“Moderer inflasjonen som hjelper varehandelen i India, Kina”

0
2

India og Kina viste “veldig sterk” eksportresultat fra kvartal til kvartal da nedgangen i varehandelen blant store økonomier snudde i løpet av første kvartal 2024, sa FNs handel og utvikling (UNCTAD) i sin rapport som ble utgitt tirsdag.

I første kvartal 2024 fortsatte verdenshandelen sin beskjedne og gradvise økning som begynte i andre halvdel av 2023, drevet av positiv handelsdynamikk for USA midt i moderat inflasjon og forbedret økonomisk vekstprognose.

p>

“Samlet sett antyder moderering av global inflasjon og bedre økonomiske vekstprognoser en reversering av de nedadgående makroøkonomiske trendene som har preget det meste av 2023. I tillegg bør økende etterspørsel etter produkter relatert til energiomstilling og kunstig intelligens bidra til handelsvekst gjennom 2024,” sa UNCTAD . Imidlertid er de globale handelsutsiktene for 2024 gjenstand for nedsiderisiko. Vedvarende geopolitiske spenninger, økende fraktkostnader og fremvoksende industripolitikk kan ha en betydelig innvirkning på global handel, heter det i rapporten.

Annonse

Konturene av global handel blir ujevne ettersom global forsyning blir stadig mer konsentrert i hendene på en få store eksportører på bakgrunn av tunge subsidier som skader global handel og marginaliserer mindre økonomier, sa UNCTAD.
I det som kan føre til inflasjon ytterligere, sa rapporten at prisene på handlede varer har holdt seg konstant i 1. kvartal 2024, men forventes å øke i 2. kvartal 2024, med handel som vokser raskere i verdier enn i volum.

«Nedgangen i varehandelen blant store økonomier i 2023 snudde i første kvartal 2024, men bare for noen. Nærmere bestemt økte importen for Brasil, Den russiske føderasjonen og USA. På eksportsiden viste Kina og India svært sterke eksportresultater fra kvartal til kvartal. Eksporten vokste også for den russiske føderasjonen og USA. I motsetning til dette fortsatte handelen å avta for Japan og Sør-Afrika, heter det i rapporten. UNCTAD sa at et subsidiekappløp kan føre til fragmentering av handelen blant store leverandører som ønsker å oppnå handelsdominans innenfor sine viktigste handelsrelasjoner.

“Ved å gi store subsidier til sine egne industrier forventes utviklede land og store fremvoksende økonomier å forbedre sin globale konkurranseevne i disse sektorene. Dette vil påvirke ikke bare hjemmemarkedene deres, men også global handel, og potensielt marginalisere mindre økonomier fra å gå inn i disse lukrative markedene, heter det i rapporten.

Ensidige handlinger i form av industripolitikk forvrider ofte handel og handelspartnere kan reagere med handelsrestriksjoner, eskalerende proteksjonisme og potensielt utløse gjengjeldelsesaksjoner som undergraver det regelbaserte globale handelssystemet, heter det i rapporten.

© The Indian Express Pvt Ltd.