Hier leest u hoe u uw Google-zoekresultaten kunt opruimen (en deze uw standaard kunt maken)

0
4

Snelle links

  • Wat is Google's "Web" Weergave?
  • Hoe u kunt overschakelen naar de webweergave op Google Zoeken
  • Hoe u een Google-filter voor internet standaard kunt instellen

We horen het de hele tijd: "Zoeken op Google wordt steeds erger!" Er zijn vele redenen hiervoor, maar één ervan is zojuist opgelost: rommelige resultatenpagina's. Dankzij een nieuwe filteroptie kun je de rommel verwijderen die zich rond bepaalde soorten zoekopdrachten heeft opgebouwd, en je kunt er zelfs je standaardzoekmodus van maken. Hier is hoe.

Wat is het "Web" van Google? Weergave?

De webweergave van Google debuteerde in mei 2024 en biedt u een eenvoudige lijst met weblinks die relevant zijn voor uw zoektermen, samen met tekstvoorbeelden en informatie over de site. Als dit klinkt als hoe Google er in het verleden uitzag, is dat omdat het zo is. Het is dezelfde reeks zoekresultaten die Google u laat zien wanneer u een bepaalde zoekterm invoert, maar zonder kennispanelen, AI-samenvattingen, afbeeldingen, videocarrousels of productdozen. Het zijn gewoon weblinks.

/sterk>

Als dat klinkt als alles wat je ooit van Google wilde, dan ben je niet de enige. Ik geef ook de voorkeur aan de minimalistische ervaring, met de optie om een ​​meer dynamische ervaring te krijgen als ik denk dat dit echt nuttig voor mij zou zijn. Het goede nieuws is dat de webweergave voor iedereen wordt uitgerold. Het slechte nieuws is dat Google je standaard naar de standaard, rommelige versie dwingt. Gelukkig hebben we een oplossing, zoals we hieronder zullen uitleggen.

Op het moment van schrijven is Google het webfilter nog aan het uitrollen. Afhankelijk van wanneer je dit leest, heb je er mogelijk nog geen toegang toe.

Het is eenvoudig om weblinks alleen op de zoekresultatenpagina van Google te zien. Begin met het uitvoeren van een normale Google-zoekopdracht zoals u normaal zou doen. Zoek vervolgens onder het zoekvak van Google, waar u doorgaans navigeert tussen afbeeldingen, nieuws en andere filters, naar een filter met het label 'Web'. Bij onze tests in een desktopbrowser verscheen het filter alleen onder de optie 'Meer'. drop-down menu.

In een mobiele browser moet u op de filteropties onder het zoekvak tikken en schuiven totdat u 'Web' ziet.

Als je de optie niet ziet, betekent dit dat deze nog niet naar je is uitgerold, dus je zult wat geduld moeten oefenen.

Zodra u op de knop "Web" filter, zou u een veel vereenvoudigde weergave van uw zoekresultaten moeten zien.

Hoe u een Google-filter voor internet standaard kunt maken

Hoewel het webfilter geweldig is, zal Google u nog steeds naar de sectie 'Alles' leiden. bedlam om te beginnen. Als u het webfilter liever standaard ziet, of gewoon een snelkoppeling in de adresbalk van uw browser krijgt om er toegang toe te krijgen, is daar een oplossing voor: een aangepaste zoekmachine. De eerste installatie vergt wat werk, maar met een goed aangepast filter, zoals de webweergave van Google, loont uw werk de moeite.

Aangepaste zoekmachines zijn beperkt tot alleen pc-browsers. Helaas kunt u met de mobiele versies van deze browsers geen aangepaste zoekopdracht instellen, zodat u bij al uw mobiele zoekopdrachten op de webweergave blijft tikken.

In Chrome, Edge en andere Chromium-browsers

Klik rechtsboven in uw browser op de drie verticale stippen en vervolgens "Instellingen" in het vervolgkeuzemenu. In het linkermenu van uw instellingenpagina kiest u 'Zoekmachine'.

/strong>

Selecteer vervolgens "Zoekmachines en sitezoekopdrachten beheren" en blader totdat u een sectie ziet met de naam 'Site Search'. Klik op de knop "Toevoegen" knop rechtsboven in dat gedeelte.

