Ik heb een robotstofzuiger gevonden die daadwerkelijk trappen kan schoonmaken (met jouw hulp)

0
6

Belangrijkste punten

  • De Ecovacs Deebot T30S Combo bevat een handstofzuiger voor moeilijk bereikbare plekken, waarbij rekening wordt gehouden met de behoeften van robots. beperkingen.
  • De schoonmaakresultaten zijn indrukwekkend, waarbij de T30S vuil effectief oppikt en voorwerpen goed ontwijkt.
  • De geïntegreerde handstofzuiger is handig, maar de waarde ervan ten opzichte van een gewone T30S kan afhangen van uw voorkeur voor gemak versus kosten.

De Ecovacs Deebot T30S Combo robotstofzuiger en dweil geeft min of meer toe dat hij verslagen is door met een handmatige handstofzuiger te komen. Maar ik vind het erg leuk dat het om de werkelijkheid gaat in plaats van om fantasie, omdat robots geen trappen kunnen beklimmen en bepaalde gebieden niet kunnen bereiken. De meeste mensen hebben nog steeds een soort secundair vacuüm nodig. Het kan dus net zo goed onderdeel zijn van het basisstation. In de praktijk werkte de ervaring goed genoeg, maar het idee klopte.

Ecovacs Deebot T30S Combo

Het hele huis schoonmaken met het gemak van een robotstofzuiger en dweil, plus de veelzijdigheid van een krachtige kruimelzuiger. Maak effectief trappen, meubels en meer schoon met meerdere opzetstukken en gereedschappen.

Voordelen

  • Handstofzuiger volledig geïntegreerd in dockingstation
  • Solid schoonmaakprestaties van beide stofzuigers
  • Robot heeft tal van premiumfuncties

Nadelen

  • Docking station is groot
  • Premium in rekening gebracht voor handstofzuiger
  • Kan een shag-tapijt niet goed verwerken

$ 1200 bij Amazon$ 1199,99 bij Ecovacs

Prijs en beschikbaarheid

De T30S Combo zal beschikbaar zijn op 16 mei 2024, met een verkoopprijs van $ 1.199,99. De versie van de T30S stofzuiger en dweil zonder handstofzuiger is te koop voor $ 999,99.

Specificaties

Zuigkracht 11.000 Pa Dweil Ja Dweil omhoog 9 mm Dweil Wassen 158F Merk Ecovacs Connectiviteit Wi-Fi Reiniging Modi Stofzuigen, dweilen, stofzuigen en dweilen, of stofzuigen en dan dweilen Borstels ZeroTangle rolborstel

Een robotstofzuiger Met een Assistent

Tyler Hayes/How-To Geek

< /strong>

Een van de Ecovacs' Hoogtepunt van de Deebot-lijn was de eigen Yiko-stemassistent. Dat is een interessante manier om een ​​robotstofzuiger te besturen, via een andere robot, maar dat is niet de assistent waar ik het meest in geïnteresseerd was toen ik de T30S Combo kreeg.

Ik was het meest enthousiast over de gekoppelde handstofzuiger die in het schoonmaakdock naast de T30S staat. De toevoeging van een door mensen bediend vacuüm in combinatie met een autonoom vacuüm is merkwaardig. Het communiceert mij dat het bedrijf weet dat de robot niet alles kan, dus biedt het een oplossing voor de plaatsen die de robot niet kan schoonmaken.

De handstofzuiger laadt net als de grotere stofzuiger op in de dock en leegt het vuil ook automatisch in de vuilzak van de dock. Dat is cool. De opzetstukken van de handstofzuiger zitten in een speciaal geconstrueerde lade eronder, wat handig is.

De onthulling dat beide soorten producten nodig zijn, is een verademing. Ja, je zult af en toe een kruimelzuiger willen pakken en dat is normaal.

De schoonmaakresultaten waren goed

Tyler Hayes/How-To Geek

Interessant genoeg maakt Ecovacs zowel de Yeedi M12+ Pro als deze T30S stofzuiger en dweil, zodat beide robots stofzuigen zijn vrijwel identiek.

