Eierstyring for forsikringsselskaper: Irdai lister opp nye retningslinjer

0
1

Insurance Regulatory and Development Authority (Irdai) har bedt forsikringsselskapene om å ta forhåndsgodkjenning for utnevnelsen av styreleder.

Tilsynsmyndigheten sa at den nåværende styrelederen kan fortsette frem til 31. mars 2026 eller til de fullfører sin nåværende funksjonstid. For å fremme kontroll og balanse er det god praksis at styrelederen er et ikke-utøvende styremedlem og ikke fungerer som leder av noen styrekomité, la Irdai til.

I et hovedsirkulære om selskapsstyring for forsikringsselskaper, utstedt 22. mai, sa Irdai at styret i samråd med nøkkelledelsen må sikre at den overordnede retningen for virksomheten til forsikringsselskapet, policyer og strategier bør forme risikonivået adopsjon, standarder for forretningsatferd og etisk oppførsel til forsikringsselskapet på makronivå. “Mens styret fastsetter anslagene, må styret forholde seg til forventningene til aksjonærene og forsikringstakerne,” heter det i retningslinjene.

Annonse

Den sa at administrerende direktør skulle være ansvarlig for gjennomføringen av forsikringsselskapets saker på en måte som ikke er til skade for forsikringstakernes interesser.

Styret i forsikringsselskapene bør overvåke og håndtere potensielle interessekonflikter mellom forsikringstakere, ledelsen, styremedlemmer og aksjonærer, inkludert misbruk av selskapsmidler og misbruk i transaksjoner med nærstående parter. De bør også sikre rettferdig behandling av forsikringstakere og ansatte.

Forsikringsselskapet bør også sikre uavhengighet av kontrollfunksjoner, inkludert compliance, risiko, revisjon, aktuar- og sekretærfunksjon, heter det.

For forsikringsselskaper i en gruppe, må hensiktsmessige og effektive risikokontrollsystemer for hele konsernet tas i bruk i tillegg til kontrollsystemene på nivået til forsikringsselskapet.

Annonse

“I tilfelle av forsikringsdekning gitt av forsikringsselskapet til sine konsernselskaper, bør pris/premie oppgitt av forsikringsselskapene i henhold til gjeldende produktarkiveringsbestemmelser/sirkulære vurderes på en armlengdes avstand,” heter det i retningslinjene.

Irdai sa at styret i hvert forsikringsselskap burde sette ned en investeringskomité bestående av minst to ikke-utøvende direktører, administrerende direktør, finansdirektør, investeringssjef, risikosjef og utnevnt aktuar. Revisjonsutvalget av forsikringsselskaper bør være direkte ansvarlig for anbefaling av utnevnelse, godtgjørelse, ytelse og tilsyn med arbeidet til revisorene.

Nangia & Co LLPs partner -Revisjon & Assurance, Jaspreet Bedi, sa at de nye retningslinjene for eierstyring og selskapsledelse tar for seg allokering og regulering av makt og ansvarlighet i et forsikringsselskap og unngår unødig konsentrasjon av myndighet og makt.

“Revisorens oppdateringspolicy er å fremme uavhengighet, upartiskhet og integritet i revisjonsprosessen. Det øker åpenheten og ansvarligheten ved å introdusere nye revisorer med jevne mellomrom på fire år, forhindre selvtilfredshet og opprettholde strenge standarder for finansiell rapportering,» sa Bedi.

Annonse

Hovedsirkulæret gjelder for alle forsikringsselskaper unntatt utenlandske selskaper engasjert. i gjenforsikringsvirksomhet gjennom en filial etablert i India. Irdai har gitt forsikringsselskapene tid frem til 30. juni 2024 til å sikre overholdelse av bestemmelsene.

© The Indian Express Pvt Ltd.