“Trenger din hjelp til å tette lekkasje av opptaksprøver”: Senteret forteller stater

0
1

Unionens regjering har kontaktet statene for å få hjelp til å sikre integriteten til opptaksprøvene.

Innenriksminister Ajay Bhalla holdt et møte med alle statssekretærer og generalsekretærer i forrige uke for å søke hjelp fra dem. iovervåking av gjennomføringen av kommende tester, inkludert All India Ayush Postgraduate Entrance Test (AIAPGET) og Foreign Medical Graduate Exam (FMGE) 6. juli.

AIAPGET, utført av National Testing Agency (NTA) for Ayush Ministry, er for opptak til MD/MS-programmer i Ayurveda, Unani, Siddha, og homeopati. FMGE, som gjennomføres hvert år av National Board of Examination (NBE) under helsedepartementet, undersøker utenlandske medisinske kandidater som ønsker å praktisere medisin i India. I underkant av én lakh-kandidater dukket opp til de to testene i fjor. Begge er datamaskinbaserte eksamener.

Annonse

Under møtet, sa kilder, ba Bhalla statene om å hjelpe med å innføre et ekstra lag med tilsyn for eksamenene ved å utnevne en sivil og en politiobservatør for hvert eksamenssenter i deres respektive stater. En observatør har ansvaret for å sikre at eksamen er rettferdig og fri for eventuelle feilbehandlinger.

Les også | NTA-sjefen flyttet ut, regjeringen setter opp et panel under ISROs eks-sjef for å planlegge eksamensreformer

I tillegg til dette ble statene også bedt om å utnevne en nodaloffiser på statlig nivå for å koordinere med eksamensorganet.

For øyeblikket er det vanligvis en observatør utnevnt til hvert testsenter av eksamensorganet. For eksempel, for AIAPGET, vil NTA normalt tildele én observatør per senter.

Kontroverser om integriteten til flere sentralt utførte opptakstester, inkludert flere arrestasjoner knyttet til den påståtte lekkasjen av NEET-UG-avisen, har imidlertid tvunget regjeringen til å gjennomgå systemene sine for alle opptaksprøver.

Annonsemening | NEET-NET-krise: Årsaken bak Indias sviktende eksamenssystem

Flere møter på høyt nivå har blitt holdt for dette formålet de siste to ukene i innenriksdepartementet, utdanningsdepartementet, kabinettsekretariatet og statsministerens kontor og det ble besluttet å ha minst tre observatører ved hvert eksamenssenter i stedet for én.

«Så i tillegg til observatøren som er oppnevnt av eksamensorganet, er det bestemt at overordnet departement også skal ha en representant, det samme vil den berørte staten. Så når det gjelder AIAPGET, vil det være en NTA-observatør (eksamenbyrå), en AYUSH-observatør (overordnet departement) og statlige observatører (sivil og politi),» sa en sjefsekretær som var en del av møtet som ble holdt i forrige uke. uke i juni.

“Motivasjonen bak beslutningen om flere observatører, sa kilder, var at tilsyn fra forskjellige hold ville nøytralisere egne interesser, hvis noen,” sa en kilde.

Les også | NEET UG 2024-rad: Undersøkelse av “påståtte uregelmessigheter” overlevert til CBI, sier utdanningsdepartementet

En slags pilot ble gjort for All India Entrance Exam for Admission (AIEEA PG) og ICAR-AICE-JRF/SRF som NTA holdt 29. juni på vegne av Indian Council of Agricultural Research (ICAR) for opptak til masterprogram og henholdsvis forskningsprogrammer ved akkrediterte landbruksuniversiteter. For denne eksamenen har ICAR også avsatt sin observatør for hvert eksamenssenter i tillegg til NTAs observatør.

Annonse

Innenriksministerens møte kommer i kjølvannet av en bølge av kontroverser og påstander om integriteten til NEET undergraduate opptaksprøve og senterets beslutning om å kansellere UGC-NET midt i papirlekkasjekrav og utsette to andre (NEET-PG og CSIR-UGC NET) som en forholdsregel.

Selv om utdanningsdepartementet erkjente troverdige bevis på en papirlekkasje for UGC-NET (det er grunnen til at det bestemte seg for å kansellere papiret), har det hevdet at det ikke var noen storstilt lekkasje av NEET-UG-papiret og har derfor ikke kansellert det . Faktisk har NTA bare utestengt 17 kandidater i Bihar for angivelig å dra nytte av det utdanningsminister Dharmendra Pradhan kalte en “lokalisert feil” en dag før eksamen.

Pradhan tok imidlertid moralsk ansvar for problemene til medisinske opptakskandidater, og utdanningsdepartementet opprettet deretter en reformkomité for å foreslå tiltak for å forbedre NTAs eksamensprosess.

NTA-sjef Subodh Kumar Singh, under hvis lederskap UGC-NET og NEET-UG ble holdt, ble flyttet ut av byrået midt i kontroversen og satt på obligatorisk ventetid i Institutt for personell og opplæring.

Annonse

Siden den gang har det vært flere møter på høyt nivå ledet av innenriksminister Amit Shah, statssekretær Rajiv Guaba og hovedsekretær for statsminister PK Mishra for å gjennomgå regjeringens strategi for å beskytte fremtidige eksamener mot papirlekkasjer.

© The Indian Express Pvt Ltd

Ritika Chopra

En prisvinnende journalist med 17 års erfaring, Ritika Chopra er sjef for National Bureau (Govt) og nasjonal utdanningsredaktør ved The Indian Express i New Delhi. I sin nåværende rolle fører hun tilsyn med avisens dekning av regjering/politikk og utdanning. Hun følger også unionsregjeringen nøye, med fokus på den politisk følsomme valgkommisjonen i India og utdanningsdepartementet. Dette inkluderer etterforskningshistorier, hvorav mange har tvunget regjeringen til å svare. Ritika begynte i avisen The Indian Express i 2015. Tidligere var hun en del av det politiske byrået i The Economic Times, Indias største finansdagblad. Hun begynte sin karriere med Hindustan Times i Kolkata – fødestedet hennes – i 2006 som praktikant, og flyttet til Delhi i 2007. Siden den gang har hun rapportert fra hovedstaden om politikk, utdanning, sosiale sektorer og valgkommisjonen i India . … Les mer

Mahender Singh Manral

Mahender Singh Manral er assisterende redaktør ved det nasjonale byrået til The Indian Express. Han er kjent for sine slagkraftige og brytende historier. Han dekker innenriksdepartementet, etterforskningsbyråer, nasjonalt etterforskningsbyrå, sentralbyrå for etterforskning, rettshåndhevelsesbyråer, paramilitære styrker og indre sikkerhet. Før dette hadde Manral omfattende rapportert om bybaserte kriminalhistorier sammen med at han også dekket anti-korrupsjonsgrenen til Delhi-regjeringen i et tiår. Han er kjent for sin evne til nyheter og en detaljert forståelse av historier. Han jobbet også med Mail Today som seniorkorrespondent i elleve måneder. Han har også jobbet med The Pioneer i to år hvor han utelukkende dekket krim. I løpet av de første dagene av karrieren jobbet han også med avisen The Statesman i den nasjonale hovedstaden, hvor han ble betrodd beats som kriminalitet, utdanning og Delhi Jal Board. Manral er utdannet i massekommunikasjon og er alltid på jakt etter historier som påvirker liv. … Les mer