50 000 landsbyer i 310 distrikter: Regjeringen utarbeider plan for klimarobust jordbruk

0
1

Unionens regjering planlegger å avduke et rammeverk for å fremme klimarobust landbruk i 50 000 landsbyer som ligger i klimatisk sårbare distrikter, har The Indian Express erfart.

Initiativet er en del av et nasjonalt program om klima -resistent landbruk, som Landbruks- og bøndernes velferd planlegger å lansere som en del av en 100-dagers agenda. Et forslag om dette vil sannsynligvis bli godkjent av unionskabinettet snart, sa en kilde.

Departementet planlegger å fremme klimabestandige avlingsvarianter i disse 50 000 landsbyene, sa kilden og la til at Indian Council of Agricultural Research har utviklet mer enn 2000 slike varianter for å forbedre matproduksjonen. Disse inkluderer både abiotiske stresstolerante varianter og biotiske stresstolerante varianter.

Annonse

Mens fintrykket fortsatt blir hamret ut, får man vite at rammeverket kan inkludere tiltak som å fremme avlinger som er mindre vannkrevende , bevare vannkilder i de respektive områdene og overvåke tilførsel av gjødsel.

Les også | Hvorfor det er nødvendig å diversifisere oppdrettskurven

Kilden sa at tjenestemenn vil velge 50 000 landsbyer fra 310 distrikter som allerede er identifisert som klimatisk sårbare. Disse 310 distriktene er spredt over 27 stater, med Uttar Pradesh som står for flest distrikter (48), etterfulgt av Rajasthan (27).

Les også | Ashok Gulati skriver: Hvordan Shivraj Singh Chouhan kan transformere indisk landbruk

“Fokuset vil være på disse 310 distriktene,” sa kilden. I henhold til kilden vil initiativet pågå i fem år, og det meste av finansieringen vil komme gjennom konvergens med eksisterende ordninger.

Landbruksdepartementet planlegger også å lansere et frivillig karbonmarkedsprosjekt for bærekraftig landbrukspraksis.< /p> © The Indian Express Pvt Ltd

Harikishan Sharma

Harikishan Sharma, Senior Assistant Editor ved The Indian Express' National Bureau, spesialiserer seg på rapportering om styring, politikk og data. Han dekker Statsministerens kontor og sentrale sentrale departementer, som Landbruksdepartementet & Farmers' Welfare, Samarbeidsdepartementet, Forbrukerdepartementet, Mat og offentlig distribusjon, Departementet for bygdeutvikling og Jal Shakti-departementet. Hans arbeid dreier seg først og fremst om rapportering og policyanalyse. I tillegg til dette forfatter han en ukentlig spalte med tittelen “STATISK ISTISK SPEAKING”," som er fremtredende omtalt på nettstedet The Indian Express. I denne spalten fordyper han leserne i narrativer som er dypt forankret i sosioøkonomiske, politiske og valgdata, og gir innsiktsfulle perspektiver på disse kritiske aspektene ved styring og samfunn. … Les mer