Fiendtlig YouTuber nå i samme båt, BJP håper å ri ut Champaran hakkete farvann

0
2

På den travle Nahar Chowk i Raxaul, en by på grensen mellom India og Nepal i Bihars vestlige Champaran-distrikt, er Raju Mahato en kilde til pusterom for slitne reisende i den brennende varmen. En OBC, Mahato, 50, selger sattu sharbat, en grammeldrikk, på en vogn og leter selv etter pusterom fra sitt “elendige” liv.

“Jeg begynte å selge sattu på en vogn for 20 år siden og jeg gjør fortsatt det samme. Glem meg, nesten ingenting har endret seg i byen. Gatene er fortsatt strødd med søppel, avløpet flyter over og trafikken er et rot. Som en grenseby genererer Raxaul millioner i inntekter til regjeringen, men får ingenting, sier han.

< p>Raxaul faller i valgkretsen Paschim Champaran Lok Sabha, som går til valg 25. mai og vil teste populariteten til den tredobbelte parlamentsmedlem og tidligere Bihar BJP-sjef Sanjay Jaiswal, som ser ut til å stå overfor anti-embetsstilling for å ha blitt “utilgjengelig” over årene.

Annonse

I den tilstøtende Purvi Champaran-valgkretsen står Radha Mohan Singh, tidligere unions landbruksminister og sittende parlamentsmedlem siden 2009, også overfor anti-incumbency og påkaller Narendra Modi for å fortelle velgerne at de stemmer på statsministeren og egentlig ikke ham.

For å gjenopplive formuen deres har begge funnet en felles alliert: YouTuber Manish Kashyap, som nylig ble med i BJP. Kashyap ble fengslet i fjor for angivelig å ha laget falske videoer om Bihari-migranter som ble angrepet i Tamil Nadu, og var frem til midten av april kampanje som uavhengig i Paschim Champaran, og fortalte velgerne at alle etablerte ledere var korrupte.

Hans hardtslående, over-the-top videoer, som tar opp spørsmål om arbeidsledighet, mangel på utvikling, feilstyring og korrupsjon i Bihar, ser ut til å ha mange mottakere blant de unge, ikke bare i Champaran, men også mange tilstøtende distrikter i Bihar – og nå også BJP.

“I stedet for Jaiswal burde BJP ha gitt en billett til Kashyap. Han ville ha vunnet med rekordmargin… Faktisk, ved å få Kashyap på sin side, har BJP reddet setene sine i Champaran,” mener Akhilesh Patel, en Kurmi tebodeier i Ramgarhwa.

Annonse

At Kashyap inntil nylig kritiserte politikerne i det samme partiet han nå har sluttet seg til, ser ikke ut til å ha truffet hans popularitet. Kashyap, for eksempel, påstår utbredt bestikkelse i bygging av toaletter under en sentral ordning, “Disse politikerne sikter deg nå selv for å ha avføring. Vil du ha en slik regjering? Abki baar, gareeb ki sarkaar. Ab ki baar, yuva ki sarkar. Ab ki baar badlav ki sarkar (Denne gangen, en regjering for de fattige, ungdom og for forandring).»

I søkte felles harmoni og hevdet at Ram-tempelet ikke hadde noen innvirkning, sa Kashyap: «Hvis Bihar er utviklet, så vil de som har på seg det 'grønne skjerfet' og 'Shri Ram-skjerfet' ha utviklet seg sammen.»

Siden han begynte i BJP, har Kashyaps melodi endret seg. I videoer som søker stemmer på Jaiswal og Singh, sier han at folk kan ha noen bekymringer angående sittende parlamentsmedlemmer, men de må stemme på Modi for å styrke nasjonen og hinduistisk religion.

Kashyap sier at hvis han fortsatte å ta opp folks problemer bare som Youtuber ville han måtte fortsette å gå i fengsel. “Så jeg bestemte meg for å ta på meg systemet ved å gå inn i det. Jeg ble med i BJP da partiet hjalp meg mye da jeg satt i fengsel, sa han til The Indian Express.

Annonse LES OGSÅ | En gang beryktet for kriminalitet, vipper velgerne i denne delen av Bihar mot NDA, men korrupsjon er et sårt punkt

På sin reise fra en anti-etablissementsforkjemper til nå å søke stemmer for etablissementet, sier Kashyap: «Det er allomfattende grasrotkorrupsjon i Bihar. Noen ganger når det ikke regjeringens ører. Jeg vet ikke om jeg vil passe inn eller ikke, men jeg vil ikke slutte å ta opp disse problemene. I BJP er det imidlertid talefrihet innenfor partiforumet. Jeg vil igjen gå ut på gatene i spørsmål som angår offentligheten hvis behovet oppstår. Vi snakker kun om utviklingsarbeidet utført av Modi-regjeringen. Men når opposisjonen reiser spørsmål om Ram Temple … Akhilesh Yadav sier at et sykehus burde vært bygget … Hvorfor gjorde han det ikke da han var CM? Det er opposisjonen som er felles.”

BJPs håp er at budskapet vil være en bonus for Modis varige appell, troen blant mange på at India kan “fortsette å nå nye høyder under ham”, og populariteten til senterets gratis rasjonering og boligordninger.

© The Indian Express Pvt Ltd.