Copy-Paste Fungerar inte på Windows 11? 10 sätt att fixa det

0
4

Snabblänkar

 • Uteslut appspecifika problem < /li>
 • Prova en alternativ metod
 • Felsök dina tangentbordstangenter och genvägar
 • Starta om File Explorer
 • Rensa urklippshistoriken
 • Sök efter störningar från andra program
 • Reparera skadade systemfiler
 • Sök efter infektion med skadlig programvara
 • Sök efter väntande systemuppdateringar
 • Utför en systemåterställning

Nyckel Takeaways

 • Se till att problemet med kopiera och klistra inte är begränsat till en specifik app genom att försöka kopiera och klistra in i ett annat program.
 • Om du inte kan kopiera och klistra in med kortkommandon, försök använda snabbmenyn genom att högerklicka och vice versa.
 • Rensa urklippshistoriken (Tryck på Win+V och klicka på "Rensa allt").

Från felkonfigurerade tangentbordsinställningar till korrupta systemfiler kan kopiera-klistra-funktionen sluta fungera av flera anledningar. Om du har problem med att kopiera och klistra in text eller bilder på din Windows-enhet, här är några korrigeringar du kan prova.

1. Uteslut appspecifika problem

Innan du går vidare till de huvudsakliga felsökningsstegen, se till att problemet är' t begränsad till en enda app. Om du inte kan kopiera och klistra in text i en viss app, stäng den och försök att kopiera och klistra in i ett annat program.

Om copy-paste fungerar på andra ställen är problemet appspecifikt. Kontrollera i så fall behörighetsinställningarna i applikationen, dess genvägsinställningar och alla andra inställningar som du känner kan bidra till problemet. Det är också möjligt att appen inte stöder kopiering och klistra in. Det är inte vanligt, men det är en möjlighet.

Om copy-paste däremot inte fungerar i hela ditt operativsystem är problemet mer utbrett och kräver ytterligare undersökning. Börja i så fall tillämpa de återstående korrigeringarna.

2. Prova en alternativ metod

Det finns två huvudsakliga sätt att kopiera och klistra in text i Windows: med Ctrl+C och Ctrl+V kortkommandon och genom snabbmenyn, som du kommer åt genom att högerklicka på en mus.

Om du inte kan kopiera och klistra in text via snabbmenyn, eller om menyn inte öppnas alls, kan du använda kortkommandon. Om du kan kopiera och klistra in med kortkommandon, se till att mustangenterna inte har bytts av misstag och se om det finns några problem med musklick, din pekplatta eller själva musen.

Om du inte kan kopiera och klistra in med kortkommandon kan det vara problem med ditt tangentbord eller dess inställningar. Så använd snabbmenyn för att kopiera och klistra in text. Om kopiering och klistra fungerar med denna alternativa metod, följ instruktionerna i nästa rubrik för att felsöka tangentbordsproblem.

3 . Felsök dina tangentbordstangenter och genvägar

Om du inte kan kopiera och klistra in text med kortkommandon, se till att tangenterna inte är trasiga. För att kontrollera det, gå till webbplatsen för tangentbordstestare och tryck på Ctrl-, C- och V-tangenterna individuellt. Om någon av dessa tangenter inte fungerar, försök att rengöra ditt tangentbord eller få det inspekterat av en fackman.

Om dessa tangenter fungerar under testet, se till att problemet inte är med kortkommandon. För att kontrollera detta, tryck på valfri annan genvägstangentkombination, till exempel Ctrl+Skift+Esc. Den här genvägen bör öppna fönstret Aktivitetshanteraren om genvägarna fungerar bra.

Om andra genvägar inte heller fungerar, stäng av Sticky keys, avinstallera tangentbordshanterarens appar och prova andra felsökningssteg för att lösa huvudproblemet.

4. Starta om File Explorer

Att starta om File Explorer åtgärdar ofta problem med det grafiska användargränssnittet (GUI). Om du inte kan kopiera och klistra in via snabbmenyn i filhanterarprogrammet, starta om File Explorer-processen (kallad Windows Explorer) med Task Manager.

För att göra detta, högerklicka på Windows Start-knappen och välj "Task Manager." Leta upp "Windows Utforskaren" process, högerklicka på den och klicka på "Starta om."

Det kan ta några sekunder för din enhet att starta om File Explorer, och sedan kan du försöka kopiera och klistra med hjälp av snabbmenyn igen. Men om du misslyckas med att kopiera och klistra in text med både genvägar och snabbmenyn, fortsätt att tillämpa de återstående korrigeringarna.

