Je Apple TV is nu een retro-gameconsole

0
1

Snelle links

  • Apps zijn nog steeds schaars
  • Een woord over controllers
  • ROM's verkrijgen op RetroArch
  • Een game starten
  • De komende retro-revolutie van Apple TV

Apple heeft de beperkingen op emulator-apps voor iPhone, iPad en misschien wel het beste van alles, de Apple TV, opgeheven. Als je een Apple TV en vrijwel elke Bluetooth-controller hebt, ben je zojuist in het bezit gekomen van een geweldig retro-game-emulatorsysteem dat al op je tv is aangesloten.

Apps zijn nog steeds schaars

Het lijkt erop dat ontwikkelaars van emulator-apps een beetje overrompeld waren, want zelfs weken nadat deze beperkingen waren opgeheven, is er nog geen vloed aan apps geweest voor het apparaat-ecosysteem van Apple. Delta is bijvoorbeeld alleen beschikbaar voor de iPhone, waarbij een iPad-versie wordt beloofd bij de volgende grote release. Op dezelfde manier gebruik ik Provenance op mijn iPad om PlayStation 1-games te spelen. Het is allemaal heel spannend!

Op dit moment is je enige echte optie op Apple TV echter RetroArch, dat nu beschikbaar is op Apple TV. Dus dat is wat ik hier zal behandelen, en het eerste wat je moet doen is de RetroArch Apple TV-app installeren.

Op het moment van schrijven is de versie van RetroArch op de Apple TV niet de volledige ervaring. Sommige kernen ontbreken, omdat die emulators programmeerfuncties vereisen die de Apple Store momenteel niet toestaat.

Bovendien is RetroArch niet de meest gebruiksvriendelijke emulator-frontend die er is, en het is nogal lastig om sommige games werkend te krijgen. Ik ga je het basisproces laten zien om een ​​NES/Famicom-game draaiende te krijgen, maar andere kernen kunnen bijvoorbeeld extra bronnen zoals BIOS-bestanden nodig hebben om te werken.

Een woord over controllers

Geloof het of niet, je kunt de afstandsbediening van je Apple TV gebruiken om games te spelen op RetroArch. Het is niet iets dat ik zou aanraden, maar als je het echt gewoon wilt uitproberen en je hebt geen controller, dan heb je er strikt genomen ook geen nodig. Dat gezegd hebbende, ondersteunen de apparaten van Apple vrijwel elke Bluetooth-controller die je maar kunt bedenken, en ze zijn ook gemakkelijk aan te sluiten.

Xbox- en PlayStation-controllers zijn de meest populaire keuzes, en je kunt onze handleidingen raadplegen voor het aansluiten van Xbox- of PlayStation-controllers op een ATV voor gedetailleerde stappen. Het algemene proces voor alle Bluetooth-controllers is echter:

  1. Zet de controller in de koppelingsmodus. Raadpleeg de documentatie als u niet weet hoe.
  2. Ga op uw Apple TV naar Instellingen>Afstandsbedieningen en apparaten>Andere apparaten>Bluetooth.
  3. Zoek of de controller verschijnt in de lijst met Bluetooth-apparaten en selecteer deze om te koppelen.

Zodra je dit hebt gedaan, kun je de Apple TV zelf ook met de controller bedienen, zodat je de eigen afstandsbediening opzij kunt zetten.

ROM's verkrijgen op RetroArch

Op een iPhone of iPad is het doodeenvoudig om bestanden naar het apparaat over te zetten. U kunt het via AirDrop, een USB-stick gebruiken of via iCloud overbrengen. Op een Apple TV heb je dat geluk niet, dus moesten de ontwikkelaars van RetroArch creatief aan de slag.

Wanneer u de app opent, krijgt u een IP-adres en een webadres te zien. U kunt een van deze gegevens invoeren in een webbrowser op het apparaat waarop uw ROM-bestanden staan. Vervolgens kunt u het menu van die website gebruiken om bestanden te uploaden. Dit is hoe u ROM's of bronbestanden (bijvoorbeeld een BIOS-dump) op de ATV krijgt.

Sydney Louw Butler/How-To Geek

In dit geval heb ik een nieuwe map gemaakt met de naam "NES Roms" als submap van de map "RetroArch" map en uploadde vervolgens een zelfgebouwd NES-spel genaamd The Legends of Owlia

Met mijn controller gekoppeld aan mijn ATV en een game geladen, kunnen we doorgaan en deze starten.

Een game starten

Ga naar het hoofdmenu>Inhoud laden

Sydney Louw Butler/How-To Geek

Kies 'Start Directory' en vervolgens '~/Library/Caches/RetroArch', navigeer vervolgens naar de map die u eerder hebt gemaakt en selecteer deze.

Sydney Louw Butler/How-To-nerd

Selecteer de game-ROM en kies vervolgens een van de voorgestelde kernen, of behoud de huidige als dit passend is.

Sydney Louw Butler/How-To Geek

Het spel zou moeten starten!

Sydney Louw Butler/How- Aan Geek

Het laatste dat u moet weten, is hoe u het Snelmenu opent. Je kunt het handmatig instellen via het menu Instellingen, maar voor de DualShock 4-controller die ik gebruikte was de standaardcombinatie de PS-knop + R1. Als je dit wilt veranderen, zoek dan de sneltoetstoewijzing onder de invoerinstellingen.

De komende retro-revolutie van Apple TV

Terwijl RetroArch dat zeker is Als dit de meest kieskeurige oplossing is, kun je er zeker van zijn dat er nog veel meer gebruiksvriendelijke apps op komst zijn, en hopelijk zullen we uiteindelijk de volledige reeks populaire systemen ondersteund zien worden op de kleine streamingbox van Apple. Ik heb het nieuwste 4K-model, dat een relatief krachtige GPU heeft, en dat maakt me enthousiast om te proberen intensere titels te emuleren met 3D-graphics. Dat is nog niet helemaal het geval, maar het lijkt nu slechts een kwestie van tijd!