Beregninger for reformer, lette etterlevelsesbyrden: PM Modis plan til sekretærer

0
2

Fra å utvikle beregninger for å oppmuntre til konkurranse mellom stater i styringsreformer til å identifisere ett effektfullt prosjekt som må settes i drift og et forankret i løpet av de første 100 dagene; fra å redusere innbyggernes overholdelsesbyrde og presse kvinneledet utvikling til å fornye departementets nettsteder for å gjøre dem mer brukervennlige —  Statsminister Narendra Modi har gitt et 16-punkts “direktiv” til sekretærer ved senteret, har The Indian Express fått vite.

Disse instruksjonene kom under PMs interaksjon med sekretærer 29. juni, hans første i NDAs  tredje periode. To dager senere skrev statssekretær Rajiv Gauba til alle sekretærer for å «initiere umiddelbar handling» basert på disse.

Blant instruksjonene har statsministeren bedt sekretærene om å gi ungdommene tilstrekkelige muligheter i “nasjonsbygging” av synergiinitiativer som National Service Scheme (NSS), National Cadet Corps (NCC), Bharat Scouts and Guides.

Annonse Les også | Statsminister Modi holder første møte med topptjenestemenn etter å ha overtatt ansvaret, og ber dem fokusere på det enkle å leve

Statsministeren har bedt alle unionsdepartementene om å begynne å planlegge for webinarer etter budsjett. Denne retningen er viktig ettersom regjeringen forbereder seg på å presentere det første fulle budsjettet til NDA-regjeringen, senere denne måneden.

I sin tale til parlamentet 27. juni hadde president Droupadi Murmu sagt at «sammen med majoren økonomiske og sosiale beslutninger, mange historiske skritt vil også bli sett i dette budsjettet.» Og at reformtempoet vil bli “ytterligere akselerert i tråd med ambisjonene til folk i India.”

Les også | På kabinettsbordet: Godkjenning av 2 crore PM Awaas Gramin-hus med mer bistand

Forresten, i forkant av kunngjøringen av tidsplanen for stortingsvalget i 2024, hadde Modi ledet et møte i Ministerrådet 3. mars og diskutert den 100-dagers handlingsplanen som skal implementeres av den nye regjeringen etter meningsmålingene.

Et annet direktiv er å gjennomføre en omfattende øvelse for å studere virkningen av Jal Jeevan-misjonen på borgernes liv og vurdere personellkrav til departementer og avdelinger. Departementene har også fått i oppgave å implementere “kvalitative forbedringer” i sine klagesystemer for å gjøre dem mer “sensitive, tilgjengelige og meningsfulle.”

© The Indian Express Pvt Ltd

Harikishan Sharma

Harikishan Sharma, Senior Assistant Editor ved The Indian Express' National Bureau, spesialiserer seg på rapportering om styring, politikk og data. Han dekker Statsministerens kontor og sentrale sentrale departementer, som Landbruksdepartementet & Farmers' Welfare, Samarbeidsdepartementet, Forbrukerdepartementet, Mat og offentlig distribusjon, Departementet for bygdeutvikling og Jal Shakti-departementet. Hans arbeid dreier seg først og fremst om rapportering og policyanalyse. I tillegg til dette forfatter han en ukentlig spalte med tittelen “STATISK ISTISK SPEAKING”," som er fremtredende omtalt på nettstedet The Indian Express. I denne spalten fordyper han leserne i narrativer som er dypt forankret i sosioøkonomiske, politiske og valgdata, og gir innsiktsfulle perspektiver på disse kritiske aspektene ved styring og samfunn. … Les mer