van uw pc-activiteit om AI-trainingsgegevens te verzamelen.

Applicatiecontrole

SpyShelter

Bovendien wordt SpyShelter ook geleverd met een groot aantal krachtige toepassingsregels die u kunt aanpassen op basis van uw eigen voorkeuren en behoeften.

Dit gebeurt via een reeks toelatingslijsten en blokkeerlijsten die u kunt instellen om te vergrendelen en te controleren wat uw apps wel en niet mogen doen. Dit kan zo beperkend zijn als u wilt. U kunt voorkomen dat onbekende toepassingen op welke manier dan ook worden uitgevoerd, of bepalen wat u precies wilt toestaan ​​dat toepassingen doen.

De macht ligt uiteindelijk in jouw handen. Als u Mozilla vertrouwt en al zijn apps wilt toestaan, bent u vrij om dat te doen. Als u Google-apps wantrouwt, kunt u deze in plaats daarvan blokkeren.

Controle van applicatiegebeurtenissen

Bovendien wordt SpyShelter geleverd met een functie voor het monitoren van applicatiegebeurtenissen. Deze functie detecteert en maakt onzichtbare applicaties en de activiteiten die ze uitvoeren zichtbaar, zodat u gemakkelijker kunt detecteren en voorkomen dat spyware toegang krijgt tot uw computer.

Spyware's belangrijkste hulpmiddel om toegang te krijgen tot uw computer is door verborgen te blijven, en zodra u merkt dat het programma uw persoonlijke gegevens probeert af te voeren, kunt u dit gemakkelijker stoppen.

Probeer het nu gratis

Wat SpyShelter echter echt onderscheidt, is dat u het geheel gratis kunt gebruiken, zolang het niet voor commercieel gebruik is.

Als je echter een breder scala aan functies wilt, wordt SpyShelter geleverd met twee extra abonnementen met wat uitgebreidere functies. Deze omvatten extra beveiligingsmodi, de mogelijkheid om de licentie op meerdere apparaten te gebruiken, actieve monitoring van bedreigingen en nog veel meer.

Bescherm uw persoonlijke gegevens

Zoals u kunt zien, biedt SpyShelter een uitgebreide reeks tools die niet alleen helpen bij het waarschuwen en voorkomen van spyware kan uw pc niet in beslag nemen, maar het helpt ook voorkomen dat grote bedrijven misbruik van u maken via grote, onverwachte updates.

Wanneer u dit combineert met het feit dat u SpyShelter geheel gratis kunt gebruiken, dan is er weinig reden om het niet te proberen, vooral als u zich zorgen maakt over de veiligheid van uw computer of andere computers. van de informatie die u daar bewaart.

Koop vandaag nog SpyShelter

Dit is een gesponsord bericht. De productkeuzes en meningen in dit artikel zijn afkomstig van de sponsor en weerspiegelen niet de redactionele richting van How-To Geek of zijn personeel.