Din Amazon Fire TV-skärmsläckare kommer nu att visa annonser

0
6

Online Tech Tips stöds av läsare. Vi kan tjäna en provision när du köper via länkar på vår webbplats. Läs mer.

Amazon utökar reklamfastigheter på sina streamingenheter. Fire TV-apparater visar redan annonser vid start, sökresultatsidor och startskärmen. Framöver kommer Fire TV-användare nu att se helskärmsannonser 30-60 sekunder innan deras skärmsläckare aktiveras.

Per Cord Cutters säger Amazon att den nya annonsplaceringen för skärmsläckaren kommer som en uppdatering av dess Fire TV Ambient Experience, en funktion utformad för att förvandla TV-apparater till en Alexa-driven smart skärm när den är inaktiv.

Innehållsförteckning

  Enligt Amazons uttalande ska annonser för skärmsläckare endast visas på Fire TV-enheter som stöder Ambient Experience—Fire TV Omni QLED Series TV-apparater och Fire TV Stick 4K Max (2:a generationen). Utbredda (men obekräftade) rapporter tyder dock på att alla Fire TV-modeller tillverkade 2016 eller senare kommer att få dessa annonser.

  Den nya annonsplaceringen är för närvarande begränsad till invånare i USA. Detta är dock troligen det tidiga skedet av en gradvis lansering, och alla kompatibla Fire TV-modeller kommer så småningom att visa annonser innan de går in i skärmsläckarläge. Att stänga av Ambient Experience är det enda sättet att stoppa dessa annonser. Du bör se alternativet i din Fire TV-meny “Display and Sound” (Inställningar > Display and Sound > Ambient Experience).

  Amazon kommer inte att vara först med att visa skärmsläckarannonser på sina streamingenheter. Du hittar annonser på Roku TV:s skärmsläckare, men de är subtila och nästan omärkliga. Amazons implementering verkar ganska påträngande eftersom den täcker hela din TV-skärm i upp till en minut.

  Tillverkare av streamingenheter och tjänsteleverantörer är alla ute efter att öka annonsintäkterna. När de inte introducerar nya annonsformat fasar de ut annonsfria planer (även för betalande prenumeranter), och kunderna får bära bördan.

  Återigen, du behöver inte oroa dig för prenumeranter. -Skärmsläckarannonser om din Fire TV inte stöder Ambient Experience. Om den gör det håller du annonserna borta om du stänger av Ambient Experience. Du kommer dock att byta ut funktioner som anpassningsbara widgets, bakgrundsljuduppspelning, platsbaserad klocka och väderrapporter, etc.

  Relaterade inlägg

  • Netflix drar tillbaka sina grundläggande Annonsfri plan (för en standardplan som stöds av annonser)
  • Startskärmen för Amazon Fire Stick laddas inte? 9 sätt att fixa
  • Så här delar du din Amazon-vagn
  • Så här tar du bort en leveransadress från Amazon
  • Så stänger du appar på din Fire TV