Raycon Everyday Headphones Pro recension: bra batteritid, inte mycket annat

0
1

Nyckelalternativ

  • Raycon Everyday Headphones Pro erbjuder bekvämt att bära hela dagen men saknar praktiska kontrollknappar.
  • Ljudkvaliteten är inkonsekvent, med vissa EQ-lägen som visar sig vara en besvikelse.
  • Batteritiden på upp till 60 timmar är korrekt, men samtalskvaliteten blir lidande under bullriga förhållanden.

Som ett par mycket hypade over-ear-hörlurar var Raycon Everyday Headphones Pro minst sagt en besvikelse. Även om de slog ut ur parken med komfort och långvarig batteritid, var allt annat osäkert. Jag tyckte att en del ljudkvalitet var övertygande, men den var inte tillräckligt konsekvent för att övertyga mig om att dessa hörlurar är ett konkurrenskraftigt alternativ.

Raycon Everyday Headphones Pro 5/10

Raycon Everyday Headphones Pro ger premiumljud med hybrid ANC, sex mikrofoner, olika ljudinställningar och en 60-timmars batteritid.

Proffs

  • Bekväm passform för hela dagen
  • Du hör allt i Transparency Mode
  • Decent Hybrid ANC
  • Mikrofoner fungerar tillräckligt bra (om du&#039 ;är inte någonstans super bullriga)

Nackdelar

  • Ingen app för att finjustera din ljudupplevelse
  • Klumpiga kontrollknappar
  • Ljudlägen som basljud och rent ljud kan vara petiga och nedslående

150 USD på Amazon 149,99 USD hos Raycon

Pris och tillgänglighet

Raycon Everyday Headphones Pro finns att beställa nu på Raycons webbplats och Amazon. Hörlurarna kostar 149,99 USD i varje färg.

Specifikationer

Varumärke Raycon Batteritid Upp till 60 timmars batteritid med ANC avstängt; upp till 44 timmars batteritid med ANC på Bluetooth Bluetooth 5.3 brusreduceringHybrid ANC mikrofoner 6 Vikt 9 ounce (255 gram) Färger Onyx Black, Storm Blue, Silk White Audio codecs SBC, ACC hopfällbar Ja Laddningstyp USB-C Multipoint Ja Mått 7,48 x 5,8 x 3,2 tum (189 x 147 x 81 mm) Batteriladdningstid 2 timmar Bärväska Ja Drivrutinsstorlek40 mm

Design: Hörlurar som är bekväma att bära hela dagen

Sergio Rodriguez/How -Till nörd 

Raycon Everyday Headphones Pro har en elegant design som inte är något speciellt. Jämfört med märkets coola design på Everyday Earbuds Pro, faller dessa i en kategori som man glömmer. Men om ditt spel är subtilt och du bara vill ha ett par hörlurar som matchar vad som helst, kommer du att älska utseendet på dem. Deras rena utseende lägger till och med en cool faktor till en sportig outfit, så de kommer att se bra ut på gymmet.

Jag älskade det praktiska i designen—hörlurarna var bekväma som fan. Jag bar dem varje dag under arbetspass, träningspass (ja, till och med på löpbandet) och under min stilleståndstid för att chatta i telefon, lyssna på musik, titta på YouTube-videor och lyssna på en ljudbok. Vad jag än gjorde kände jag mig superbekväm, tack vare det squishy pannbandet och öronkuddarna.

(Till exempel, om du har nackproblem som jag, plus TMJ kopplat till spänningar i överkroppen, kan du få käken att knyta ihop när du arbetar med dessa i över en timme vid ett skrivbord.)

Även om komforten var praktisk och placeringen av USB-C-laddningsporten och 3,5 mm hörlursuttagen längst ner på burkarna var vettig, var det som inte glappade med mig kontrollknapparna. På baksidan av den högra öronkåpan fanns tre knappar. Överst fanns strömknappen, mitten hade en volym upp/ner-knapp och den sista knappen var ANC/EQ-knappen. Jag förstår att du kanske inte vill ha pekkontroller, men Everyday Headphones Pro hade en väldigt konstig inställning.

