Raspberry Pi is beursgenoteerd in Londen met marktwaarde van 642 miljoen euro

0
0

Raspberry Pi Holdings plc is officieel een beursgenoteerd op de London Stock Exchange. De commerciële tak van de Raspberry Foundation had na de initial public offering een beurswaarde van omgerekend net geen 642 miljoen euro.

Het bedrijf wachtte sinds begin dit jaar op een goed moment om naar de beurs te gaan en zei eind mei dit plan definitief te willen doorzetten. Intussen heeft de London Stock Exchange het bedrijf genoteerd. Aandelen van de commerciële tak van Raspberry Pi zijn in eerste instantie alleen door ‘institutionele handelaars’ te verkrijgen. Aandelen van het bedrijf werden initieel voor grofweg 2,89 euro verkocht, waarna de waarde naar zo’n 3,29 euro steeg. Later deze week komen de aandelen voor iedereen beschikbaar.