De T30S heeft dezelfde technische specificaties, zoals een zuigkracht van 11.000 Pa, de uitklapbare “TruEdge” dweilpad en een “ZeroTangle” borstel, dus het is alleen maar logisch dat ik de schoonmaakprestaties bijna hetzelfde vond als die van het Yeedi-model.

De T30S pakte de witte rijst op en verpletterde Cheerios in mijn tests vrijwel volledig. Het vermijden van objecten was solide, ook al kon het nog steeds struikelen over het minimale, glanzende metalen frame van mijn bijzettafeltje. Maar de meeste robots hebben dat wel.

Mijn grootste frustratie was dat de T30S mijn zware pluizige tapijt niet aankon, waar de ZeroTangle-borstel waarschijnlijk de zwaarste test zou hebben ondergaan. Toch was er, zelfs op grotendeels hardhouten vloeren en na veel stofzuigen, nauwelijks haar aanwezig op de rolborstel van de T30S.

Hoewel ik het idee leuk vind om een ​​handstofzuiger bij een robotstofzuiger te voegen, heb ik nog steeds een paar problemen met deze specifieke combo-eenheid. Zo kon bijvoorbeeld geen enkel opzetstuk op de handstofzuiger achterblijven. Ze moeten apart worden bewaard. Dat betekende elke keer dat ik op moeilijker bereikbare plaatsen wilde schoonmaken een extra stap. Geen van de drie opzetstukken was moeilijk aan te sluiten en het is fijn dat er meer dan één wordt meegeleverd.

Tyler Hayes/How-To Geek

De handstofzuiger zelf voelde een beetje primitief aan. De kracht ervan neemt geleidelijk toe over een paar seconden, in plaats van onmiddellijk in werking te treden. Er zijn twee machtsniveaus, maar ik heb me nooit gedwongen gevoeld om iets anders te gebruiken dan het sterkste niveau. Het was krachtig genoeg om alle kruimels te pakken die ik wilde oppakken.

Het dilemma hier is of de handstofzuiger $ 200 extra waard is ten opzichte van de verkoopkosten van de reguliere T30S. Ondanks dat ze goed genoeg werken, zijn er veel kruimelzuigers voor minder dan $ 200. Als je echter bereid bent de sprong te wagen voor een robotstofzuiger van $ 1.000, ben ik geneigd te suggereren dat het extra geld niet helemaal overdreven is, aangezien het dockingstation de handstofzuiger vasthoudt, oplaadt en ook leegmaakt. De afweging gaat meer over de vraag of u waarde hecht aan gemak of aan kosten.

Is de Ecovacs Deebot T30S Combo het waard om geld aan uit te geven?

Tyler Hayes/How-To Geek

Het zou mooi zijn als een robotstofzuiger en dweil overal automatisch zouden kunnen schoonmaken, maar ik heb er nog geen gevonden die dat doet. In dat geval is het fijn dat de Ecovacs Deebot T30S Combo een ontsnappingsklep biedt, of een manier om handmatig kruimels op te vangen, zelfs als de robot dat niet kan.

Mijn grootste aarzeling is dat dit Combo-apparaat voor een premium wordt verkocht, in plaats van de iets bescheidener prijs van $ 899 die de Yeedi M12+ Pro doet. Bovendien neemt het T30S Combo-dockingstation gewoon veel ruimte in beslag. Maar de echte reden om verleid te worden door de T30S Combo is de geïntegreerde handstofzuiger. Voor veel mensen staat gemak voorop. Als dat uw prioriteit is, dan is dit product het overwegen waard.

Ecovacs Deebot T30S Combo

Het hele huis schoonmaken met het gemak van een robotstofzuiger en dweil, plus de veelzijdigheid van een krachtige handstofzuiger. Maak effectief trappen, meubels en meer schoon met meerdere hulpstukken en gereedschappen.

$ 1200 bij Amazon$ 1199,99 bij Ecovacs