Deze nieuwe Instagram-functie maakt het plannen van uitstapjes met vrienden eenvoudiger

0
2

Snelle links

  • Wat is de functie voor gezamenlijke collecties van Instagram?
  • Hoe u gezamenlijke collecties kunt gebruiken om uw volgende reis te plannen
  • Wat kunt u nog meer doen met gezamenlijke collecties?

Belangrijkste tips

  • De functie Collaborative Collections van Instagram is vergelijkbaar met de groepsborden van Pinterest , waarmee je een verzameling berichten kunt maken en je vrienden kunt uitnodigen.
  • Om een ​​gezamenlijke collectie te maken, tikt u op het bladwijzerpictogram van het bericht dat u wilt gebruiken en kiest u vervolgens 'Opslaan in collectie'. Selecteer daarna de optie "Een gezamenlijke collectie maken" optie, geef uw verzameling een naam, kies de vrienden die u wilt uitnodigen en tik vervolgens op "Opslaan."

Plant u uw volgende reis met vrienden? Zou het niet geweldig zijn als je al je reisgerelateerde Instagram-posts op één plek zou kunnen bewaren? Zo bespreek je ze gemakkelijk met je vrienden en zorg je ervoor dat je niets belangrijks mist. Welnu, de Instagram "Collaborative Collection" Met deze functie kunt u precies dat doen!

Wat is de functie voor gezamenlijke collecties van Instagram?

Als je bekend bent met de groepsbordfunctie van Pinterest, dan weet je dat meerdere gebruikers hiermee inhoud aan hetzelfde bord kunnen toevoegen. De Collaborative Collections-functie lijkt daar sterk op en is een verbetering ten opzichte van de Collections-functie van Instagram.

Met de functie Instagram-collecties heb je de mogelijkheid om berichten en haspels op te slaan in een speciale collectie, een soort bladwijzers. Met de functie Collaborative Collections kun je daarentegen met je vrienden aan die berichten samenwerken.

Het beste van Collaborative Collections is dat u er niet alleen inhoud aan kunt toevoegen, maar dat uw vrienden dat ook kunnen. En wanneer iemand een post of reel aan de collectie toevoegt, krijgen alle deelnemers die deel uitmaken van de collectie hiervan een melding.

Hoe u collaboratieve collecties kunt gebruiken om uw volgende reis te plannen

De functie Collaborative Collections kan in verschillende situaties van pas komen. Als u bijvoorbeeld een reis met uw vrienden plant, kunt u allemaal berichten en haspels opslaan voor ideeën over de plaatsen die u zou willen bezoeken of de gerechten die u wilt proberen. Zo vergeet je geen belangrijke dingen die je tijdens je reis wilde doen, maar die je vergat omdat ze op dat moment uit je gedachten verdwenen.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe je een gezamenlijke collectie op Instagram kunt maken. Zoek eerst het bericht dat u aan uw gezamenlijke collectie wilt toevoegen, tik op het bladwijzerpictogram en selecteer 'Opslaan in collectie'. Mogelijk hoeft u “Opslaan in verzameling” niet te selecteren. eerst, en het bladwijzerpictogram bevindt zich mogelijk achter het menupictogram met drie stippen.

Scroll naar beneden en kies "Maak een gezamenlijke collectie" uit het menu.

Selecteer de persoon met wie u aan dat bericht wilt samenwerken. Geef vervolgens een naam aan uw verzameling. Tik op de knop "Opslaan" knop.

Instagram zegt dat je maximaal 250 mensen kunt toevoegen aan een gezamenlijke collectie, maar helaas is uit onze tests gebleken dat je niet meer dan één persoon kunt selecteren bij het maken van de collectie. Er is ook geen optie om later meer vrienden uit te nodigen. Er is echter een oplossing die u in deze situatie kunt proberen.

Daarvoor moet je een groepschat op Instagram maken. Ga hiervoor naar het berichtengedeelte en tik op het penpictogram in de rechterbovenhoek.

Selecteer 'Een groepschat maken'.

Kies alle mensen die je in je gezamenlijke collectie wilt hebben. Tik vervolgens op 'Chat maken'.

< /figure>

Wanneer u nu een gezamenlijke collectie maakt en de optie krijgt om een ​​vriend te selecteren, kiest u de groep die u zojuist hebt gemaakt. Op deze manier kun je met meerdere mensen Collaborative Collections hebben, ook al lijkt de functie in eerste instantie beperkt tot één persoon.

Je krijgt toegang tot de Collaborative Collections door naar je Instagram-profiel te gaan, op het hamburgermenu te tikken en "Opgeslagen." te selecteren.

Je vindt je gezamenlijke collecties in het venster Opgeslagen. Als je de collectie wilt verwijderen, tik je op de drie stippen in de rechterbovenhoek en kies je 'Verwijder collectie'.

U kunt ook een bestaande collectie toevoegen aan een gezamenlijke collectie. Dit betekent dat je een verzameling berichten die je al hebt, kunt toevoegen aan je gezamenlijke collecties. Om dit te doen, tikt u op de drie stippen, kiest u "Toevoegen aan collecties" en selecteer vervolgens de collectie of berichten die u wilt toevoegen.

Voordat u deze functie gaat gebruiken, zijn er nog een paar dingen die u erover moet weten. Ten eerste kunnen mensen in de verzameling het gedeelde privébericht alleen zien als ze het account volgen dat het bericht heeft geplaatst. Ook kan elk lid van de verzameling een gedeeld bericht verwijderen. Dit betekent dat zelfs als je een bericht in de collectie hebt gedeeld, iemand anders in de collectie dit kan verwijderen.

Wat kunt u nog meer doen met collaboratieve collecties?

De functie Collaborative Collections is niet alleen bedoeld voor het plannen van uitstapjes met vrienden en familie. Je kunt het gebruiken om gerechten te delen die je samen met je partner wilt koken. Je kunt het ook gebruiken om ideeën uit te wisselen over het inrichten van een trouwlocatie en ervoor te zorgen dat iedereen op één lijn zit. De mogelijkheden om deze functie te gebruiken zijn eindeloos! Het is helemaal aan jou hoe en wanneer je het gebruikt.