Mallikarjun Kharge is de enige oppositieleider die de beëdigingsceremonie van Modi bijwoont

0
3

Congreschef Mallikarjun Kharge was de enige oppositieleider uit het INDIA-blok die zondag de beëdigingsceremonie bijwoonde van premier Narendra Modi en zijn nieuwe kabinet, waarbij hij “grondwettelijke plicht” als reden noemde.

“Ik ben bij dit evenement aanwezig vanwege (mijn) grondwettelijke plicht… als leider van de oppositie in de Rajya Sabha is dit mijn plicht”, zei Kharge terwijl hij met de verslaggevers sprak. Op de vraag of hij Modi wil feliciteren, zei Kharge: “Als ik (hem) ontmoet, zal ik het zien.”

Kharge was de enige leider van het INDIA-blok die aanwezig was bij de ceremonie op zondag.

Advertentie Lees ook | Modi-kabinet 2024: volledige lijst van ministers uit 2019 versus 2024 in de NDA-regering

Eerder had het Trinamool Congress (TMC) aangekondigd het evenement over te slaan. Na een ontmoeting met de nieuw gekozen parlementsleden op zaterdag zei West-Bengalen hoofdminister Mamata Banerjee dat de TMC de beëdigingsceremonie van premier Modi op zondag niet zal bijwonen. Ze zei: 'We hebben nog geen uitnodiging gekregen. Zelfs als we dat wel doen, zullen we de ceremonie niet bijwonen.” Banerjee voegde hieraan toe: “Deze regering wordt op ondemocratische en ongrondwettelijke wijze gevormd. Wij kunnen deze regering niet onze beste wensen overbrengen. We geven onze beste wensen aan het land en de mensen van het land”, zei ze.

Rajya Sabha-lid en verantwoordelijke secretaris-generaal van het Congres (communicatie) Jairam Ramesh had zaterdag gezegd dat voor de beëdiging op zondag “alleen internationale leiders uitnodigingen hebben ontvangen”. “Tot nu toe hebben onze leiders geen uitnodigingen gekregen. Als de leiders van het INDIA-blok een uitnodiging krijgen, zullen we die in overweging nemen”, aldus Ramesh.

Andere leden van het INDIA-blok, zoals de Samajwadi-partij, RJD, CPI (ML), CPI, CPM, AAP, JMM, DMK, NCP (SP); Shiv Sena (UBT) sloeg de beëdigingsceremonie over op zondag.

Lok Sabha verkiezingsresultaten 2024: volledige lijst met winnaars

© De Indian Express Pvt Ltd