Din Apple TV är nu en retro spelkonsol

0
2

Snabblänkar

  • Appar är fortfarande knappa
  • Ett ord om styrenheter
  • Få ROM på RetroArch
  • Starta ett spel
  • Den kommande Apple TV Retro-revolutionen

Apple tog bort sina begränsningar för emulatorappar för iPhone, iPad och kanske bäst av allt, Apple TV. Om du har en Apple TV och praktiskt taget vilken Bluetooth-kontroll som helst, har du helt plötsligt kommit i besittning av ett fantastiskt retrospelemulatorsystem som redan är anslutet till din TV.

Appar är fortfarande knappa

Det verkar som att utvecklare av emulatorappar blev lite osäkra, för även veckor efter att dessa begränsningar togs bort har det inte förekommit en flod av appar för Apples enhetsekosystem. Delta är till exempel endast tillgänglig för iPhone, med en iPad-version utlovad med nästa stora release. På samma sätt har jag använt Provenance på min iPad för att spela PlayStation 1-spel. Det hela är väldigt spännande!

Just nu är dock ditt enda riktiga alternativ på Apple TV RetroArch, som nu är tillgängligt på Apple TV. Så det är vad jag kommer att ta upp här, och det första du bör göra är att installera RetroArch Apple TV-appen.

När detta skrivs är versionen av RetroArch på Apple TV inte den fullständiga upplevelsen. Vissa kärnor saknas, eftersom dessa emulatorer kräver programmeringsfunktioner som Apple Store för närvarande inte tillåter.

Dessutom är RetroArch inte den mest användarvänliga emulatorgränssnittet som finns, och det är ganska svårt att få vissa spel att fungera. Jag ska visa dig den grundläggande processen för att köra ett NES/Famicom-spel, men andra kärnor kan till exempel kräva ytterligare resurser som BIOS-filer för att fungera.

strong>

Ett ord om kontroller

Tro det eller ej, du kan använda din Apple TV:s fjärrkontroll för att spela spel på RetroArch. Det är inget jag skulle rekommendera, men om du verkligen bara vill prova det och du inte har en kontroller, behöver du absolut inte en. Som sagt, Apples enheter stöder nästan alla Bluetooth-kontroller du kan tänka dig, och de är också lätta att ansluta.

Xbox- och PlayStation-kontroller är de mest populära valen, och du kan kolla in våra guider för att ansluta Xbox- eller PlayStation-kontroller till en ATV för detaljerade steg. Den allmänna processen för alla Bluetooth-kontroller är dock:

  1. Sätt kontrollenheten i ihopparningsläge. Se dess dokumentation om du inte vet hur.
  2. På din Apple TV går du till Inställningar>Fjärrkontroller och enheter>Övriga enheter>Bluetooth.
  3. Leta efter att kontrollern ska visas i listan över Bluetooth-enheter och välj sedan att den ska paras.

När du har gjort detta kan du styra själva Apple TV med handkontrollen också, så att du kan ställa dess egen fjärrkontroll åt sidan.

Få ROM-skivor på RetroArch

På en iPhone eller iPad är det väldigt enkelt att överföra filer till enheten. Du kan AirDrop den, använda en minnesenhet eller överföra den med iCloud. På en Apple TV finns det ingen sådan tur, så utvecklarna av RetroArch var tvungna att vara kreativa.

När du öppnar appen får du en IP-adress och en webbadress. Du kan ange någon av dessa i en webbläsare på enheten som innehåller dina ROM-filer. Sedan kan du använda webbplatsens meny för att ladda upp filer. Så här får du ROM eller andra resursfiler (t.ex. en BIOS-dump) till ATV:n.

Sydney Louw Butler/How-To Geek

I det här fallet skapade jag en ny mapp som heter "NES Roms" som en undermapp till "RetroArch" mapp och laddade sedan upp ett hembryggt NES-spel som heter The Legends of Owlia

Med min handkontroll ihopkopplad med min ATV och ett spel laddat, kan vi gå vidare och starta det.

Starta ett spel

Gå till huvudmenyn>Ladda innehåll

Sydney Louw Butler/How-To Geek

Välj "Start Directory", sedan "~/Library/Caches/RetroArch", navigera sedan till mappen du skapade tidigare och välj den.

Sydney Louw Butler/How-To Geek

Välj spelets ROM och välj sedan en av de föreslagna kärnorna, eller behåll den nuvarande om det är lämpligt.

Sydney Louw Butler/How-To Geek

Spelet bör starta!

Sydney Louw Butler/How- Till Geek

strong>

Det sista du bör veta är hur du öppnar snabbmenyn. Du kan ställa in det manuellt under menyn Inställningar, men för DualShock 4-kontrollern jag använde var standardkombon PS-knappen + R1. Om du vill ändra detta, leta efter tilldelningen av snabbtangenter under ingångsinställningarna.

The Coming Apple TV Retro Revolution

Medan RetroArch definitivt är den mest kräsna lösningen, du kan slå vad om att många andra mer användarvänliga appar kommer, och förhoppningsvis kommer vi så småningom att se hela mängden av populära system som stöds på Apples lilla strömmande box. Jag har den senaste 4K-modellen, som har en relativt kraftfull GPU, och det gör mig exalterad över att försöka emulera mer intensiva titlar med 3D-grafik. Det händer inte riktigt än, men det verkar bara vara en tidsfråga nu!