In de aanloop naar de Lok Sabha-peilingen worden getuigen in de Kasjmirvallei na maanden geconfronteerd met een LeT-militant die wordt neergeschoten

0
5

Een militant van Lashkar-e-Taiba werd donderdag gedood tijdens een ontmoeting met de J&K-politie en andere veiligheidstroepen in het Frassipora-gebied van het Pulwama-district.

Dit is de eerste ontmoeting in de Vallei na meer dan vier maanden – de laatste vond plaats op 1 december in het Arihal-gebied van hetzelfde district, en één lokale militant werd gedood.

Donderdag zei de politie van J&K dat “op basis van specifieke informatie” over de aanwezigheid van een militant in het dorp een gezamenlijke cordon- en zoekoperatie werd gelanceerd door politie, leger en CRPF in Frassipora .

“Tijdens de zoekactie, toen de gezamenlijke zoekgroep de verdachte plek naderde, schoot de onderduikende terrorist zonder onderscheid op de gezamenlijke zoekgroep, waarop effectief wraak werd genomen, wat leidde tot een ontmoeting”, zei de politie van J&K in een verklaring.

De militant is geïdentificeerd als de Deense sjeik, een inwoner van Srinagar met vermeende banden met de LeT en opererend onder de vlag van The Resistance Front. “Wapens, munitie en belastend materiaal werden teruggevonden op de plaats van de ontmoeting”, aldus de politie.

Lees ook in Opinies | Waarom een ​​legeronderzoek naar martelingen in Kasjmir welkom is – en waarom het niet genoeg is

Drie vermeende “terreurmedewerkers” die banden hadden met de LeT werden ook gearresteerd in het Baramulla-district en “granaten werden uit hun bezit teruggevonden”.

De politie zei dat na het ontvangen van “geloofwaardige informatie” dat enkele niet-geïdentificeerde terroristen aangesloten bij de LeT zich naar de stad Baramulla verplaatsen “met de bedoeling de veiligheidstroepen aan te vallen”, drie personen uit het gebied, geïdentificeerd als Owais Ahmad Waza, Basit Fayaz Kaloo en Faheem Ahmad Mir, werden opgepakt. Volgens de politie hadden ze “hen (terroristen) bijgestaan ​​en informatie verstrekt over de bewegingen van de veiligheidstroepen, en was het hun bedoeling om het vredesproces in Baramulla te verstoren met het oog op de komende verkiezingen, georkestreerd door hun begeleiders over de grens”. > © The Indian Express Pvt Ltd