“Din rival er ikke din fiende”: Høyesterett avslår å motta BJPs påstand mot ordre om “nedsettende” annonser om Trinamool

0
1

Høyesterett avviste mandag å godta Vest-Bengal BJPs påstand om å utfordre en kjennelse fra Calcutta High Court som hindret den fra å publisere visse annonser rettet mot den regjerende Trinamool-kongressen i staten.

< p>Senioradvokat SS Patwalia, som dukket opp for BJP, fortalte en feriebenk med to dommere av dommerne JK Maheshwari og KV Viswanathan at annonsene var basert på fakta.

Men Justice Viswanathan sa: “Vi har sett reklamene. Umiddelbart er annonsene nedsettende. Du kan si at du er best… men vi ønsker ikke å gi våre hender for å fremme ytterligere bitterhet.”

Annonse

“Dette er ikke i velgerens interesse,” sa han. “Din rival er ikke din fiende.”

Dommer Maheshwari sa: «Ikke utløs saken. Vi er ikke tilbøyelige til å blande oss.»

Patwalia valgte da å trekke begjæringen tilbake og sa at han ville sende inn et svar til den ene dommeren i høyesterett som det er til behandling for. Høyesterett tillot dette og avviste begjæringen som trukket tilbake.

Den 20. mai hindret justitiarius Sabyasachi Bhattacharyyas enkeltbenk BJP fra å publisere noen form for nedsettende annonser om TMC som bryter med modellreglene for atferd frem til 4. juni og inntil ytterligere ordre.

Annonse

Høyesterett bemerket at annonsene som ble publisert i løpet av “stillhetsperioden” (en dag før valgdagen) var i strid med modellens atferdskodeks og krenket også TMCs rettigheter og også innbyggernes rett til frie og rettferdige valg.

Enkeltdommerbenken kritiserte også valgkommisjonen i India for «grovt unnlatelse» av å ta opp klager inngitt av TMC mot BJP-reklamene som var rettet mot det regjerende partiet i Vest-Bengal.

© The Indian Express Pvt Ltd

Ananthakrishnan G

Ananthakrishnan G. er seniorassistentredaktør i The Indian Express. Han har vært i feltet i over 23 år, og startet sin journalistikkkarriere som frilanser på slutten av nittitallet med bylines i The Hindu. Han var utdannet jus og praktiserte i distriktsrettsvesenet i Kerala i omtrent to år før han byttet til journalistikk. Hans første faste oppdrag var med The Press Trust of India i Delhi hvor han fikk i oppdrag å dekke de lavere domstolene og forskjellige undersøkelseskommisjoner. Han rapporterte fra Delhi High Court og Supreme Court of India under sitt første opphold med The Indian Express i 2005-2006. For tiden, i sitt andre opphold med The Indian Express, rapporterer han fra Høyesterett og skriver om temaer knyttet til lov og rettspleie. Juridisk rapportering er hans sterke side, selv om han har lang erfaring innen politisk og samfunnsmessig rapportering også, etter å ha tilbrakt et tiår som Kerala-statskorrespondent, The Times of India og The Telegraph. Han holder seg til fakta og har flere virkningsfulle historier på æren. … Les mer