Kredittkortgrensen er ikke tilstrekkelig? 5 måter å øke midlene tilgjengelig for deg

0
3

Kredittkort er en praktisk måte å administrere utgifter mens du bygger opp en kreditthistorikk. Ikke bare det, de gir også enkel tilgang til midler når det trengs, og eliminerer dermed behovet for å bære store mengder kontanter. Men hvor mye penger du kan låne med kredittkortet ditt avhenger av kredittgrensen din.

Som kredittkortinnehaver er det ulike aspekter ved kredittgrensen du må kjenne til for å bruke kortet på en ansvarlig måte. . La oss finne ut hva disse er:

Credit Utilization Ratio (CUR) og kredittgrensen din

Kredittutnyttelsesforholdet eller CUR er et nøkkelaspekt ved bruk av kredittkort og representerer prosentandelen av kreditt du bruker av din totale tilgjengelige kreditt. CUR beregnes ved å dele dine totale kredittkortsaldoer med dine totale kredittkortgrenser. Ideelt sett bør kredittutnyttelsesgraden din være under 30 prosent. Et lavere forhold reflekterer deg som en økonomisk ansvarlig kredittbruker og kan ha en positiv innvirkning på kredittpoengsummen din.

Annonse

Den roterende totale kredittgrensen er for eksempel Rs. 1 00 000, hvorav du vanligvis bruker Rs. 50 000/mnd. Kredittutnyttelsen din i dette tilfellet er 50 prosent, noe som kan være skadelig for kreditthelsen din.

Men hvis du øker kredittgrensen til Rs. 2 00 000, vil utnyttelsesgraden din synke til 25 prosent. Dette fallet i CUR kan forbedre kreditthelsen din. En lavere utnyttelse antyder lavere avhengighet av kreditt og kan føre til en forbedret kredittscore som kan gi deg lavere renter på lån.

Slik øker du kredittgrensen din

Det er ulike måter du kan øke kredittgrensen på. La oss se hva noen av disse er:

1. Bruk kredittkortet ditt på en ansvarlig måte

Å bruke kredittkortet på en ansvarlig måte ved å holde en lav CUR og betale regninger i tide, blant annet, kan hjelpe deg med å bygge en sak for en økning i grensen.

Annonse

2. Be utstederen øke grensen

Be kortutstederen din direkte om å heve kredittgrensen. For dette kan du ha oppgitt detaljer om inntekt og sysselsetting. Hvis inntekten din har økt betydelig siden du søkte om det nåværende kortet ditt, presenter din nåværende lønnsslipp til utstederen eller banken og be dem om å vurdere kredittgrensen din.

3. Skaff et annet kort som tilbyr en høy grense

Hvis din nåværende kortutsteder ikke er villig til å øke kredittgrensen din, kan du prøve å få et annet kredittkort som tilbyr en høy grense. Vær imidlertid forsiktig med å åpne flere nye kredittkortkontoer, for det kan ha en negativ innvirkning på kredittpoengsummen din.

4. Vis økonomisk disiplin med rettidig tilbakebetaling

Et kredittkort kan hjelpe deg med å bygge opp en kreditthistorikk. Bruk kortet ditt ofte, men ansvarlig, og betal den utestående saldoen i sin helhet, i tide. Ved å gjøre dette kan du vise deg selv som en disiplinert og ansvarlig kredittbruker, noe som potensielt kan føre til at utstederen din øker grensen din over tid. Kortutstedere favoriserer vanligvis kunder som ofte bruker kortene sine til transaksjoner mens de konsekvent betaler tilbake kontingenten.

5. Automatisk økning

Noen ganger vurderer kortutstedere kontoene dine og øker kredittgrensen automatisk. Dette er spesielt sett i tilfelle kortholdere som regelmessig foretar rettidige betalinger og administrerer kreditten sin på en ansvarlig måte.

Fordeler med en høyere kredittgrense

Annonse

En høyere kredittgrense har mange fordeler. Det øker kjøpekraften din ved å la deg gjøre kjøp med høyere verdi uten å belaste økonomien. En høyere kredittgrense kan også være et sikkerhetsnett i nødstilfeller.

Du har for eksempel en akuttmedisinsk utgift på Rs. 1 50 000, men kortet ditt har en maksimal grense på Rs. 1.00.000,-, i så fall kan det være en utfordring å dekke opp underskuddet i midler. Imidlertid, hvis kortgrensen din var Rs. 2 00 000, ville samme situasjon være lettere å håndtere, for kredittgrensen din vil tillate deg å dekke hele kostnaden, uten unødig økonomisk eller psykisk stress.

Endelig

Å øke kredittgrensen kan ikke bare øke din økonomiske fleksibilitet, men også bidra til å forbedre kreditthelsen din. Vurder imidlertid din økonomiske situasjon og evne til å betjene høyere kredittkortsaldoer før du får økt grensen. Hvis du jobber med økonomisk disiplin og budsjettering, unngå å øke grensen ennå. Dessuten, hvis du bruker kredittkortet ditt sjelden, kan det være liten fordel å øke grensen.

Skriveren er administrerende direktør for BankBazaar.com

© IE Online Media Services Pvt Ltd