Nieuwe versie Apple WatchOS heeft manier om streak van Health-ringen te pauzeren

0
3

Apple heeft watchOS 11 aangekondigd. De nieuwe versie van het besturingssysteem voor smartwatches van de fabrikant heeft onder meer de functie om de ringen die activiteit laten zien te pauzeren, waardoor gebruikers hun streak behouden bij een pauzedag of blessure.

Klanten met een Watch kunnen daarbij naast pauzes van onbeperkte duur ook ervoor kiezen om de doelen per dag van de week aan te passen, zegt Apple. Daardoor moet het makkelijker zijn om streaks van dagen op rij dat gebruikers de ringen sluitend krijgen te behouden.

Ook krijgt watchOS 11 een manier om de moeite te meten die in een training gaat op basis van hartslag en conditie. Daarnaast komt er een manier om de gezondheid specifiek tijdens zwangerschap in de gaten te houden en komt er een Vitals-app die belangrijke gezondheidsdata probeert te laten zien.

De Smart Stack van widgets op de watchface kan zich aanpassen aan de situatie of de agenda. Zo laat die bij slecht weer een voorspelling van regen zien en bij sportwedstrijden tussenstanden. Dat kan mede omdat met watchOS 11 de horloges Live Activities gaan ondersteunen. Daarnaast kunnen apps gebruik gaan maken van de bediening met dubbel tikken met de vingers, een functie die Apple vorig jaar introduceerde. De bèta voor ontwikkelaars komt maandag uit, een release volgt dit najaar.

Apple watchOS 11 Apple watchOS 11 Apple watchOS 11