Raycon Everyday Headphones Pro Review: goede batterijduur, niet veel anders

0
1

Belangrijkste punten

  • Raycon Everyday Headphones Pro bieden de hele dag comfort, maar missen handige bedieningsknoppen.
  • De geluidskwaliteit is inconsistent, waarbij sommige EQ-modi teleurstellend zijn.
  • De batterijduur van maximaal 60 uur is nauwkeurig, maar de gesprekskwaliteit lijdt onder luidruchtige omstandigheden.

Als een veel gehypte over-ear-koptelefoon was de Raycon Everyday Headphones Pro op zijn zachtst gezegd een beetje teleurstellend. Hoewel ze comfortabel en met een lange batterijduur het park uitkwamen, was al het andere twijfelachtig. Ik vond de audiokwaliteit overtuigend, maar deze was niet consistent genoeg om mij ervan te overtuigen dat deze hoofdtelefoon een concurrerende optie is.

Raycon Everyday Headphones Pro 5/10

De Raycon Everyday Headphones Pro levert premium audio met hybride ANC, zes microfoons, verschillende geluidsinstellingen en een batterijduur van 60 uur.

Voordelen

  • Comfortabele pasvorm om de hele dag te dragen
  • Je hoort alles in de Transparantiemodus
  • Fatsoenlijke hybride ANC
  • Microfoons werken goed genoeg (als je ;ik ben niet ergens waar het erg luidruchtig is)

Nadelen

  • Geen app om uw audio-ervaring te verfijnen
  • Onhandige bedieningsknoppen
  • Audiomodi zoals Bass Sound en Pure Sound kunnen kieskeurig en teleurstellend zijn

$ 150 bij Amazon$ 149,99 bij Raycon

Prijs en beschikbaarheid

De Raycon Everyday Headphones Pro kunnen nu worden besteld op de website van Raycon en op Amazon. De hoofdtelefoon kost in elke kleur $ 149,99.

Specificaties

Merk Raycon Batterijduur Batterijduur tot 60 uur met ANC uitgeschakeld; batterijduur tot 44 uur met ANC op Bluetooth Bluetooth 5.3 RuisonderdrukkingHybride ANC Microfoons 6 Gewicht 255 gram (9 ounces) Kleuren Onyx Zwart, Stormblauw, Zijdewit Audiocodecs SBC, ACC Opvouwbaar Ja Oplaadtype USB-C Multipoint Ja Afmetingen 7,48 x 5,8 x 3,2 inch (189 x 147 x 81 mm) Oplaadtijd van de batterij 2 uur Draagtas Ja Drivergrootte40 mm

Ontwerp: hoofdtelefoon comfortabel genoeg om de hele dag te dragen

Sergio Rodriguez/Hoe -Aan Geek

De Raycon Everyday Headphones Pro hebben een strak ontwerp dat niets bijzonders is. Vergeleken met het coole ontwerp van het merk op de Everyday Earbuds Pro vallen deze in een vergeetbare categorie. Maar als je van subtiel houdt, en je wilt gewoon een koptelefoon die overal bij past, dan zul je hem geweldig vinden. Hun strakke uiterlijk voegt zelfs een coole factor toe aan een sportieve outfit, zodat ze er geweldig uitzien in de sportschool.

Ik hield van de praktische bruikbaarheid van het ontwerp: de hoofdtelefoon was zo comfortabel. Ik droeg ze elke dag tijdens werkdiensten, trainingen (ja, zelfs op de loopband) en in mijn vrije tijd om te chatten aan de telefoon, naar muziek te luisteren, YouTube-video's te bekijken en naar een audioboek te luisteren. Wat ik ook deed, ik voelde me supercomfortabel dankzij de zachte hoofdband en oorkussens.

(Terzijde: als je nekproblemen hebt zoals ik, plus TMJ die verband houdt met de spanning van het bovenlichaam, kan het zijn dat als je hiermee meer dan een uur aan een bureau werkt, je kaken op elkaar klemmen.)

>

Hoewel het comfort praktisch was en de locatie van de USB-C-oplaadpoort en de 3,5 mm koptelefoonaansluitingen aan de onderkant van de blikken logisch waren, waren de bedieningsknoppen wat mij niet beviel. Verborgen aan de achterkant van de rechteroorschelp zaten drie knoppen. Bovenaan bevond zich de aan/uit-knop, in het midden een knop voor volume omhoog/omlaag en de laatste knop was de ANC/EQ-knop. Ik begrijp dat je misschien geen aanraakbediening wilt, maar de Everyday Headphones Pro had een heel rare opstelling.

