Jag bytte ut min datorskärm med AR-glasögon, så här gick det

0
3

Nyckelalternativ

  • Inget mer ansträngt än att titta på en bildskärm.
  • Glasögonen uppmuntrar till god hållning och minskar belastningen på nacken.
  • Ökar produktiviteten med ett rymligt skrivbord, uppmuntrar till en bättre arbetsmiljö.

Jag har vad som artigt kunde kallas en okonventionell arbetsuppställning. Istället för en PC använder jag Samsung DeX. Jag gör mycket av mitt arbete från insidan av skärmen på min Samsung Galaxy Z Fold 5, och jag ansluter till en större skärm när jag behöver mer utrymme. När jag såg XReal Air 2 Pro-glasögonen fungera sömlöst med DeX, tänkte jag att jag var den perfekta kandidaten att prova. Så jag köpte ett par, och här är vad jag har upplevt.

Mina ögon justerade snabbare än jag förväntade mig

XReal Air 2 Pro-glasögonen, precis som andra AR-glasögon och VR-headset, fungerar genom att placera två små skärmar precis framför dina ögon. Pro-modellen är i stort sett densamma som XREAL Air 2, förutom med möjligheten att justera genomskinligheten på linserna. Jag var orolig för hur mycket påfrestning endera modellen skulle utsätta för mina ögon under en hel dags arbete. Jag kände viss påfrestning den första dagen, men mina ögon vände sig redan på dag två. I allmänhet känner jag mig inte mer ansträngd än jag gör av att stirra på en vanlig datorskärm i timmar i taget.

Precis som en bildskärm låter glasögonen dig justera ljusstyrka och färgtemperatur. Till skillnad från en monitor är den viktigaste biten att säkra positionen på ditt ansikte. Du behöver glasögonen tillräckligt nära ögonen, vilande på höger del av näsan, i rätt höjd, för att texten ska vara tydlig och inte suddas ut i kanterna. Det tog en viss anpassning, men det kändes som en annan natur redan den andra dagen.

Bertel King/How-To Geek < /figure>

Jag sitter med bättre hållning

Den största effekten har varit fördelen för min hållning. Jag har tillbringat större delen av min karriär böjd över en bärbar dator. Jag avslutade mina dagar med att känna mig uttömd, inte medveten om att vinkeln på min nacke hade lika mycket att göra med det som påfrestningen på mina ögon. Jag gjorde ett av de hållningsmisstag du vill undvika när du sitter vid ett skrivbord. Om du arbetar hemifrån är det värt att skaffa en datorskärm med en höjd inställd i ögonhöjd.

Med AR-glasögon är min display alltid i ögonhöjd. Det betyder att jag kan vila min nacke i en naturlig position. Jag kan också sträcka mig eller titta sida vid sida utan att egentligen vända mig bort från vad jag än läser. Detta gör att jag kan röra mig lite mer under dagen utan att flytta mitt fokus från det jag jobbar med.

Mitt skrivbord har mer utrymme

Jag gillar ett tydligt, öppet skrivbord. Detta har varit en av anledningarna till att jag har undvikit att skaffa en bildskärm. En bildskärm, ett tangentbord och en mus lämnar inte mycket utrymme på mitt skrivbord för att dra fram ett anteckningsblock eller slänga ner telefonen för att arbeta med pennan.

Med glasögonen utelämnar jag vanligtvis bara ett Bluetooth-tangentbord och en Bluetooth-mus. Jag kan också experimentera med vad jag har på skrivbordet. Jag kan placera en krukväxt direkt bakom tangentbordet, eftersom det inte har någon inverkan på min förmåga att se vad jag jobbar med. Jag kan placera en spridare för eterisk olja där för dofterna. Detta skapar ett utrymme som känns mer lugnande när jag går på jobbet.

strong>

Bertel King/How-To Geek

Jag älskar portabiliteten

Jag var snabb med att anamma netbooks. Jag har experimenterat flera gånger med att använda en surfplatta som ersättning för bärbar dator. Jag bar en gång runt på en Toshiba Thrive med Android Honeycomb eftersom den hade en USB-port i full storlek för flash-enheter och en SD-kortplats för att få bort bilder från min kamera.

På sistone har jag varit på det igen, med en hopfällbar dator som ersättning för min bärbara dator. Skärmen kan vara mindre, men programvaran är mer mogen och kapabel. Istället för att dra ut en dator när Androids mobila gränssnitt inte klipper det, kan jag bara slå på Samsung DeX istället. Men att bära runt på en bärbar dator tar faktiskt inte upp mindre plats än en bärbar dator. AR-glasögon gör det.

stark>

XREAL Air 2 Pro-glasögonen kommer med ett fodral som, även om det är större än ditt vanliga glasögonfodral, fortfarande kan få plats i en handväska eller andra små vardagsväskor. För att titta på videor behöver jag bara ta mina glasögon när jag går någonstans.

