Jag hittade en robotdammsugare som faktiskt kan rengöra trappor (med din hjälp)

0
4

Nyckelalternativ

  • Ecovacs Deebot T30S Combo inkluderar en handhållen dammsugare för svåråtkomliga ställen, erkännande robotar' begränsningar.
  • Rengöringsresultaten är imponerande, med T30S som plockar upp skräp effektivt och undviker föremål väl.
  • Den integrerade handdammsugaren är bekväm, men dess värde jämfört med en vanlig T30S kan bero på din preferens för bekvämlighet kontra kostnad.

Ecovacs Deebot T30S Combo robotdammsugare och -mopp erkänner liksom besegrade genom att komma med en manuell handhållen dammsugare. Men jag gillar verkligen att det handlar i verkligheten snarare än fantasi eftersom robotar inte kan klättra i trappor och de inte kan ta sig till vissa områden. De flesta människor kommer fortfarande att behöva ett sekundärt vakuum av något slag. Så det kan lika gärna vara en del av basstationen. I praktiken fungerade upplevelsen tillräckligt bra, men idén är perfekt.

Ecovacs Deebot T30S Combo

Städning i hela hemmet med bekvämligheten av en robotdammsugare och mopp, plus mångsidigheten hos en kraftfull handhållen dammsugare. Rengör effektivt trappor, möbler och mer med flera tillbehör och verktyg.

Proffs

  • Handdammsugare helt integrerad i dockningsstationen
  • Stadig rengöringsprestanda från båda dammsugarna
  • Roboten har massor av premiumfunktioner

Nackdelar

  • Dockningsstationen är stor
  • Premium debiteras för handsug
  • Hanterade inte shag en shag-matta bra

$1200 på Amazon$1199,99 på Ecovacs

Pris och tillgänglighet

T30S Combo kommer att finnas tillgänglig den 16 maj 2024, med ett försäljningspris på 1 199,99 USD. Den version av T30S dammsugare och mopp som inte inkluderar handdammsugaren säljs för $999,99.

Specifikationer

Sugkraft 11 000 Pa Mopp Ja Mopplyft 9 mm Mopptvätt 158F Märke Ecovacs Anslutning Wi-Fi rengöring Lägen Dammsugning, moppning, dammsugning och moppning, eller dammsugning och sedan moppning av Borstar ZeroTangle rullborste

En robotdammsugare Med en assistent

Tyler Hayes/How-To Geek

< /strong>

En av Ecovacs’ höjdpunkterna i Deebot-linjen har varit dess egen Yiko-röstassistent. Det är ett intressant sätt att styra en robotdammsugare via en annan robot, men det är inte den assistent jag var mest intresserad av när jag fick T30S Combo.

Jag var mest exalterad över den parade handdammsugaren som sitter i städbryggan bredvid T30S. Tillägget av ett mänskligt manövrerat vakuum i samband med ett autonomt är kuriöst. Det kommunicerar till mig att företaget vet att roboten inte kan göra allt så det erbjuder en lösning för de platser som roboten inte kan städa.

Handdammsugaren laddas i dockan precis som det större dammsugaren och tömmer också sin smuts automatiskt i dockans smutspåse. Det är coolt. Handtvättarnas tillbehör sitter i en specialkonstruerad låda precis under den vilket är praktiskt.

Uppenbarelsen att båda typerna av produkter behövs är en frisk fläkt. Ja, du kommer att vilja sträcka dig efter en handdammsugare då och då och det är normalt.

Städresultaten var bra

Tyler Hayes/How-To Geek

Intressant nog gör Ecovacs både Yeedi M12+ Pro och denna T30S dammsugare och moppar så att båda roboten dammsuger är nästan identiska.

T30S har samma tekniska specifikationer som 11 000 Pa sug, den utfällbara “TruEdge” moppunderlag och en “ZeroTangle” borste, så det är bara vettigt att jag tyckte att rengöringsprestandan var nästan densamma som Yeedi-modellen.

T30S plockade upp det vita riset och krossade Cheerios i mina tester i stort sett helt. Föremålsundvikandet var solid även om det fortfarande kunde snubblas av den minimala, glänsande metallramen på mitt bakbord. Men det har de flesta robotar.

Min största frustration var att T30S inte kunde hantera min tunga shag matta, där ZeroTangle-borsten förmodligen skulle ha satts på sitt största prov. Ändå, även på mestadels trägolv och efter mycket dammsugning, fanns det knappt något hår på T30S:s rullborste.

Även om jag gillar tanken på att inkludera en handdammsugare med en robotdammsugare, har jag fortfarande några betänkligheter med just denna kombinationsenhet. Till exempel kunde ingen av tillbehören lämnas kvar på handdammsugaren. De måste förvaras separat. Det innebar ett extra steg varje gång jag ville städa på svåråtkomliga ställen. Ingen av de tre bilagorna var svåra att ansluta och det är trevligt att mer än en ingår.

Tyler Hayes/How-To Geek

Själva handdammsugaren kändes lite primitiv. Dess kraft ökar gradvis under några sekunder, istället för att slå in direkt. Det finns två nivåer av makt, men jag kände mig aldrig tvungen att använda något annat än den starkaste. Den var tillräckligt kraftfull för att få tag i alla smulor jag ville plocka upp.

Problemet här är om handdammsugaren är värd 200 USD extra över detaljhandelskostnaden för den vanliga T30S. Trots att de fungerar tillräckligt bra finns det många handhållna dammsugare för under 200 $. Men om du är villig att ta steget på en robotdammsugare på 1 000 $, är jag benägen att antyda att de extra pengarna inte är ett fullständigt överuttag eftersom dockningsstationen kommer att hålla handdammsugaren, ladda den och tömma den också. Övervägandet handlar mer om om du värdesätter bekvämlighet eller kostnad.

Är Ecovacs Deebot T30S Combo värd att spendera pengar på?

Tyler Hayes/How-To Geek

Det skulle vara trevligt om en robotdammsugare och mopp bara kunde rengöra överallt, automatiskt, men jag har inte hittat någon som gör det än. I så fall är det trevligt att Ecovacs Deebot T30S Combo tillhandahåller en utrymningsventil, eller ett sätt att samla smulor manuellt, även om roboten inte kan göra det.

Min största tvekan är att denna Combo-enhet säljs för en premie, istället för det lite mer blygsamma priset på $899 som Yeedi M12+ Pro gör. Dessutom tar dockningsstationen T30S Combo bara upp mycket utrymme. Men den verkliga anledningen till att bli frestad av T30S Combo är den integrerade handdammsugaren. För många människor är bekvämlighet kung. Om det är din prioritet är den här produkten värd att överväga.

Ecovacs Deebot T30S Combo

Städning i hela hemmet med bekvämligheten av en robotdammsugare och mopp, plus mångsidigheten hos en kraftfull handhållen dammsugare. Rengör effektivt trappor, möbler och mer med flera tillbehör och verktyg.

$1200 på Amazon$1199,99 på Ecovacs