Kiren Rijiju om Rahul Gandhi: Måste styrka påståenden eller be om ursäkt till House

0
1

En dag efter att finansministerns bänkar anklagat oppositionsledaren Rahul Gandhi för att göra ogrundade påståenden, sade unionens parlamentariska minister Kiren Rijiju på onsdagen att i det här fallet måste den berörda ledamoten antingen styrka sina påståenden eller be parlamentet om ursäkt.< /p>

Rahuls kommentarer som gjordes på tisdagen raderades. Rijiju sa att de har tagit upp ärendet till talman Om Birla för att vidta lämpliga åtgärder.

”Om de ligger och vilseledar på golvet i kammaren har vi mekanismer i form av parlamentariska regler och förordningar; ett meddelande har skickats till talmannen att vidta åtgärder, sade Rijiju och pratade med reportrar efter avslutandet av parlamentets 264:e session på onsdagen.

Annons

“När LoP fortsatte att ligga i Lok Sabha när det gäller fakta, siffror och frågor skickades ett meddelande till talmannen om att vidta lämpliga åtgärder. Vi väntar på handlingen. Detta innebär för alla att ingen medlem är över ordföranden och kan fly”, sa han.

“Åtgärder kommer att följa enligt reglerna under vilka överklagandet har lämnats in,” sade han och tillade att detta faller under bestämmelserna i regel 115. Enligt den nämnda regeln kan talmannen uppmana ledamoten att lämna detaljer om under vilka omständigheter han vilseledde kammaren, sa Rijiju.

© The Indian Express Pvt Ltd

Divya A

Divya A rapporterar om resor, turism , kultur och sociala frågor – inte nödvändigtvis i den ordningen – för The Indian Express. Hon har varit journalist i över ett decennium nu och arbetat med Khaleej Times och The Times of India, innan hon slog sig ner på Express. Förutom att skriva/redigera nyhetsrapporter, ägnar hon sig åt pennan att skriva noveller. Som Sanskriti Prabha Dutt Fellow for Excellence in Journalism forskar hon om livet för barn till sexarbetare i Indien. … Läs mer