Kritisk mineralgjenvinning: Regjeringen planlegger PLI-ordningen for å øke sirkulær økonomi

0
1

Minedepartementet er i de innledende stadiene med å utforme en produksjonslinket insentivordning (PLI) for å øke resirkuleringen av kritiske mineraler i India, har The Indian Express fått vite. Dette trekket tar sikte på å fremme en sirkulær økonomi og styrke innenlandske forsyningskjeder, etter en mangelfull respons på nylige auksjoner av kritiske mineralblokker.

Den foreslåtte PLI-ordningen er i tråd med politiske anbefalinger fra NITI Aayog, regjeringens apex-tenketank, og utfyller Battery Waste Management Rules (BWMR), 2022, som pålegger fasevis resirkulering av brukte elektriske kjøretøy (EV) litiumion-batterier fra 2026 og utover.

I et kontornotat datert 1. mai 2024, sirkulerte Gruvedepartementet et konseptnotat om en PLI-ordning for resirkulering av kritiske mineraler, sa folk som er kjent med utviklingen. Notatet ble delt med sentrale statlige interessenter, inkludert Institutt for vitenskap og amp; Teknologi, departementet for ny og fornybar energi (MNRE), og Tungindustridepartementet (MHI), for kommentarer og tilbakemeldinger. Departementet har ennå ikke hørt tilbake fra MNRE og MHI.

Annonse

PLI-ordningen, selv om den ennå ikke er ferdigstilt, vil målrette resirkulering av e-avfall – ofte referert til som “urban mining” – for å gjenvinne kritiske mineraler som litium, kobber, kobolt, grafitt, krom og silisium. Disse mineralene er avgjørende for rene energiteknologier som solcellepaneler, vindturbiner, energilagringssystemer og elbiler, samt forbrukerelektronikk. Tilbakemeldinger fra MNRE og MHI er avgjørende, gitt MNREs rolle i sol- og vindenergipolitikk og MHIs engasjement i utviklingen av elbilens økosystem.

I likhet med andre PLI-ordninger, vil den som vurderes av gruvedepartementet stimulere produksjon av resirkulerte kritiske mineraler for sekundær bruk og fremme investeringer i avanserte resirkuleringsteknologier og infrastruktur, sa industrikilder. Antallet av insentiv vil sannsynligvis variere basert på typen og verdien av mineraler som resirkuleres.

Noen resirkuleringsselskaper hevder at ordningen bare bør være til nytte for de som utvinner kritiske mineraler med høy renhet som er egnet for gjenbruk som primære råstoffer. Andre tar til orde for et bredere omfang som inkluderer produksjon av svart masse, som er makulert og behandlet e-avfall rikt på mineraler inkludert litium, mangan, kobolt og nikkel, siden de fleste indiske resirkuleringsselskaper for tiden mangler kapasitet til å utvinne batteriklassifiserte mineraler fra svart masse.

Indias generasjon av e-avfall er klar til å øke, drevet av rask vekst i sol- og vindenergiinfrastruktur og bruk av elbiler. Industrien anslår at avfallet fra solcellepaneler vil hoppe fra 100 kilotonn (kt) i FY23 til 340 kt innen 2030. I tillegg forventes 500 kt EV-batterier å nå resirkuleringsenheter i de kommende årene. Forskning tyder på at resirkulering av kritiske mineraler kan redusere behovet for nymalm og nye gruver betydelig.

Annonse

I en rapport utgitt i juli 2023 presset NITI Aayog også på for en PLI-ordning for kritisk mineralgjenvinning. “Bortsett fra ikke-fiskale insentiver fra stater, kan et produksjonskoblet insentiv også innføres av Indias regjering i tråd med ACC PLI-ordningen gitt til celleprodusenter. Dette vil ikke bare hjelpe de innenlandske resirkulererne, men også tjene celleprodusentene som er valgt under ACC PLI-ordningen, heter det i rapporten, som er skrevet sammen med Green Growth Equity Fund.

Tenketanken anbefalte også vurdering av nøkkelparametere for å utvikle et slikt insentiv, inkludert cellekjemi eller mineraler og metaller som gjenvinnes, utvinningseffektivitet for resirkulerte mineraler og metaller, og benchmarks for innenlandsk utnyttelse av gjenvunnede mineraler og metaller.

Behovet for å stimulere veksten av kritisk mineralresirkulering har blitt desto mer presserende etter at de fleste kritiske mineralblokkene som tilbys av Mines Ministry ikke klarte å bestå det tekniske budstadiet, som krever minst tre kvalifiserte budgivere. Dette indikerer mangel på investorinteresse for innenlandsk gruvedrift av kritiske mineraler.

De nye insentivene vil også bygge på Battery Waste Management Rules (BWMR) som ble varslet i 2022 av Central Pollution Control Board. Disse reglene pålegger at produsenter av batterier som inneholder litium, nikkel, kobolt og bly skal sikre miljømessig forsvarlig håndtering av brukte batterier gjennom overholdelse av utvidet produsentansvar (EPR). EPR-overholdelse, basert på prinsippet om at forurenser betaler, holder produsenter ansvarlige for å håndtere avfallet som genereres av produktene deres. Produsenter kan oppfylle overholdelse ved å handle kreditt med gjenvinnere.

Flere premiumhistorier

Hvorfor har SEBI anklaget Hindenburg for å bryte indisk lov? Kun for abonnenter

I samarbeid med den globale AI-gruppen med OECD, noen avveininger Kun abonnent

Storbritannia kan få en ny regjering — Labour kan bare bli abonnent

Hvorfor Modinomics ikke har klart å tiltrekke utenlandske investeringer Kun abonnent

Kuler, burgere og Bhau: En 21-åring på flukt og kun for abonnent

Vest-Bengalsk kvinne pisket for å “forelske seg” Kun abonnent

UPSC-nøkkel | Abhaya mudra, Modinomics, kritisk mineralgjenvinning Kun for abonnenter

Hvorfor TISS sa opp over 100 ansatte, hvorfor beslutningen ble omgjort Kun for abonnenter

< p>Forklart: Nye forbrytelser under Bharatiya Nyay Sanhita Kun for abonnenter

Chirag Paswan: 'Ingen strøm kan ta bort reservasjoner fra India'Subscriber Only

Indias T20 World Cup-seier: Hvorfor Hardik Pandya er Indias

U'khand-skogen branner: Hvorfor landsbyboere ikke hjelper staten med å bare abonnere

© The Indian Express Pvt Ltd