Amerikansk konkursdomstol pålegger Byjus direktør straff, sier vitnesbyrd «ikke sannferdig»

0
7

En amerikansk dommer har ilagt økonomiske straffer mot Riju Ravindran, bror til edtech-major Byjus grunnlegger Byju Raveendran, etter at førstnevnte ikke klarte å avsløre oppholdsstedet på 533 millioner dollar etterspurt av långivere, heter det i en rapport i Bloomberg. Dommeren konkluderte også med at Ravindrans vitnesbyrd var «ikke sannferdig» og sa at han enten vet hvor pengene blir gjemt og vil ikke si det, eller så nektet han å finne ut av det.

Ravindran er sammen med sin bror og svigerinne direktørene for det indiske teknologiselskapet Think & Learn Pvt Ltd, som er involvert i en strid med långivere om en gjeld på over 1,2 milliarder dollar. Antallet økonomiske sanksjoner som kunngjøres vil avgjøres i en fremtidig høring, sa den amerikanske konkursdommeren John Dorsey tirsdag i Wilmington, Delaware.

Rapporten legger videre til at Dorsey under høringen forsøkte å finne ut hvor pengene ble holdt, men kunne ikke få Ravindran til å avsløre. “Jeg konkluderer med at Mr. Ravindrans vitnesbyrd ikke er sannferdig,” sa Dorsey.

Annonse

Tidligere hadde Dorsey beordret arrestasjon av en hedgefondforvalter som hjalp Ravindran med å flytte kontantene, som nektet en rettskjennelse for å avsløre hva som skjedde med pengene.

Dorsey nektet å utstede en arrestordre for Ravindran, som er en indisk statsborger som for tiden bor i Dubai, en by i De forente arabiske emirater, som ikke har en utleveringsavtale med USA, la rapporten til. Den siste utviklingen kommer etter at långivere tidligere hadde tatt kontroll over et holdingselskap opprettet av Think & Lær å utstede 1,2 milliarder dollar i gjeld. Den beslaglagte enheten, Byju's Alpha, er nå i konkurs under Dorseys tilsyn. Ravindran anker en avgjørelse fra Delaware's Chancery Court som godkjenner dette beslaget.

Tenk og lær, morselskapet til Byju's kunngjorde i forrige måned en større omorganisering med grunnlegger og konsernsjef Byju Raveendran som tok “en mer praktisk tilnærming til å lede den daglige driften” av selskapet. Samtidig sluttet daværende administrerende direktør Arjun Mohan til en ekstern rådgivende rolle, og lånte ut sin “dype edtech-ekspertise til selskapet og dets grunnleggere i denne transformasjonsfasen”.

Byju's har et presserende behov for midler, og står overfor enorme økonomiske tap, en byrde av rettssaker og massiv tilbakeslag fra investorer. Verdivurderingen har falt under 1 milliard dollar (8300 crore Rs), og visse investorer presser på for å fjerne Raveendran og familiemedlemmer fra selskapet.

Sponset | Avanser din karriere på kanten av innovasjon med ISB Executive Educations digitale markedsføringsprogram

© The Indian Express Pvt Ltd