7 ordspel jag spelar efter att jag har slutfört Wordle

0
3

Snabblänkar

  • Quordle
  • Octordle
  • WeWordle
  • Gudda ord
  • Full regnbåge
  • The NYT Spelling Bee
  • NYT Connections

Medan studier tyder på att ordspel faktiskt inte gör någonting för att träna din hjärna, känner jag mig ibland ouppfylld av Wordle ensam. Som ett resultat kommer jag på mig själv att gå igenom en daglig megaordspelstimme. Om du gillar Wordle, det finns många andra spel som kliar på liknande sätt—här är några av mina favoriter.

1. Quordle

Stäng

Tillhandahålls av Merriam-Webster, Quordle utmanar dig att lösa fyra pussel av Wordle-typ på en gång. Du får nio försök att knäcka alla fyra orden, jämfört med de sex försök du får i Wordle att gissa ett ord. Jag börjar alltid med samma ord som på Wordle—"pious," "betygsatt," och (om det behövs) "lynch"—eftersom jag har täckt alla vokaler och många av de vanligaste bokstäverna i de två första avsnitten.

När du har slutfört dagens Quordle kommer du att se stjärnan längst upp bli gul, vilket ger dig tillgång till Quordle varje vecka. Detta är mycket svårare, eftersom det tenderar att involvera oklara ord med några av de bokstäver du vanligtvis lämnar till slutet.

strong>

Slutligen, om du trycker på den blå stapeln längst upp på skärmen ser du den sekventiella versionen av spelet. För detta måste du knäcka varje ord ett i taget, bara gå vidare till nästa när du har gjort det föregående. Du får tio lotter för den här versionen, insikten om att den kanske är knepigare igen än det vanliga Quordle-spelet.

2. Octordle

Stäng

Nu när du har värmt upp är det dags att trappa upp det till nästa nivå: I give you Occtordle. Som namnet antyder kräver detta spel, från Britannica, att du tränar åtta ord åt gången. För det här spelet får du 13 försök, en nick mot dess ytterligare svårighetsgrad. När du först spelar det här spelet kanske du upptäcker att det är frustrerande att inte kunna se alla åtta rutorna samtidigt. Men du vänjer dig vid att rulla upp och ner, och siffrorna längst upp på tangentbordet blir gröna när du har knäckt varje ord, vilket gör det lättare att spåra dina framsteg.

Återigen, börjar med "from," "betygsatt," och "lynch" vanligtvis ger mig grunden för att slutföra det här spelet med ett par gånger till övers, men du bör definitivt vara beredd på ett eller två ord som du aldrig har hört talas om förut!

När du flyttar över den horisontella menyn längst upp ser du sekvens- och räddningsversionerna av Occtordle. Precis som med Quordle kräver sekvensformatet att du löser ett ord i taget i ordning, men ger dig generösa 15 försök att göra det. Jag tycker ofta att detta är lättare än det vanliga Occtordle-spelet.

Räddningen är mycket svårare. Du kan glömma dina vanliga startord, eftersom du får fyra färdiga startrader (vanligtvis dåliga val för startord!), och du måste gissa alla åtta orden inom de sista nio återstående försöken. Det betyder att du bara kan lägga till ett strategiskt ord eller göra ett misstag, och du är på spelets nåd. Den bästa strategin här är att ta dig tid! Du kommer ofta att upptäcka att många bokstäver kan lösa dina ord, så det är viktigt att verkligen tänka på kombinationerna av alla åtta orden.

3. WeWordle

Stäng

Om du vill ta någon på Wordle, du kan spela WeWordle. I det här spelet turas du om att lägga till ett ord på tavlan, och du kan även lägga till en tidsgräns för varje gång om du vill. Tänk noga dock. Du vill inte avslöja för mycket för din motståndare, men du vill också ge dig själv en bra chans att gissa ordet vid din nästa tur.

I exemplet ovan började min motståndare med "hus" Jag följde upp med "ridge," och i sjätte svängen gick jag korrekt med "fiber." Du kan spela någon du känner genom att skicka en länk eller helt enkelt trycka på "Slumpmässig motståndare" att starta ett spel direkt. Hur som helst, spelet väljer slumpmässigt vem som går först.

