Ik heb mijn computermonitor vervangen door een AR-bril, hier is hoe het ging

0
1

Belangrijkste tips

  • Geen meer inspanning dan naar een monitor kijken.
  • De bril bevordert een goede houding en vermindert de nekbelasting.
  • Verhoogt de productiviteit met een ruim bureau, bevordert een betere werkomgeving.

Ik heb wat beleefd een onconventionele werkopstelling zou kunnen worden genoemd. In plaats van een pc gebruik ik Samsung DeX. Ik doe veel van mijn werk vanaf het binnenscherm van mijn Samsung Galaxy Z Fold 5, en ik maak verbinding met een groter scherm als ik meer ruimte nodig heb. Toen ik zag dat de XReal Air 2 Pro-bril naadloos samenwerkte met DeX, dacht ik dat ik de ideale kandidaat was om het eens te proberen. Dus kocht ik een paar, en dit is wat ik heb ervaren.

Mijn ogen pasten zich sneller aan dan ik had verwacht

De XReal Air 2 Pro-bril werkt, net als andere AR-brillen en VR-headsets, door twee kleine schermpjes vlak voor je ogen te plaatsen. Het pro-model is grotendeels hetzelfde als de XREAL Air 2, behalve met de mogelijkheid om de transparantie van de lenzen aan te passen. Ik was ongerust over de hoeveelheid druk die beide modellen op mijn ogen zouden uitoefenen tijdens een volledige dag werken. De eerste dag voelde ik enige spanning, maar op dag twee waren mijn ogen al gewend. Over het algemeen voel ik niet meer spanning dan wanneer ik urenlang naar een gewone computermonitor staar.

Net als bij een monitor kunt u met de bril de helderheid en kleurtemperatuur aanpassen. In tegenstelling tot bij een monitor is het belangrijkste onderdeel het veiligstellen van de positie op uw gezicht. U hebt de bril nodig die dicht genoeg bij uw ogen ligt, op het rechtergedeelte van uw neus rust, op de juiste hoogte, zodat de tekst duidelijk is en de randen niet vervagen. Het kostte wat aanpassing, maar vanaf de tweede dag voelde het als een tweede natuur.

Bertel King/How-To Geek < /figure>

Ik zit met een betere houding

De grootste impact was het voordeel voor mijn houding. Ik heb het grootste deel van mijn carrière gebogen over een laptop doorgebracht. Ik eindigde mijn dagen met een uitgeput gevoel, niet wetende dat de hoek van mijn nek daar evenveel mee te maken had als de spanning op mijn ogen. Ik maakte een van de houdingsfouten die je wilt vermijden als je aan een bureau zit. Als je vanuit huis werkt, is het de moeite waard om een ​​computermonitor te kopen die in de hoogte op ooghoogte staat.

Met een AR-bril is mijn scherm altijd op ooghoogte. Dit betekent dat ik mijn nek in een natuurlijke positie kan laten rusten. Ik kan ook strekken of van links naar rechts kijken zonder me echt af te wenden van wat ik lees. Hierdoor kan ik gedurende de dag wat meer bewegen zonder mijn focus af te leiden van waar ik mee bezig ben.

Mijn bureau heeft meer ruimte

Ik hou van een helder, open bureau. Dit is een van de redenen geweest dat ik heb vermeden een monitor aan te schaffen. Een monitor, toetsenbord en muis laten niet veel ruimte over op mijn bureau om een ​​notitieblok uit te trekken of mijn telefoon neer te leggen om met de stylus te werken.

Als ik de bril draag, laat ik over het algemeen een Bluetooth-toetsenbord en -muis achterwege. Ik kan ook experimenteren met wat ik nog meer op mijn bureau bewaar. Ik kan een kamerplant direct achter het toetsenbord plaatsen, omdat dat geen invloed heeft op mijn vermogen om te zien waar ik mee bezig ben. Voor de geuren kan ik daar een etherische olie diffuser plaatsen. Dit creëert een ruimte die rustiger aanvoelt als ik aan het werk ben.

Bertel King/How-To Geek

Ik hou van de draagbaarheid

Ik was er snel bij om netbooks te omarmen. Ik heb verschillende keren geëxperimenteerd met het gebruik van een tablet als laptopvervanger. Ik had ooit een Toshiba Thrive met Android Honeycomb bij me, omdat deze een USB-poort van volledige grootte had voor flashdrives en een SD-kaartsleuf om foto's van mijn camera te halen.

De laatste tijd ben ik er weer mee bezig en gebruik ik een opvouwbare laptop als vervanger voor mijn laptop. Het scherm is misschien kleiner, maar de software is volwassener en capabeler. In plaats van een computer eruit te halen als de mobiele interface van Android het niet doet, kan ik in plaats daarvan gewoon Samsung DeX inschakelen. Toch neemt het meedragen van een lapdock eigenlijk niet minder ruimte in beslag dan een laptop. AR-brillen wel.

De XREAL Air 2 Pro-bril wordt geleverd met een etui dat, hoewel groter dan uw typische brillenkoker, nog steeds in een handtas of andere kleine dagelijkse draagtas past. Om video's te bekijken hoef ik alleen maar mijn bril te pakken als ik ergens heen ga.

