Dagens NYT Connections tips och svar för 29 maj (#353)

0
1

Snabblänkar

 • Vad är anslutningar?
 • Tips för dagens anslutningsgrupper
 • Dagens NYT Connections-svar
 • Hur löste vi det här Connections-spelet?
 • Hur gissar du på anslutningsgrupper?

Connections är ett spel från New York Times som utmanar dig att hitta sambandet mellan ord. Det låter enkelt, men det är inte—Anslutningskategorier kan vara nästan vad som helst, och de är vanligtvis ganska specifika. Om du behöver hjälp med att få svaren har vi dig täckt.

Vad är anslutningar?

Connections är ett spel från New York Times. Målet är enkelt: sortera 16 ord i grupper om 4. Varje grupp av ord kommer att kopplas samman med någon gemensam idé eller tema. Det gemensamma elementet kan vara vad som helst. Vi har sett allt från spel som förlitar sig på antalet bokstäver i orden till kategorier som kräver att du ser en extra bokstav i slutet av ordet. Ibland är de referenser till ekonomi, andra gånger refererar de till sagor. Det går inte att säga vilken typ av association det kommer att finnas mellan ord.

När du är säker på att du förstår kopplingen väljer du fyra ord och trycker sedan på "Skicka." Du har bara fyra försök totalt, så var inte alltför gissningsglad.

Tips för dagens anslutningsgrupper

Här är några tips för det 353:e Connections-spelet för att komma igång:

 • Gul: "motsatsen" av en drink.
 • Grönt: För att få folk att gå dit du vill.
 • Blå: Det subtila hotet om våld mot
 • Lila: Bear skulle också gå före detta ord.

Om du fortfarande behöver hjälp är de faktiska gruppnamnen:

 • Gul: Mat.
 • Grön: Pilot.
 • Blå: Skrämma.
 • Lila: ___ Marknad.

Dagens NYT Connections svar

Mat (gul): < /p>

Chow, Eats, Fare, Grub

Pilot (grön):

Direct, Guide, Lead, Steer

Intimidera (blå):

< p> Bully, Cow, Daunt, Rattle

____ Market (lila):

Bull, Flea, Meat, Stock

< h2 id="how-did-we-solve-this-connections-game"> Hur löste vi det här Connections-spelet?

Den 29 maj var en ganska genomsnittlig match. Det första ordet jag tittade på var chow, som är en vanlig slangterm för “mat”. Därifrån var orden eats, fare och grub relativt raka kopplingar. De utgjorde den gula gruppen.

Skräck och översittare är ord som kan betyda "skrämma." Skallra är en besläktad idé, även om den vanligtvis används för att beskriva efterverkningarna av att bli skrämd. Det sista ordet var lite svårare att välja ut. Ko, tjur och stut är alla termer som används för att beskriva nötkreatur, men tjur är för nära mobbare, och stut är inte relaterat till mobbare. Den där lämnade kon, vilket också kan betyda "att skrämma" när det används som verb. Bully, cow, daunt och rattle var i den blå gruppen, "Intimidate."

Direct, guide och lead är alla synonymer som betyder att flytta någon (eller något) i en specifik riktning. Steer delar den betydelsen, även om den vanligtvis används i en väldigt bokstavlig mening. De tillhörde den gröna gruppen, som var "Pilot."

strong>

Det lämnade tjur, loppor, kött och lager i lila. I det här fallet var sambandet ett ord som utelämnats från slutet. Lila var "___ Market."

Hur gissar du anslutningsgrupper?

Det finns inget snabbt och tillförlitligt sätt att närma sig Connections som det är med Wordle, eftersom Connections inte är algoritmiskt. Det finns dock några saker att tänka på som kan hjälpa.

 1. Leta efter liknande delar av tal. Är vissa ord verb och andra substantiv? Är några adjektiv? Försök att mentalt gruppera dem baserat på dessa kategorier och se om några andra mönster faller ut på dig.
 2. Är orden synonymer?Ibland är kategorier bara synonymer för en fras, eller mycket nära synonymer. Lita inte för noga på detta dock. Ibland kommer Connections medvetet att slänga in ord som ibland är synonymer för att vilseleda dig.
 3. Försök att säga orden. Ibland hjälper det att säga orden. Ett pussel vi såg innehöll orden gå, satsa, snabbare, klippa, tempo, hastighet, rörelse, pendla och bråttom— som alla uppenbarligen är relaterade till idén om rörelse. Men när du säger dem blir det lite mer uppenbart att bara fyra (gå, flytta, skynda, snabbare) är saker du faktiskt skulle säga för att få någon att röra på sig.
 4. Förvänta dig den röda sillen. Anslutningar har vanligtvis ord som kan vara rimligt men felaktigt grupperade. Ta orden Bud, Corona och Light som exempel. Du kanske instinktivt ser de tre orden tillsammans och antar att de är samlade i en kategori som är relaterad till öl, men det var de inte.
 5. Leta efter distinkta ord. Om ett ord på din tavla inte har flera betydelser eller egentligen bara kan användas i ett sammanhang, försök att använda det ordet som grund för en kategori.
 6. Blanda tavlan. Ibland kan det hjälpa dig att se på dem på nya sätt att flytta runt ord.

Om du inte löste den här, må du inte så dåligt—det finns alltid imorgon! Och dessa ord kanske passar in i ett ämne du är intresserad av, vilket ger dig ett steg upp i konkurrensen.