Tripura stammekvinne selger nyfødt for 5000 Rs på grunn av fattigdom, distriktsadministrasjonen redder baby

0
2

Et døgn etter at en 39 år gammel stammekvinne skal ha solgt sin nyfødte i Dhalai-distriktet i Tripura på grunn av ekstrem fattigdom, reddet den lokale administrasjonen lørdag babyjenta og ga henne tilbake til moren.

Kvinnen fødte på underavdelingssykehuset torsdag. Dagen etter solgte hun babyen til et par for 5000 Rs. Ifølge rapportene har kvinnen fire andre barn, og mannen hennes døde av selvmord for fem måneder siden på grunn av fattigdom mens hun var gravid.

Kart etter hendelsen søkte opposisjonsleder Jitendra Chaudhury i CPI(M) inngripen fra sjefssekretær J K Sinha og Dhalai Distriktsdommer Saju Vaheed A.

Annonse

Han holdt også BJP-regjeringen og TIPRA Motha-partiet, en alliansepartner av BJP og regjerende i Tripura Tribal Areas Autonomous District Council (TTAADC), ansvarlige for situasjonen, og sa at de utøvende medlemmene av TTAADC og ministrene i delstatsregjeringen har ignorert de grunnleggende behovene til folket, hovedsakelig stammene.

LES OGSÅ | 7 nyfødte blant 10 døde i flere branner over hele Delhi

“Jeg har skrevet et brev til sjefssekretæren og bedt ham om å arrangere arbeider under MGNREGS i fjerntliggende områder. Jeg har også bedt om å løse de grunnleggende problemene til folk som bor i kuperte og avsidesliggende steder”, sa Chaudhury.

Dhalai-distriktsdommer Vaheed sa lørdag at både moren og den nyfødte ble sendt til et krisesenter i Gandacherra.

“Kvinnen og barna hennes har vært i nød på grunn av til fattigdom, spesielt etter ektemannens død. Men hun solgte ikke dokumentene og rasjoneringskortet til andre, sa Vaheed og la til at kvinnen har fått litt støtte fra administrasjonen.

Annonse

Ingen reaksjon var tilgjengelig fra statens BJP om saken.

© The Indian Express Pvt Ltd