Sergio Rodriguez/How-To Geek

Det var inte förrän jag började använda hörlurarna som jag insåg hur klumpig den här placeringen var. Varför? För när jag ville ändra volymen, EQ-läget eller slå på aktiv brusreducering, fumlade jag med knapparna och hoppades att jag tryckte på rätt. Jag gjorde många, många irriterande fel som avbröt min musik, ofta klickade jag på strömknappen (som pausade min musik) snarare än på volymupp-knappen. På samma sätt skulle jag trycka på volym ned-knappen istället för ANC/EQ-knappen. Även efter några veckor med hörlurarna var jag fortfarande tvungen att föra fingret över knapparna innan jag tryckte på något för att vara säker på att jag var på rätt. Inte en särskilt bekväm funktion, särskilt under träningspass.

Ljudkvalitet för musik och längre fram: Det är ett tärningskast

Sergio Rodriguez/How-To Geek

stark>

Det gör ont i mig att säga att jag under testningen hade ögonblick då jag älskade Raycon Everyday Headphones Pro för deras komfort och ljudkvalitet och många motsatta tillfällen då ljudet var riktigt nedslående (och ibland gnistrande). Konsistens saknades på i stort sett alla sätt, men om jag skulle berömma något av EQ-lägena skulle det vara "Balanserat ljud" som verkade fungera bättre för de flesta musikgenrer över "Bass Sound" och "Rent ljud."

Aktiv brusreducering

I början tyckte jag att ANC-läget var ganska effektivt. Och sedan använde jag det mer och märkte att jag fortfarande kunde höra en person prata i mitt hus med ANC på. Detta berodde på vad jag lyssnade på. Om jag hade rockspår med hög volym på så lät ANC härligt. Världen var helt blockerad för mina öron, och jag var nedsänkt i krispiga gitarrer, rå sång och rytmisk bas och trummor. Men med tystare musik, lägre volymer och något talat ord (som en ljudbok) blockerade inte ANC någon som pratade med vanlig volym några meter från mig (och ja, jag kunde fortfarande urskilja vad de sa till mig), och jag kunde till och med höra ljuset knacka på mitt datortangentbord när jag arbetade.

Så jag skulle bedöma hybrid ANC på ungefär genomsnittligt till lågt genomsnitt. Folk bör vara medvetna om att det inte blockerar högre ljud som luftkonditionering, och beroende på vad du lyssnar på, tillsammans med din volym, kan du fortfarande höra din partner eller rumskamrat prata med dig (jag kunde konsekvent förstå konversationer med ANC på, vilket var en besvikelse). Åh ja, och ANC gjorde ibland ont i mina öron. Jag är en av de lyckliga personerna som upplever lätt smärta med ANC, så det var en besvikelse när det inte fanns en app för att justera nivån på ANC till min komfort, till exempel vad som erbjuds på Soundcore Space A40 Earbuds via Soundcore-appen.

Transparensläge

Även om Raycon inte namnger något läge “Standardläge”," "ANC Off" läge är hörlurarna' standard. Det här är en hybridblandning mellan ANC och Transparency, som i princip bara låter som vanliga hörlurar. Men när jag tryckte på ANC-knappen en gång till gick jag in i "Transparency Mode" och Raycon gjorde ett fantastiskt jobb med den här inställningen. Jag kunde balansera lyssnandet på musik eller videor samtidigt som jag behöll mitt vett, höra allt från en fläkt i rummet till en fullständig konversation till min katt som jamar till sin lunch. Men eftersom ANC inte alltid tog bort ljud, var det ibland inte nödvändigt för mig att slå på "Transparency."

​​Basläge, rent ljud och balanserat ljud

De tre EQ-inställningarna på Everyday Headphones Pro var "Pure Sound," "Balanserat ljud," och "Bass Sound." Tyvärr hade jag några höga förväntningar på dessa inställningar och fann att de var superinkonsekventa med ljudkvaliteten över olika spår. Faktum är att "Pure Sound," i allmänhet var det skrämmande att lyssna på.