Sergio Rodriguez/How-To Geek

class=”an-zone-tag-bottom ad-zone-advertising-sub-tag”>

Pas toen ik de hoofdtelefoon begon te gebruiken, besefte ik hoe onhandig deze plaatsing was. Waarom? Want elke keer dat ik het volume of de EQ-modus wilde veranderen of Active Noise Cancelling wilde inschakelen, rommelde ik met de knoppen en hoopte dat ik de juiste indrukte. Ik heb heel veel vervelende fouten gemaakt die mijn muziek onderbraken, waarbij ik vaak op de aan/uit-knop klikte (waarmee mijn muziek werd gepauzeerd) in plaats van op de knop voor volume omhoog. Op dezelfde manier zou ik op de knop Volume omlaag drukken in plaats van op de ANC/EQ-knop. Zelfs na een paar weken met de koptelefoon moest ik nog steeds mijn vinger over de knoppen laten glijden voordat ik op iets drukte om er zeker van te zijn dat ik de juiste gebruikte. Geen erg handige functie, vooral tijdens trainingen.

Audiokwaliteit voor muziek en meer: ​​het is een worp van de dobbelstenen

Sergio Rodriguez/How-To Geek

Het doet me pijn om te zeggen dat ik tijdens het testen momenten had waarop ik de Raycon Everyday Headphones Pro geweldig vond vanwege het comfort en de audiokwaliteit, en dat er veel tegenovergestelde gelegenheden waren waarop het geluid echt teleurstellend was (en soms schurend). Consistentie ontbrak in vrijwel alle opzichten, maar als ik een van de EQ-modi zou moeten prijzen, zou het “Balanced Sound” zijn. die het voor de meeste muziekgenres beter leek te doen dan "Bass Sound" en "Puur geluid."

Actieve ruisonderdrukking

In het begin vond ik de ANC-modus behoorlijk effectief. En toen gebruikte ik het meer en merkte dat ik nog steeds iemand kon horen praten in mijn huis terwijl ANC aan stond. Dit was afhankelijk van waar ik naar luisterde. Als ik rocknummers met een hoog volume aan had, klonk het ANC glorieus. De wereld was volledig afgesloten voor mijn oren en ik werd ondergedompeld in knapperige gitaren, rauwe zang en ritmische bas en drums. Maar met stillere muziek, lagere volumes en wat gesproken woord (zoals een audioboek) blokkeerde ANC niet iemand die op een normaal volume op een paar meter afstand van mij sprak (en ja, ik kon nog steeds verstaan ​​wat ze tegen me zeiden). mij), en ik kon zelfs het licht op het toetsenbord van mijn computer horen tikken wanneer ik aan het werk was.

Dus ik zou de hybride ANC een gemiddelde tot lage gemiddelde score geven. Mensen moeten zich ervan bewust zijn dat luidere geluiden zoals airconditioning niet worden geblokkeerd, en afhankelijk van waar je naar luistert, in combinatie met je volume, hoor je misschien nog steeds je partner of huisgenoot tegen je praten (ik kon gesprekken met ANC consequent verstaan op, wat teleurstellend was). Oh ja, en het ANC deed af en toe pijn aan mijn oren. Ik ben een van die gelukkige mensen die lichte pijn ervaren met ANC, dus het was jammer als er geen app was om het niveau van ANC aan te passen aan mijn comfort, zoals wat er wordt aangeboden op de Soundcore Space A40 Earbuds via de Soundcore-app.

Transparantiemodus

Hoewel Raycon geen enkele modus ‘Standaardmodus’ noemt, de "ANC uit" modus is de hoofdtelefoon' standaard. Dit is een hybride mix tussen ANC en Transparantie, die in wezen gewoon klinkt als een normale hoofdtelefoon. Maar toen ik nog een keer op de ANC-knop drukte, ging ik naar de 'Transparantiemodus'. en Raycon heeft fantastisch werk geleverd met deze instelling. Ik kon een balans vinden tussen het luisteren naar muziek of video's terwijl ik mijn hoofd erbij hield, alles hoorde, van een ventilator in de kamer tot een volledig gesprek tot mijn kat die miauwde voor haar lunch. Omdat het ANC echter soms niet altijd geluiden onderdrukte, hoefde ik 'Transparantie' niet aan te zetten.

​​Basmodus, puur geluid en gebalanceerd geluid

De drie EQ-instellingen op de Everyday Headphones Pro waren "Pure Sound" "Gebalanceerd geluid," en "Basgeluid." Helaas had ik hoge verwachtingen van deze instellingen en ontdekte dat ze super inconsistent waren met de geluidskwaliteit van verschillende nummers. Sterker nog: “Pure Sound”, over het algemeen was het beangstigend om naar te luisteren.

