Den här nya Instagram-funktionen gör det enklare att planera resor med vänner

0
3

Snabblänkar

  • Vad är Instagrams funktion för samarbetande samlingar?
  • Hur man använder gemensamma samlingar för att planera din nästa resa
  • Vad mer kan du göra med Collaborative Collections?

Nyckelalternativ

  • Instagrams funktion för samarbetande samlingar liknar Pinterests grupptavlor , så att du kan skapa en samling inlägg och bjuda in dina vänner.
  • För att skapa en gemensam samling, tryck på bokmärkesikonen på inlägget du vill använda och välj sedan "Spara i samling." Efter det väljer du "Skapa en samarbetssamling" alternativet, ge din samling ett namn, välj de vänner du vill bjuda in och tryck sedan på "Spara."

Planerar du din nästa resa med vänner? Skulle det inte vara bra om du kunde spara alla dina reserelaterade Instagram-inlägg på ett ställe? På så sätt kan du enkelt diskutera dem med dina vänner och se till att du inte missar något viktigt. Tja, Instagrams "Collaborative Collection" funktionen låter dig göra just det!

Vad är Instagrams funktion för kollaborativa samlingar?

Om du är bekant med Pinterests Group Board-funktion vet du att den tillåter flera användare att lägga till innehåll på samma tavla. Funktionen Collaborative Collections är mycket lik den och en förbättring av Instagrams Collections-funktion.

Med Instagram Collections-funktionen har du möjlighet att spara inlägg och rullar till en speciell samling, ungefär som bokmärken. Funktionen Collaborative Collections, å andra sidan, låter dig samarbeta om dessa inlägg med dina vänner.

Det bästa med Collaborative Collections är att du inte bara kan lägga till innehåll till den, utan dina vänner kan också. Och varje gång någon lägger till ett inlägg eller en rulle i samlingen kommer alla deltagare som är med i samlingen att få ett meddelande om det.

Hur man använder Collaborative Collections för att planera din nästa resa

Funktionen Collaborative Collections kan vara praktisk i olika situationer. Om du till exempel planerar en resa med dina vänner kan ni alla spara inlägg och rullar för att få idéer om ställen du skulle vilja besöka eller mat du vill prova. På så sätt kommer du inte att glömma några viktiga saker du tänkte göra på din resa men glömde att göra eftersom de försvann från dig i det ögonblicket.

Med det sagt, låt oss se hur man skapar en Collaborative Collection på Instagram. Hitta först inlägget du vill lägga till i din samarbetssamling, tryck på bokmärkesikonen och välj "Spara i samling." Du kanske inte behöver välja "Spara i samling" först, och bokmärkesikonen kan finnas bakom menyikonen med tre punkter.

Scrolla ner och välj "Skapa en samarbetssamling" från menyn.

Välj den person du vill samarbeta med i det inlägget. Ge sedan ett namn till din samling. Tryck på knappen "Spara" knapp.

stark>

Instagram säger att du kan lägga till upp till 250 personer i en Collaborative Collection, men tyvärr visade våra tester att du inte kan välja mer än en person när du skapar samlingen. Det finns inte heller något alternativ att bjuda in fler vänner senare. Det finns dock en lösning du kan prova i den här situationen.

För det måste du skapa en gruppchatt på Instagram. För att göra detta, gå till meddelandesektionen och tryck på pennikonen i det övre högra hörnet.

Välj "Skapa en gruppchatt."

Välj alla personer du vill ha i din Collaborative Collection. Tryck sedan på "Skapa chatt."

< /figure>

Nu, när du skapar en Collaborative Collection och får alternativet att välja en vän, välj den grupp du just skapade. På så sätt kan du ha Collaborative Collections med flera personer, även om funktionen från början verkar begränsad till en person.

figur> strong>

Du kan komma åt Collaborative Collections genom att gå till din Instagram-profil, trycka på hamburgermenyn och välja "Sparat."

Du hittar dina Collaborative Collections i fönstret Sparade. Om du vill ta bort samlingen trycker du på de tre prickarna i det övre högra hörnet och väljer "Ta bort samling."

Du kan också lägga till en befintlig samling till en Collaborative Collection. Det betyder att du kan lägga till en samling inlägg du redan har till dina Samarbetssamlingar. För att göra detta, tryck på de tre prickarna, välj "Lägg till i samlingar" och välj sedan den eller de inlägg du vill lägga till.

Innan du börjar använda den här funktionen finns det några fler saker du behöver veta om den. För det första kommer personer i samlingen bara att kunna se det delade privata inlägget om de följer kontot som lade upp det. Alla medlemmar i samlingen kan också ta bort ett delat inlägg. Det betyder att även om du har delat ett inlägg i samlingen kan någon annan i samlingen ta bort det.

Vad mer kan du göra med Collaborative Collections?

Funktionen Collaborative Collections är inte bara till för att planera resor med vänner och familj. Du kan använda den för att dela rätter du vill laga tillsammans med din partner. Du kan också använda den för att dela idéer om att dekorera en bröllopslokal och se till att alla är på samma sida. Möjligheterna att använda denna funktion är oändliga! Det är helt upp till dig hur och när du använder den.