Helsedepartementet til MHA, MEA: Informer utlendinger om lov om organtransplantasjon

0
2

Unionens helsedepartement har skrevet til utenriksdepartementet og innenriksdepartementet for å gjøre utenlandske statsborgere som kommer til landet for organtransplantasjoner oppmerksomme på de viktigste lovmessighetene i den indiske loven som styrer slike operasjoner.

“India har dukket opp som en av de ledende destinasjonene for utenlandske statsborgere for å få organtransplantert på grunn av helsefasilitetene i verdensklasse i landet og dets svært dyktige medisinske fagfolk…. For å sensibilisere utenlandske statsborgere som besøker India …. helse- og familievelferdsdepartementet har utarbeidet rullemeldinger og reklamer, med et forslag om bred spredning», heter det i brevene som ble skrevet forrige måned til innenriks- og utenriksministeren.

Brevene oppfordrer innenriksministeren til å vise meldingene på nettsider og portaler til Bureau of Immigration og utenriksministeren for å vis den på iøynefallende steder på flyplassene samt på nettsidene til utenriksdepartementet og Indias ambassader og misjoner i utlandet.

Annonse Les også | Fullfør organtransplantasjonsprosessen på 6-8 uker, sier Delhi HC. Hva var tilfellet?

Utviklingen kommer i bakgrunnen av to tilfeller der bestemmelsene i loven om transplantasjon av menneskelige organer og vev ble brutt – i Rajasthan hvor falske bekreftelser ble utstedt til bangladeshiske statsborgere og i Delhi hvor fattige statsborgere i Myanmar angivelig ble betalt for å donere nyrer.

Ifølge tjenestemenn som kjenner til saken: «Vi innså at utenlandske statsborgere kom til India…Og mange ble ikke informert om lovene i India. Det er viktig å spre informasjonen bredt slik at alle er oppmerksomme…”

Les også | Senteret ber statene overvåke, inspisere organtransplantasjoner som involverer utlendinger

Tjenestemannen la til: «… vi ønsker å sikre at disse transplantasjonene er lovlige.» Informasjonsrullen angir viktige punkter, inkludert det faktum at de som velger en organtransplantasjon bør komme til India på et medisinsk visum. Alle donorer bør være over 18 år, ingen indisk levende donor har lov til å gi organer til utlendinger med mindre de er en nær slektning, heter det i rullebladet.

Rollen sier også at utenlandske pasienter kan registrere seg å motta organer fra en avdød donor – organer fra en ubeslektet donert etter denne personens død – men de vil kun bli vurdert når det ikke er noen indisk pasient tilgjengelig for å ta organet.

Annonse

«Kommersiell handel med menneskelige organer eller vev er forbudt og er straffbart i India», heter det i rullebladet.

© The Indian Express Pvt Ltd

Anonna Dutt

Anonna Dutt er en hovedkorrespondent som primært skriver om helse på Indian Express. Hun rapporterer om utallige emner som spenner fra den økende byrden av ikke-smittsomme sykdommer som diabetes og hypertensjon til problemene med gjennomgripende smittsomme tilstander. Hun rapporterte om regjeringens håndtering av Covid-19-pandemien og fulgte vaksinasjonsprogrammet nøye. Historiene hennes har resultert i at bystyret har investert i avanserte tester for de fattige og erkjenner feil i deres offisielle rapporter. Dutt er også interessert i landets romprogram og har skrevet på sentrale oppdrag som Chandrayaan 2 og 3, Aditya L1 og Gaganyaan. Hun var blant den første gruppen av elleve mediestipendiater med RBM Partnership to End Malaria. Hun ble også valgt ut til å delta i korttidsprogrammet for tidlig barndomsrapportering ved Columbia Universitys Dart Centre. Dutt har en bachelorgrad fra Symbiosis Institute of Media and Communication, Pune og et PG-diplom fra Asian College of Journalism, Chennai. Hun startet sin reporterkarriere med Hindustan Times. Når hun ikke er på jobb, prøver hun å blidgjøre Duolingo-uglen med sine franskkunnskaper og går noen ganger ut på dansegulvet. … Les mer