In "Puur geluid" Ik vond een groter niveau van sibilantie en ongemakkelijke, harde hoge tonen die bijna ondraaglijk waren. Dit was vooral het geval op een nummer als 'Hurricane' van Thrice. toen hogere tonen raspender werden en de diepe elementen van het nummer, zoals de bas, volledig overstemden. De hele mix klonk modderig, waarbij de stem van Dustin Kensrue scherp afstak tegen een spervuur ​​van instrumenten van garagebandkwaliteit. Het was een schok dat zo'n goed gemixt rocknummer zo slecht degradeerde. En de drumbekkens op elk nummer waar ik naar luisterde in "Pure Sound" waren als spijkers op een schoolbord.

Ik luisterde ook veel naar gesproken woord, à la YouTube of de audioboekversie van Gerardo Sámano Córdova's "Monstrilio." De beste manier om naar podcasts of audioboeken te luisteren was 'Gebalanceerd geluid'. als "Puur geluid" was veel te sissend, en "Bass Sound" overstemde de nuance van de menselijke stem.

"Basgeluid" was geen totaal verlies, maar het hing af van waar ik naar luisterde. Een nummer als Bad Flower's "Ghost" klonk ongelooflijk in deze modus, terwijl het veel andere nummers comprimeerde en vertroebelde, waardoor middentonen en hoge tonen volledig werden uitgewist.

Gesprekskwaliteit: gemiddeld, maar krakend in luidruchtige omstandigheden

Sergio Rodriguez/How-To Geek

Ik heb veel telefoontjes gepleegd en ontvangen met de Raycon Everyday Headphones Pro, en toen ik vroeg hoe de audiokwaliteit was, zeiden de meesten dat ik prima klonk. Sommige van deze telefoontjes duurden meer dan een uur, en toch klonk mijn stem helder en duidelijk.

Ook heb ik de zes microfoons getest om mijn Zoom-vergaderingen op te nemen om de geluidskwaliteit te controleren. In de meeste situaties waren de microfoons iets boven het gemiddelde, maar er was nog steeds een nogal gecomprimeerde toon in de audio vergeleken met toen ik mezelf opnam met de microfoons van mijn laptop. Aan de andere kant merkte ik geen vreemde galm op (een fenomeen dat lijkt te gebeuren met de microfoons van mijn laptop op mijn kantoor).

Helaas was de geluidskwaliteit niet geweldig toen ik de hoofdtelefoon testte in luidruchtigere ruimtes. Bij sommige gesprekken en microfoontests merkte ik aanzienlijk gekraak en compressie op als er veel achtergrondgeluid was. Om deze reden ben ik van mening dat het systeem met zes microfoons grote verbeteringen kan doorstaan.

Levensduur van de batterij: het gaat maar door

Sergio Rodriguez/How-To Geek

De quote van Raycon van een batterijduur tot 60 uur leek accuraat, aangezien ik ongeveer twee weken opladen had voordat de Everyday Headphones Pro het begaf (mijn luistertijd bedroeg gedurende deze tijd ongeveer 45 uur). Hoewel ik nooit de volledige 60 uur haalde, had ik vaak het ANC ingeschakeld of andere EQ-modi waardoor de batterij sneller leeg zou raken. Om nog maar te zwijgen van het feit dat ik tijdens trainingen of andere activiteiten af ​​en toe op beschamend hoge volumes luister.

Het duurde ongeveer twee uur om ze op te laden vanaf 0%, dus de geschatte oplaadtijd van Raycon klopte en het was geen slechte hoeveelheid tijd om te wachten als ik meer dan 14 dagen vrij was één lading.

Moet je de Raycon Everyday Headphones Pro kopen?

Sergio Rodriguez/How-To Geek

Voor de verkoopprijs van $ 150 voldoet de Raycon Everyday Headphones Pro niet aan wat je zou verwachten van een paar goede ANC-budgethoofdtelefoons. Ze hebben geen bijbehorende app om instellingen aan te passen, en ik ontdekte problemen met de EQ-consistentie die tot echt teleurstellend luisteren leidden. Comfort is niet het hele verhaal, en er zijn andere over-ear-koptelefoons voor een vergelijkbare prijs of voor zelfs minder die ik hierboven zou aanbevelen.

Raycon Everyday Headphones Pro 5/10

De Raycon Everyday Headphones Pro levert eersteklas audio met hybride ANC, zes microfoons, verschillende geluidsinstellingen en een batterijduur van 60 uur.

$150 bij Amazon$149,99 bij Raycon