De beleidsmaker van de Bank of England zegt dat late beleidsversoepeling beter is voor Groot-Brittannië

0
3

Beleidsmaker Megan Greene van de Bank of England (BoE) zei dat de markten nu verwachten dat de centrale bank de rente eerder en met meer zal verlagen dan de Federal Reserve dit jaar, met het argument dat een later begin van beleidsversoepeling in Groot-Brittannië beter is, zo meldde de Financial Times. op donderdag.

“Na de verrassend sterke CPI-inflatie in de VS in maart verwachten de markten nu dat de Bank of England de rente dit jaar eerder en met meer zal verlagen dan de Federal Reserve,'8221; Greene schreef in een opiniestuk gepubliceerd in de krant.

In het artikel getiteld “Markets moet stoppen met het vergelijken van Groot-Brittannië en de VS.”, schreef Greene dat het aanhouden van de inflatie een grotere bedreiging vormt voor Groot-Brittannië dan voor de VS.

“Naar mijn mening zouden renteverlagingen in Groot-Brittannië moeten ook nog ver weg zijn,” zei ze.

De geldmarkten verwachten dit jaar 56 basispunten renteverlagingen door de BoE en zien een kans van 52% dat de eerste verlaging in juni zal plaatsvinden, volgens LSEG-gegevens. Dat is meer dan de 44 basispunten aan Amerikaanse renteverlagingen die door beleggers zijn ingeprijsd, waarbij de eerste verlaging van de Fed in september wordt verwacht.

De beleidsmaker van de BoE zei dat het verschil in arbeidsaanbod tussen de twee landen ook groot is en dat de Britse diensteninflatie veel hoger blijft dan in de Verenigde Staten.

&#8220 ;De totale arbeidsmarktparticipatie in Groot-Brittannië is nog niet hersteld naar de trend van vóór de pandemie. De deelname in de VS daarentegen heeft de trend van vóór de coronacrisis overtroffen.

Advertentie

Hogere inflatieverwachtingen hebben zich vertaald in een hogere loongroei, volgens sommige cijfers nu tussen de 6 en 7% in in Groot-Brittannië versus 4-5,5% in de VS, zei Greene, eraan toevoegend dat de inflatie verder zal moeten vertragen om de inflatie in de dienstensector duurzaam te laten terugkeren naar een consistent doelniveau.