5. Rensa urklippshistoriken

All text eller bild som du kopierar sparas i Urklippshistoriken och finns kvar även efter att du klistrat in den. Om du inte rensar urklippshistoriken under en längre tid kan det störa din kopiera-klistra-operation. Därför bör du rensa upp den. Tryck på Windows+V för att ta fram fliken Urklipp och klicka sedan på "Rensa allt" att rengöra den.

Rensar historik tar bort tidigare sparade objekt, så du kommer inte att kunna komma åt dem igen.

strong>

6. Kontrollera om det finns störningar från andra applikationer

Om du använder någon tangentmappningsprogramvara för att mappa om tangentbordstangenter och genvägar, se till att genvägen för kopiera och klistra (eller någon tangent som används i genvägen) är inte ommappad i den programvaran.

På samma sätt, om du har en annan öppen app som använder samma genväg för en annan operation i appen, kan det också orsaka problem. För att eliminera denna möjlighet, stäng alla andra öppna appar.

7. Reparera skadade systemfiler

Korrupta systemfiler kan också orsaka problemet i fråga. För att utesluta denna möjlighet, kör verktyget System File Checker, som automatiskt kontrollerar och ofta reparerar korrupta systemfiler, vilket eventuellt åtgärdar stora operativsystemproblem.

För att köra SFC-skanningen, skriv "CMD" i Windows Search högerklickar du på kommandotolksappen och väljer "Kör som administratör." Skriv sedan in följande kommando i kommandotolken och tryck på Retur:

SFC /scannow

< strong class="an-zone-tag-bottom ad-zone-advertising-sub-tag">

Windows kommer att skanna din enhet efter korrupta systemfiler. Om den hittar skadade filer kommer den antingen att fixa dem automatiskt eller säga åt dig att fixa dem manuellt. Så läs skanningsresultaten noggrant efter att processen är klar och följ eventuella rekommenderade steg.

8. Sök efter infektion med skadlig programvara

Skadlig programvara kan också försämra kopiera och klistra i Windows. Så utför en fullständig virussökning på din enhet för att hjälpa Windows att hitta och ta bort eventuella skadliga virus. För att starta skanningen, skriv "Windows Security" i Windows Search och öppna "Windows Security" app. Navigera till "Virus- och hotskydd" fliken till vänster och klicka sedan på "Skanningsalternativ."

Om du inte vill att virussökningen ska ta mycket längre tid, markera cirkeln bredvid "Snabbsökning" och tryck på "Skanna nu."

Skärmdump av Shan Abdul – NAR

För att utföra en omfattande skanning rekommenderar vi att du kör Fullständig genomsökning. Även om det kan ta upp till en timme, kontrollerar skanningen alla dina filer och installerade program för eventuella infektioner.

9. Sök efter väntande systemuppdateringar

Att inte installera Windows-uppdateringar kan också förhindra att kopiering och inklistring fungerar som avsett. För att söka efter väntande uppdateringar, öppna appen Inställningar, välj "Windows Update" fliken till vänster och klicka på "Sök efter uppdateringar" knappen uppe till höger. Windows kommer att leta efter tillgängliga uppdateringar och installera dem på egen hand.

Klicka sedan på "Avancerade alternativ" och se om några "Valfria uppdateringar" finns tillgängliga. Du bör också installera dem om de finns tillgängliga.

10. Utför en systemåterställning

Om ingen av ovanstående korrigeringar löser problemet bör du utföra en systemåterställning för att återställa din dator till en tidigare tid då copy-paste fungerade normalt. Det är bara möjligt om du har aktiverat Systemåterställning och det här verktyget har skapat en återställningspunkt innan det aktuella problemet startade.

För att kontrollera om en gammal återställningspunkt är tillgänglig, skriv "Återställ" i Windows Search och klicka på "Skapa en återställningspunkt." I fönstret Systemegenskaper, navigera till "Systemskydd" fliken och klicka på "Systemåterställning."

I "Systemåterställning" fönster klickar du på "Nästa" och du bör se minst en återställningspunkt. Om du inte ser någon kan du inte återställa ditt system. Om du ser en nyligen skapad återställningspunkt här, välj den och klicka på “Nästa”.

strong>

Dubbelkolla för att säkerställa att du har valt rätt återställningspunkt och klicka på "Slutför." Klicka sedan på "Ja" i bekräftelsepopupen. Windows startar om din enhet och påbörjar återställningsprocessen.

Det är så du kan återuppliva copy-paste om det slutar fungera på Windows. Om inget av det fungerade kan din mus eller tangentbord vara fysiskt skadad. Prova att byta ut dem och se om ditt problem kvarstår. Om användning av en annan mus eller ett annat tangentbord löser problemet kan du behöva köpa en ny.