SC forblir Uttarakhand HC-ordren for flytting fra Nainital

0
7

Høyesterett opphevet fredag ​​en kjennelse fra Høyesterett i Uttarakhand som ba delstatsregjeringen finne et passende sted å flytte retten fra Nainital.
Etter å ha hørt anken fra Uttarakhand High Court Advokatforening som utfordret kjennelsen fra 8. mai, en benk med dommere PS Narasimha og Sanjay Karol sendte ut et varsel til delstatsregjeringen og ba om deres synspunkter på saken.

Høyesterett, mens den ba sjefsekretæren om å fullføre øvelsen innen en måned, hadde instruert dets justissekretær for å åpne en portal der advokater og allmennheten kan markere «ja» eller «nei» over flyttingen for å flytte lokalene.

Da dukket opp for delstatsregjeringen, sa generaladvokat Tushar Mehta at opprettelsen av nye benker faller inn under parlamentets privilegium og at “høyesterettsavgjørelsen er som en folkeavstemning”.

Annonse < p>Senior Advocate P B Suresh, som dukket opp for advokatforeningen, hevdet også at det ikke var Høyesterett, men parlamentet eller unionsregjeringen som kan bestemme hvor en bench skal etableres.

Høyesterett hadde spurt delstatsregjeringen for å finne «det best egnede landet» utenfor Nainital for å bygge en ny rettsbygning og annen infrastruktur – inkludert innkvartering for dommere og ansatte og advokatkamre.

Den hadde også beordret opprettelsen av en komité for å vurdere meningene om landet og levere sin rapport innen 7. juni.

Selv om et stykke land ble identifisert i Haldwani tidligere, var ikke Høyesterett i dens favør da det meste var omgitt av en skog. Den sa: “Denne retten ønsker ikke å rive opp noen av trærne for å lage en ny High Court”.

© The Indian Express Pvt Ltd.