Så här lägger du till, ändrar eller tar bort ditt telefonnummer från Google-kontot

0
4

Snabblänkar

  • Första steget: Logga in på din Google-konto
  • Så här lägger du till ett återställningstelefonnummer till ditt Google-konto
  • Hur du ändrar återställningstelefonnumret för ditt Google-konto
  • Så här tar du bort återställningstelefonnumret från ditt Google-konto

Nyckel takeaways

  • Gå till "Personlig information" fliken och navigera till "Kontaktinfo" för att lägga till, ändra eller ta bort återställningstelefonnumret från ditt Google-konto.
  • Om du vill lägga till ett återställningstelefonnummer klickar du på "Lägg till ett återställningstelefonnummer för att hålla ditt konto säkert" och slutföra verifieringsprocessen.
  • För att ändra ett telefonnummer, klicka på numret, sedan på pennikonen och uppdatera det. För att ta bort ett telefonnummer, klicka på numret och sedan på papperskorgen.

Om du har tappat bort eller ändrat telefonnumret som är kopplat till återställningen av ditt Google-konto kan du enkelt byta ut det. På samma sätt, om du inte längre vill använda något telefonnummer som ett återställningsalternativ, kan du ta bort det från ditt Google-konto. Den här guiden visar dig hur du gör just det.

Första steget: Logga in på ditt Google-konto

För att lägga till, ändra eller ta bort ditt återställningstelefonnummer måste du först gå in i dina Google-kontoinställningar. För att komma till ditt Google-konto, öppna sidan Google-konto och klicka på "Gå till Google-konto" i det övre högra hörnet.

Du kommer att tas till ditt kontos startsida om du redan är inloggad på ditt Google-konto. Om du inte redan är inloggad kommer Google att uppmana dig att göra det—fortsätt och gör det.

Om du är inloggad med ett annat Google-konto klickar du på profilikonen i det övre högra hörnet och byter till rätt konto (eller loggar in på ditt konto där du vill ändra eller ta bort återställningstelefonnumret).

När du är inloggad på rätt Google-konto, navigera till "Personlig information" fliken till vänster (överst på både Android- och iOS-enheter) och scrolla ner till avsnittet Kontaktinformation. Här kan du ta bort, ändra eller lägga till ditt återställningstelefonnummer.

< /strong>

Så här lägger du till ett återställningstelefonnummer till ditt Google-konto

För att lägga till ett återställningstelefonnummer till ditt Google-konto för första gången klickar du på "Lägg till en återställningstelefon för att hålla ditt konto säkert."

Klicka sedan på "Lägg till nu" längst upp till höger på nästa sida.

Sedan, beroende på din enhet, kommer du att bli ombedd att verifiera din identitet genom att använda ditt kontolösenord, fingeravtryck, ansikts- eller skärmlås. Efter det klickar du på "Lägg till nu" igen, ange ditt telefonnummer och klicka på "Nästa."

< /figure>

Klicka sedan på "Hämta kod" och Google kommer att skicka dig en verifieringskod för att verifiera att telefonnumret tillhör dig. Så slutför verifieringsprocessen så kommer ditt telefonnummer att läggas till.

Så här ändrar du återställningstelefonnumret för ditt Google-konto

Om du har tappat bort eller ändrat telefonnumret du använder för återställning kan du enkelt ändra det i ditt Google-konto. För att göra det, navigera till "Kontaktinfo" och klicka på ditt telefonnummer.

Därefter klickar du på ditt nummer igen och klickar sedan på pennikonen.

Om du uppmanas, slutför verifieringssteget, klicka på pennikonen igen och klicka på "Uppdatera nummer" i popup-fönstret.

Skriv sedan in det nya numret och klicka på "Nästa." Efter det klickar du bara på "Hämta kod" för att få verifieringskoden och bekräfta att numret tillhör dig. När du har slutfört verifieringsprocessen kommer ditt nummer att uppdateras.

Så här tar du bort återställningstelefonnumret från ditt Google-konto

För att ta bort återställningstelefonnumret från ditt Google-konto, navigera till avsnittet Kontaktinformation och klicka på ditt telefonnummer. Därefter klickar du på ditt nummer igen och klickar sedan på papperskorgen.

Google ber dig att ange ditt kontolösenord för att verifiera din identitet. Så gör det så tas du tillbaka till föregående sida.

Klicka här på papperskorgen igen och klicka sedan på "Ta bort nummer" i bekräftelsepopupen. När du klickar på det kommer ditt konto att tas bort.

När du tar bort ditt återställningstelefonnummer kan du bara återställa ditt konto via din återställningsadress. Om du förlorar åtkomsten till det e-postkontot blir det nästan omöjligt att återställa ditt konto. Av denna anledning bör du lägga till minst ett telefonnummer som alternativ för säkerhetskopiering.

Det är så du enkelt kan lägga till, ändra eller ta bort återställningstelefonnumret från ditt Google-konto.