I “integrert partnerskap” av global AI-gruppe med OECD, noen avveininger for India

0
1

Under det sjette ministerrådsmøtet i Global Partnership on Artificial Intelligence (GPAI) kunngjorde representanter for gruppen et “integrert partnerskap” med Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) å bringe «OECD-medlemmer og GPAI-land på lik linje, under GPAI-merket» – men for å komme frem til denne konsensus, måtte noen avveininger gjøres bak kulissene, har The Indian Express erfart.

GPAI ble siden oppstarten i 2020 støttet av et sekretariat arrangert av OECD. Denne artikkelen har lært at den første samtalen var at GPAI skulle jobbe under OECDs arbeidsgruppe for styring av kunstig intelligens (AIGO). Land som India og Japan er imidlertid forstått å ha presset tilbake på det, med bekymring for at innsatsen de har gjort for å gjøre GPAI til en relevant organisasjon med flere interessenter kan bli utvannet hvis den skulle fungere under OECD.

Som sådan er kunngjøringen om at GPAI vil ha et “integrert partnerskap” med OECD, som bringer OECD-medlemmer og GPAI-land sammen under førstnevntes merkevare, en strategisk seier for India og likesinnede land. India klarte faktisk å forhandle om at GPAI-banneret ble holdt i live, og fungere sammen med OECD-medlemmer, i stedet for å jobbe under dem.

Annonse Les også | India vil ha ikke-finansielle eiendeler inkludert i OECDs rammeverk for informasjonsutveksling

Det var også bekymring for at fordi India, og en stor del av utviklingsland, ikke er medlem av OECD, hvis GPAI skulle gå under AIGO, ville det redusere plassen for dem til å ta opp spørsmål som er relevante for AI- relatert diskurs i sine respektive nasjoner. Den felles kunngjøringen som ble gjort onsdag sier at den «understreker at alle medlemmer av det integrerte partnerskapet vil delta likt, uten forskjell eller ulikheter, i partnerskapets aktiviteter og dets beslutninger». Den la også til at det integrerte partnerskapet kan vurdere utviklingen av sine spesifikke arbeidsmetoder, gjennom konsensus, basert på likestilling av alle medlemmer uavhengig av deres OECD-medlemsstatus.

Men det har vært avveininger, spesielt om hvor sekretariatet til GPAI skal være vert. Det er underforstått at siden India tok over presidentskapet for GPAI, hadde det presset på for et uavhengig sekretariat, for i det vesentlige å ta gruppen utenfor OECDs virkeområde. Dette har ikke kommet i stand, da GPAIs sekretariat forventes å fortsette med OECD.

Les også | Hvordan USA stopper hardt tilkjempet global skattereform

– Sekretariatet i OECD nærmet seg slutten rundt mai, men det hele var i et limbo på hvor sekretariatet skulle være etter det. India ønsket enten et uavhengig eller et rotasjonssekretariat, men OECD ser ut til å ha satt foten ned i å holde sekretariatet for seg selv, sa en høytstående myndighetsperson. “Ideen er at GPAI vil forbli assosiert med OECD. Ikke-OECD GPAI-medlemmer vil bli behandlet på linje med OECD-medlemmer,” sa en annen høytstående myndighetsperson på betingelse av anonymitet.

GPAI ble lansert i juni 2020 med 15 medlemmer, og er frukten av en idé utviklet innen G7. I dag er GPAIs 29 medlemmer Argentina, Australia, Belgia, Brasil, Canada, Tsjekkia, Danmark, Frankrike, Tyskland, India, Irland, Israel, Italia, Japan, Mexico, Nederland, New Zealand, Polen, Republikken Korea, Senegal, Serbia, Singapore, Slovenia, Spania, Sverige, Tyrkia, Storbritannia, USA og EU.

Flere premiumhistorier

Storbritannias nye regjering — Labour kan bli bedre Kun for India-abonnenter

Israel-Hamas-krigen og Yemen-myren Kun abonnent

Hvorfor Modinomics ikke har klart å tiltrekke utenlandske investeringer Kun abonnent

Hvorfor har SEBI anklaget Hindenburg for å bryte indisk lov? Kun for abonnenter

Kuler, burgere og Bhau: En 21-åring på flukt og politiet Kun abonnent

Vest-Bengal-kvinne pisket for “forelskelse” Kun abonnent

Hvorfor TISS sa opp over 100 ansatte, hvorfor beslutningen ble omgjort Kun for abonnenter

Hvorfor Modinomics ikke har klart å tiltrekke utenlandske investeringer Kun abonnent

© The Indian Express Pvt Ltd

Soumyarendra Barik

Soumyarendra Barik er spesialkorrespondent med The Indian Express og rapporterer om skjæringspunktet mellom teknologi, politikk og samfunn. Med over fem års erfaring fra nyhetsrom, har han rapportert om spørsmål om konsertarbeideres rettigheter, personvern, Indias utbredte digitale skille og en rekke andre politiske intervensjoner som påvirker store teknologiselskaper. Han fulgte også en gang en matleveringsarbeider i over 12 timer for å kvantifisere hvor mye penger de tjener, og smerten de går gjennom mens de gjør det. På fritiden liker han å nerde om klokker, Formel 1 og fotball. … Les mer