I "Rent ljud" Jag fann en högre nivå av sibilans och obekväma, hårda höga toner som var nästan outhärdliga. Detta gällde särskilt på en låt som Thrice's "Hurricane," när högre toner blev mer gnistrande och totalt dränkte de djupa elementen i spåret som basen. Hela mixen lät lerig, med Dustin Kensrues röst som sticker ut hårt mot en störtflod av instrument av garagebandskvalitet. Att en så välmixad rocklåt skulle försämras så dåligt var en chock. Och trumcymbalerna på alla spår jag lyssnade på i "Pure Sound" var som spikar på en svart tavla.

Jag lyssnade också mycket på talat ord, à la YouTube eller ljudboksversionen av Gerardo Sámano Córdovas "Monstrilio." Det bästa sättet att lyssna på poddar eller ljudböcker var "Balanserat ljud" som "Rent ljud" var alldeles för sibilant och "Bass Sound" dränkte nyansen i den mänskliga rösten.

"Basljud" var inte en total förlust, men det berodde på vad jag lyssnade på. Ett spår som Bad Flower's "Ghost" lät otroligt i det här läget, samtidigt som det komprimerade och lerade många andra spår, vilket totalt utplånade mellan- och högtoner.

Samtalskvalitet: Genomsnittlig, men knasigt i bullriga förhållanden

Sergio Rodriguez/How-To Geek

Jag ringde och fick många telefonsamtal med Raycon Everyday Headphones Pro, och när jag frågade hur ljudkvaliteten var sa de flesta att jag lät bra. Vissa av dessa telefonsamtal varade i över en timme, och ändå kom min röst klart och skarpt fram.

Jag testade också de sex mikrofonerna för att spela in mina Zoom-möten för att kontrollera ljudkvaliteten. I de flesta situationer var mikrofonerna något över genomsnittet, men det var fortfarande en ganska komprimerad ton i ljudet jämfört med när jag spelade in mig själv med min bärbara dators mikrofoner. Å andra sidan märkte jag inget konstigt reverb (ett fenomen som verkar hända med min bärbara dators mikrofoner på mitt kontor).

Tyvärr var ljudkvaliteten inte bra när jag testade hörlurarna i bullrigare utrymmen. I vissa samtal och mikrofontester märkte jag betydande sprakande och kompression när det var mycket bakgrundsljud. Av denna anledning tror jag att systemet med sex mikrofoner kan stå emot stora förbättringar.

Batterilivslängd: Det fortsätter och fortsätter

Sergio Rodriguez/How-To Geek

Raycons citat om en batteritid på upp till 60 timmar verkade vara korrekt, eftersom jag upplevde ungefär två veckors laddning innan Everyday Headphones Pro dog på mig (min lyssning uppgick till cirka 45 timmar under denna tid). Även om jag aldrig nådde hela 60 timmar, hade jag ofta ANC påslagen eller andra EQ-lägen som skulle tömma batteriet snabbare. För att inte tala om att jag under träning eller andra aktiviteter ibland lyssnar på pinsamt höga volymer.

Det tog ungefär två timmar att ladda dem från 0 %, så Raycons beräknade laddningstid var korrekt—och inte en dålig tid att vänta när jag fick över 14 dagar från en laddning.

Ska du köpa Raycon Everyday Headphones Pro?

Sergio Rodriguez/How-To Geek

För 150 $ i detaljhandelspriset faller Raycon Everyday Headphones Pro under vad man kan förvänta sig av ett par bra ANC-budgethörlurar. De har ingen medföljande app för att justera inställningarna, och jag hittade EQ-konsistensproblem som ledde till en del riktigt nedslående lyssnande. Komfort är inte hela historien, och det finns andra over-ear-hörlurar till ett jämförbart pris eller för ännu mindre än jag skulle rekommendera ovanför dessa.

Raycon Everyday Headphones Pro 5/10

Raycon Everyday Headphones Pro ger premiumljud med hybrid ANC, sex mikrofoner, olika ljudinställningar och en 60-timmars batteritid.

150 $ på Amazon 149,99 $ hos Raycon