Bertel King/How-To Geek

För att spela spel tar jag också en handkontroll. Till jobbet packar jag även tangentbord och mus. Ingen av dessa saker är särskilt stor. Tangentbordet är det enda jag inte tar med mig när jag packar ihop en bärbar dator.

Obehagliga sociala interaktioner

Det är något intuitivt konstigt med att titta på någon som har glasögon på sig som bara sitter där, stirrar i väggen eller stirrar upp i taket. Det är uppenbart när någon tittar på en film på en datorskärm. Ingen har någon aning om vad som händer i mina glasögon, såvida de inte hör ljudet som kommer genom högtalarna eller kommer tillräckligt nära mitt ansikte för att se ljuset från de små displayerna.

Att bära AR-glasögon är lite som att byta från Bluetooth-högtalare till Bluetooth-öronsnäckor. Den förra ställer in folk på vad du lyssnar på, medan den senare är helt privat. Saken är den att även om vi har haft årtionden på oss att vänja oss vid det här med ljud, är det ganska nytt för video. När jag är ensam är AR-glasögon fantastiska, men jag känner mig konstig när jag bär dem runt andra.

Perfekt för att arbeta runt barn

Små barn är på något sätt ett undantag. De vet inte riktigt vad som är normalt. De lär sig det av oss. När jag säger till dem att mina glasögon har skärmar och jag tittar på en video, rycker de på axlarna av det. De tycker att det är lättare att förstå än det faktum att videon på deras surfplatta kommer från något som kallas internet som slutar fungera om Wi-Fi är nere. Jag inbjuder dig att försöka förklara buffring för ett barn (och om de köper det, berätta gärna hur du gjorde det!).

Mina barn lär sig fortfarande att när jag är på hemmakontoret jobbar jag, och det betyder att de verkligen inte borde gå in och ställa frågor till mig. Ofta nog kommer de in genom dörren med några minuters mellanrum, vilket får mig att titta bort från det jag gör. Någon gråter ofta och behöver en kram.

Med glasögonen på kan jag titta på mitt barn medan hon strövar och ger henne en kram. Jag kan hålla ögonen fokuserade på vilken Slack-konversation jag var mitt i att följa eller fortsätta titta på klippet som jag funderade på att infoga i en artikel. Det känns fel att inte ge dem min odelade uppmärksamhet. Samtidigt måste jag jobba och de låter mig inte. Det faktum att glasögonen hjälper mig att vända mig snabbare mot dem får dem förmodligen att känna att jag ger dem mer uppmärksamhet, även om min uppmärksamhet är splittrad. Är det bättre eller sämre? Jag vet inte, men de får i alla fall en kram.

Din egen bärbara, privat Hemmabio

Att titta på videor är en av de bästa användningsområdena för AR-glasögon. Jag kan sitta vid köksbordet och äta min lunch medan jag tittar på en video som tar upp det mesta av mitt synfält. Jag kan lägga mig i sängen och se en film som tar upp halva taket. Jag förvränger inte min nacke till vilken besvärlig position som helst som hjälper mig att se telefonens eller bärbara datorns skärm.

Den största nackdelen är att AR-glasögon är en ensam upplevelse. Jag önskar att min fru och jag kunde se en film i taket tillsammans. Jag tittar trots allt sällan på film ensam.

Att spela tv-spel är utan tvekan ännu bättre. Spel som inte spelar bra med min hopfällbara bildförhållande ser bra ut med standardförhållandet 16:9 för glasögonen. Med bara en spelkontroll kan jag känna att jag sitter framför en konsol var jag än är.

strong>

Allt är inte perfekt

Det här är glasögon, inte glasögon, vilket betyder att jag kan se runt linserna hela tiden . Även om jag kan blockera en del av min perifera syn med det medföljande locket, är det aldrig hundra procent. Det är därför upplevelsen känns mer som en bärbar hemmabio snarare än att arbeta i en virtuell miljö.

Laddning är också ibland ett problem. Glasögonen drar ström från min telefon, och jag måste koppla ur dem när det är dags att ladda om. XREAL säljer en XREAL Hub för detta, men jag har inte köpt en. Tyvärr fungerar ingen av de olika USB-C-donglarna och dockorna jag redan äger med Air 2 Pro-glasögonen. XREAL's nav är förmodligen en investering jag så småningom kommer att göra.

För att ersätta en datorskärm med AR-glasögon måste du ha smak för det okonventionella. Till skillnad från mina tidigare experiment med surfplattor, introducerar AR-glasögon ingen stor förändring i mitt arbetsflöde. Jag använder fortfarande Samsung DeX på samma skärmupplösning som jag skulle använda på en bildskärm. Jag har faktiskt inte fått något extra skärmutrymme, och jag har inte heller gett upp. Dessa glasögon har varit ett helt annorlunda sätt att göra samma sak, och det är ett jag kan rekommendera.