Fremskynde rammepolitikken knyttet til nettsalg av narkotika, sier Madras HC til Center

0
4

Madras High Court har bedt unionsregjeringen om å fremskynde og ferdigstille retningslinjene knyttet til nettsalg av narkotika og varsle det samme som instruert av Delhi High Court i sin kjennelse datert 4. mars 2024.

En avdelingsbenk bestående av dommerne SM Subramaniam og C Kumarappan ga direktivet i sin nylige rekkefølge mens de disponerte ankene inngitt av M/s.Practo Technologies Pvt.Ltd., og syv andre. De hadde utfordret en kjennelse fra desember 2018 fra en enkelt dommer som forbød handel med narkotika og kosmetikk på nettet.

The benk ​​sa at inntil politikken ble utformet av unionsregjeringen eller Delhi High Court endelig avhender saken, vil status quo som gjelder i dag fortsette. Imidlertid, med forbehold om at nettsalg av narkotika kun må skje gjennom eller av lisensierte legemidler og kjemikere.

Annonse

I tilfelle overtredelse var de kompetente myndighetene nødt til å iverksette passende tiltak mot de individuelle lovbryterne på den måten som er kjent for loven, la benken til.

I sin rekkefølge sa benken siden Delhi HC ble beslaglagt saken og unionsregjeringen var i ferd med å ferdigstille en ny politikk og for å unngå inkonsekvens i håndteringen av problemene, som alle var identiske, var den tilbøyelig til å avhende saken.

I tillegg kan politikken som skal utformes ha vidtrekkende konsekvenser, og unionsregjeringen må vurdere ulike spørsmål som reises mellom legemiddelselskapene, interessenter og offentligheten generelt, la benken til.