Voer de gewenste naam in (zoiets als "Google Web Filter" zal werken), en in het volgende veld een snelkoppeling om deze snel in uw adresbalk weer te geven (zoiets als "@web"). Kopieer en plak dit adres precies in het URL-vak:

https://www.google.com/search?q=%s&udm=14

Het is van cruciaal belang dat u de &udm=14 opneemtdeel aan het eind. Dat is geen ongewenste code, het is wat Google vertelt u rechtstreeks naar de webweergave te sturen.

Klik op de knop "Toevoegen" om uw aangepaste sitezoekopdracht op te slaan. U kunt nu "@web" of welke snelkoppeling u ook kiest in uw adresbalk, druk op Tab en voer een zoekopdracht uit om rechtstreeks naar de webweergave te worden gestuurd!

Om die @web-snelkoppeling tot standaard in uw adresbalk te maken, is er nog een stap. Klik op de drie verticale stippen naast uw nieuwe sitezoekopdracht en klik op 'Standaard maken'.

Wanneer u nu een zoekopdracht in uw adresbalk uitvoert, wordt u altijd eerst naar de webfilterweergave gestuurd.

In Firefox

In Firefox kan het maken van een aangepaste zoekopdracht gemakkelijk een aangepaste zoekopdracht maken, maar het tot standaard maken ervan is een aparte en moeilijkere taak. We doorlopen eerst het maken van de aangepaste zoeksnelkoppeling. We moeten er eerst een bladwijzer voor maken. Ga dus naar de startpagina van Google en klik vervolgens op het sterpictogram aan de rechterkant van uw adresbalk of druk op Ctrl+D om er een bladwijzer van te maken.

Zoek het nu in uw bladwijzers, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "Bladwijzer bewerken." Hernoem de bladwijzer naar wat u maar wilt en voeg een trefwoord toe, zoals "@web". Plak ten slotte dit exacte adres in het URL-vak:

https://www.google.com/search?q=%s&udm=14

Uw dialoogvenster zou er ongeveer zo uit moeten zien:

Sla het op en u kunt nu een webfilterzoekopdracht uitvoeren door "@web" (of welk trefwoord u ook kiest) in de adresbalk van Firefox, gevolgd door uw zoektermen.

Op het moment van schrijven is het instellen van een aangepaste zoekopdracht als uw standaardzoekmachine standaard niet ingeschakeld en moet u hiervoor het configuratiemenu van Firefox openen. Omdat dit diepgaande instellingen zijn, zal Firefox u een angstaanjagende melding geven, en u moet inderdaad voorzichtig te werk gaan. Wijzig geen andere configuraties behalve deze precies.

Kopieer en plak eerst dit adres in uw adresbalk om naar de pagina met geavanceerde instellingen te gaan: < /p>

about:config

Accepteer de waarschuwing en kopieer en plak deze code precies in de zoekbalk die verschijnt:

browser.urlbar.update2.engineAliasRefresh

Er zou een vak moeten verschijnen met hetzelfde label als de tekst die u heeft ingevoerd. Klik op het + (plus)-pictogram ernaast om de experimentele instelling in te schakelen.

Zorg ervoor dat het woord "waar" verschijnt in het vak om aan te geven dat de instelling is ingeschakeld. Als er 'vals' staat, klik op de dubbele pijlknop rechts ervan om deze weer op waar te zetten.

Sluit het tabblad Geavanceerde instellingen af ​​en ga terug naar de instellingen van uw zoekmachine. Onder en rechts van uw lijst met zoeksnelkoppelingen zou u nu een knop moeten zien met het label 'Toevoegen'. Klik Het.

Voer dezelfde informatie in als voorheen, met de https://www.google.com/search?q=%s&udm=14 URL in het URL-veld van de engine. Klik vervolgens op 'Motor toevoegen'.

Nu de laatste stap: scrol omhoog naar de bovenkant van de instellingenpagina van de zoekmachine en klik op het vervolgkeuzemenu Standaardzoekmachine. U zou uw aangepaste zoekopdracht met webfilter als een van de opties moeten zien. Klik Het.

U kunt nu al uw instellingentabbladen sluiten en beginnen met het typen van zoekopdrachten in uw adresbalk. Je wordt rechtstreeks naar het weblinkfilter geleid, net als vroeger.