Maharashtra Zika-saker: Senteret ber statene være årvåkne, fokusere på å teste gravide kvinner, foster

0
1

Med åtte tilfeller av den myggbårne Zika-infeksjonen som ble rapportert fra Maharashtra, ba senterets generaldirektør for helsetjenester onsdag statene fokusere på å screene gravide kvinner for viruset og overvåke veksten til fostrene deres.

Mens de fleste som er infisert med Zika opplever ingen symptomer eller milde symptomer – som feber, utslett, hodepine og ledd- og muskelsmerter – hos gravide kvinner, kan det føre til mikrocefali hos fosteret. Mikrocefali er en tilstand der babyens hode er mindre enn forventet fordi hjernen deres ikke utvikler seg fullt ut. Det har ikke vært noen tilfeller av mikrocefali siden 2016 i landet.

Testfasiliteter for Zika er tilgjengelig på National Institute of Virology i Pune, National Center for Disease Control i Delhi og noen få av ICMRs nettverk av virusforskning og diagnostiske laboratorier.

Annonse

Siden infeksjonen hovedsakelig overføres av aedes aegypti-myggen, har statene også blitt bedt om å intensivere myggkontrolltiltakene. Aedes aegypti-mygg avler i rent, stillestående vann, og monsuner gir dem rikelig med yngleplasser.

Stater har også blitt bedt om å råde sykehus og helseinstitusjoner til å utnevne en nodalperson for å sikre at slike lokaler forblir fri for disse. mygg.

© The Indian Express (P) Ltd