Bertel King/How-To Geek

Om games te spelen pak ik ook een controller. Voor werk pak ik ook een toetsenbord en muis in. Geen van deze dingen is bijzonder groot. Het toetsenbord is het enige dat ik niet meeneem als ik een laptop inpak.

Lastige sociale interacties

Er is intuïtief iets raars aan het kijken naar iemand met een bril die daar gewoon zit, naar de muur staart of naar het plafond staart. Het is duidelijk wanneer iemand een film op een computerscherm bekijkt. Niemand heeft enig idee wat er in mijn bril gebeurt, tenzij ze het geluid door de luidsprekers horen komen of dicht genoeg bij mijn gezicht komen om het licht van de kleine beeldschermen te zien.

Het dragen van een AR-bril is een beetje als het overstappen van Bluetooth-luidsprekers naar Bluetooth-oordopjes. Met de eerste stemt u mensen af ​​op wat u luistert, terwijl de laatste volledig privé is. Het punt is dat we tientallen jaren de tijd hebben gehad om hieraan te wennen met audio, maar dat het vrij nieuw is voor video. Als ik alleen ben, zijn AR-brillen geweldig, maar ik voel me raar als ik ze in de buurt van anderen draag.

Geweldig om met kinderen te werken

Kleine kinderen vormen in sommige opzichten een uitzondering. Ze weten niet echt wat normaal is. Dat leren ze van ons. Als ik hen vertel dat mijn bril schermen heeft en ik een video aan het kijken ben, halen ze dat min of meer van zich af. Ze vinden dat gemakkelijker te begrijpen dan het feit dat de video op hun tablet afkomstig is van iets dat internet heet en dat niet meer werkt als de wifi uitvalt. Ik nodig je uit om buffering aan een kind uit te leggen (en als ze het kopen, vertel me dan alsjeblieft hoe je het hebt gedaan!).

Mijn kinderen leren nog steeds dat ik werk als ik thuiswerk, en dat betekent dat ze niet zomaar binnen moeten stormen en me vragen moeten stellen. Vaak genoeg komen ze om de paar minuten binnen, waardoor ik wegkijk van wat ik aan het doen ben. Iemand huilt vaak en heeft een knuffel nodig.

Met de bril op kan ik naar mijn peuter kijken terwijl ze aan het wandelen is en haar een knuffel geven. Ik kan mijn ogen gefocust houden op welk Slack-gesprek ik ook aan het volgen was, of doorgaan met het bekijken van de clip die ik overwoog in een artikel in te voegen. Het voelt verkeerd om ze niet mijn onverdeelde aandacht te geven. Tegelijkertijd moet ik werken en dat laten ze me niet toe. Het feit dat de bril me helpt sneller naar hen toe te draaien, geeft ze waarschijnlijk het gevoel dat ik ze meer aandacht geef, ook al is mijn aandacht verdeeld. Is dat beter of slechter? Ik weet het niet, maar ze krijgen tenminste de knuffel.

Uw eigen draagbare, privé Thuisbioscoop

Video's bekijken is een van de beste toepassingen voor een AR-bril. Ik kan aan de keukentafel zitten terwijl ik mijn lunch eet terwijl ik naar een video kijk die het grootste deel van mijn gezichtsveld in beslag neemt. Ik kan in bed gaan liggen en naar een film kijken die de helft van het plafond in beslag neemt. Ik draai mijn nek niet in welke lastige positie dan ook waardoor ik het telefoon- of laptopscherm kan zien.

Het grootste nadeel is dat AR-brillen een eenzame ervaring zijn. Ik wou dat mijn vrouw en ik samen een film aan het plafond konden kijken. Ik kijk tenslotte zelden alleen naar films.

Het spelen van videogames is misschien wel nog beter. Games die niet goed spelen met de beeldverhouding van mijn opvouwbare bril, zien er prima uit op de standaard 16:9-verhouding van de bril. Met alleen een gamecontroller heb ik het gevoel alsof ik achter een console zit, waar ik ook ben.

Niet alles is perfect

Dit is een bril, geen veiligheidsbril, wat betekent dat ik te allen tijde rond de lenzen kan kijken . Hoewel ik een deel van mijn perifere zicht kan blokkeren met behulp van de meegeleverde, opklapbare hoes, is dit nooit honderd procent. Daarom voelt de ervaring meer als een draagbare thuisbioscoop dan als werken in een virtuele omgeving.

Opladen is ook af en toe een probleem. De bril haalt stroom uit mijn telefoon en ik moet hem loskoppelen als het tijd is om op te laden. XREAL verkoopt hiervoor een XREAL Hub, maar die heb ik nog niet gekocht. Helaas werkt geen van de verschillende USB-C-dongles en -docks die ik al heb met de Air 2 Pro-bril. De hub van XREAL is waarschijnlijk een investering die ik uiteindelijk zal doen.

Om een ​​computerscherm te vervangen door een AR-bril, moet je een voorliefde hebben voor het onconventionele. In tegenstelling tot mijn eerdere experimenten met tablets, brengen AR-brillen geen grote verandering in mijn workflow. Ik gebruik nog steeds Samsung DeX op dezelfde schermresolutie die ik op een monitor zou gebruiken. Ik heb er niet echt extra schermruimte bijgekregen, en ik heb er ook geen opgegeven. Deze bril is een totaal andere manier om hetzelfde te doen, en ik kan het aanbevelen.