Medion kondigt Copilot+-laptop 14 S1 Elite aan voor 1299 euro

0
0

Medion kondigt de Sprchrgd 14 S1 Elite aan, een laptop die voldoet aan de Copilot+-vereisten van Microsoft. De pc beschikt over een Qualcomm Snapdragon X Elite-soc en een 14″-scherm. De goedkoopste variant is vanaf midden juli verkrijgbaar voor een adviesprijs van 1299 euro.

De Sprchrgd 14 S1 Elite wordt aangedreven door de Snapdragon X Elite met 12 cpu-cores, een Adreno-gpu en een Hexagon-npu. Het scherm heeft een resolutie van 2280×1800 pixels en een verversingssnelheid van 120Hz. Medion brengt twee varianten op de markt. De goedkopere uitvoering heeft 512GB aan ssd-opslagruimte en 16GB Lpddr5x-geheugen. De duurdere variant van 1399 euro beschikt over een 1TB-ssd en 32GB Lpddr5x-ram. De laptops zijn voorzien van een toetsenbordbacklight, een 65Wh-accu en een Windows Hello-vingerafdrukscanner.

De laptops voldoen aan Microsofts vereisten voor Copilot+, wat betekent dat de pc’s de onlangs aangekondigde AI-functionaliteiten onder de dezelfde naam ondersteunen. Zo adverteert Medion met Cocreator voor het genereren van afbeeldingen en Recall om het ‘fotografische geheugen’ van Windows 11 te doorzoeken.