4. Pussliga ord

Stäng

Om du letar efter ett mer intensivt spel är Puzzly Words-appen (tillgänglig på Android, iPhone och iPad) något för dig. Personligen är jag beroende av det! Du har fyra omgångar på en minut där du måste använda så många bokstäver du kan för att skapa tre ord.

Låter enkelt, eller hur? Men håll ut. Håll utkik efter DW (dubbelord) och TW (trippelord) taggar på några av bokstäverna. Det betyder att alla ord du skapar med dessa bokstäver kommer att fördubbla eller tredubbla den totala poängen för det ordet. Vad mer, om du använder bokstäver med en DL (dubbelbokstav) eller TL (trippelbokstav)-tagg med en bokstav med två ord eller tre ord, kommer du att få ännu mer poäng.

Som i Scrabble är vissa bokstäver värda fler poäng än andra, så om du kan kombinera de högre poängen med dubbla och trippel, får du ett imponerande resultat. Håll utkik efter användbara bokstavskombinationer, som -ing, -ed, -er, out- och under-, och ha några bra vokaltunga ord i ärmarna, som "liaise" "aioli," "cooee," och "kö."

Med tiden får du gratis mynt för att spela, som du kan använda för att lägga till bokstäver till den tillgängliga gruppen (användbart om du kämpar för ord eller vill distrahera dina motståndare). Du kan också använda dem för att lägga till mer tid eller validera dina ord.

Försök att använda så många bokstäver du kan och på kortast möjliga tid. Om du står oavgjort med någon annan i slutet av spelet, kommer de använda bokstäverna och tiden att användas för att avgöra vem som vinner.

Du kan spela detta spännande spel med dina vänner eller med främlingar.

5. Full Rainbow

Stäng

Den brittiska sändaren och logofilen Gyles Brandreth kom med detta spel. Full Rainbow är enkelt och snabbt, men ändå utmanande och (ibland) frustrerande. Precis som med Wordle får du en av dessa om dagen.

Du har upp till tre minuter på dig att skapa ett ord på sju bokstäver av de angivna bokstäverna. Klicka och dra bokstäverna ner till tavlan längst ner för att skapa ordet. Om du har fastnat kan du få upp till tre tips genom att trycka på frågetecknet i det övre högra hörnet, men varje tips kommer att kosta dig 30 sekunder.

Om du tilldelas en hel regnbåge, regnbåge, halv regnbåge, kvarts regnbåge eller regnbå beror på hur lång tid det tar att slutföra spelet, hur många tips du tar och hur många drag du gör.

Som med många ordspel kommer det att hjälpa dig på vägen att titta efter vanliga bokstavsmönster. Nyckeln är att inte få panik—du har 45 sekunder på dig att uppnå hela regnbågen.

6. NYT Spelling Bee

Stäng

Ett annat populärt men irriterande spel, The NYT Spelling Bee, kan verkligen locka dig. Du får sex bokstäver runt en central bokstav för att skapa ord med höga poäng.

Reglerna är enkla—varje ord måste vara minst fyra bokstäver långt och innehålla den centrala bokstaven. Du kan inte använda egennamn, avstavningsord eller expletiver. Men du kan använda en bokstav mer än en gång. Ju längre ordet, desto mer får du poäng. Och om du använder alla bokstäverna på en gång får du sju extra poäng.

Om du inte är en prenumerant kommer spelet att avslutas när du får en "solid" Göra. Annars har du hela dagen på dig att hitta så många ord du kan! Vägen till framgång i det här spelet är att använda shuffle-knappen längst ned på skärmen, eftersom detta kommer att ändra ordningen på de yttre bokstäverna och du kommer att upptäcka nya ordmönster.

7. NYT-anslutningarna

Stäng

Ni som ligger öster om Atlanten kanske har sett det här spelet i BBCs TV-program, Only Ansluta. De som inte har gjort det borde definitivt ge The NYT Connections-spelet en chans. Du måste hitta fyra grupper av kopplingar inom de ord som presenteras för dig.

Du har bara plats för fyra fel, och när spelet är över måste du vänta tills imorgon för nästa match. Men var försiktig! Du kanske tror att du har en grupp, men vissa ord kan eventuellt passa in i två eller flera grupper. Det finns ingen tidsgräns, så försök att få kopplingarna sorterade i ditt huvud innan du går vidare och skickar in dem.

Och där har du det! Sju ordspel med olika utmaningsnivåer att lägga till din dagliga hjärnträning.