Hemant Søren tilbake som CM: “Jharkhand vil ikke stoppe, vil ikke bøye seg”

0
1

OVER FEM måneder etter at han trakk seg som sjefsminister, vendte eksekutivpresident Jharkhand Mukti Morcha (JMM) Hemant Soren tilbake til stillingen torsdag kveld, etter at guvernør CP Radhakrishnan administrerte embetseden.

Omtrent halvparten -en time før han ble tatt i ed, ga Søren ut et fem-minutters videoklipp på sosiale medieplattformer som henvendte seg til folket i Jharkhand. “…Jeg har prøvd å være stemmen til de stemmeløse – de fattige, Adivasis, moolvasis, bakvendte, arbeidere, bønder – som alltid har slitt… Da du ga meg en sjanse til å tjene deg, prøvde jeg å nå dørstokken din. Imidlertid stoppet de (BJP) meg en stund. Jeg kommer til deg nå, og vil gjøre alt for å gi deg dine rettigheter,» sa han.

Les også | Hvem er Champai Soren, foreslått som ny sjefsminister i Jharkhand?

“De holdt meg i fengsel i lang tid, men folket ga meg full støtte, og jeg fikk rettferdighet,” sa han. Mens han hevdet at retten hadde løslatt ham etter å ha gitt ham en «clean chit», pågår rettssaken i saken fortsatt.

Annonse

Søren ble arrestert av Enforcement Directorate (ED) 31. januar i en hvitvaskingssak knyttet til en påstått land-svindel. Han ble løslatt mot kausjon 28. juni, med Jharkhand High Court sa at det “eksisterer rimelig grunn til å tro at han ikke var skyldig”.

Søren sa at folket i staten hadde gitt ham mandatet. “Men konspiratørene kunne ikke fordøye det faktum at en Adivasi-leder fikk toppposten, og derfor tvang de meg til å slutte som sjefsminister ved å tiltale meg i en falsk sak,” sa han. Han la til at han ville stå i gjeld til folket i staten, som stilte opp en “forent Jharkhandi”-front i Lok Sabha-valget. INDIA-blokken vant fem Lok Sabha-seter i Jharkhand.

I lovet å få fart på utviklingsarbeidet sa han: «Jharkhand rukega nahin, aur Jharkhand jhukega nahin (Jharkhand ikke stopp, Jharkhand vil ikke bøye seg).»

Les også | Konspirasjoner for å erverve eiendeler, bud på å forfalske papirer for eierskap: ED-notat om Søren

Onsdag trakk Champai Søren, som ble utnevnt til sjefsminister etter at Hemant Søren trakk seg, fra stillingen, og banet vei for sin forgjenger&#8217 ;s retur. Tidligere på dagen valgte INDIA-blokkens 45 MLAs Hemant som sin leder, og ifølge innsidere overbeviste Champai om å trekke seg for å sikre jevn maktoverføring. I følge kilder var Champai i utgangspunktet motvillig, og gikk først med på å trekke seg etter et 45-minutters møte med en senior kongressleder.

Annonse

Selv om det ennå ikke er noen beslutning om Hemant Sorens nye kabinett , sa kilder at navnene vil bli annonsert om noen dager.

© The Indian Express Pvt Ltd