Amerikaanse influencer, die partner neerstak en baby doodde, was ‘bezorgd over eclips’

0
7

Een in Los Angeles gevestigde astrologie-beïnvloeder stak haar partner dodelijk neer en gooide haar twee kinderen uit een rijdende auto voordat ze zelfmoord pleegde door tegen een boom te botsen, zo blijkt uit berichten in de media. Eén van de kinderen – een meisje van 8 maanden – werd ter plekke gedood, terwijl haar 9-jarige zusje, die getuige was van de steekpartijen, met matige verwondingen overleefde.

Danielle Cherakiyah Johnson, die zelf -geïdentificeerd als opnamekunstenaar, astroloog en reikileraar op sociale media, had de zonsverduistering van maandag 'het toonbeeld van geestelijke oorlogvoering' genoemd, wat aanleiding gaf tot speculaties dat haar daden daar een reactie op zouden kunnen zijn geweest.

Lent. Guy Golan van de politie van Los Angeles vertelde The Associated Press dat de politie er geen onderzoek naar doet als factor die heeft bijgedragen aan de gruwelijke misdaden “omdat we gewoon niet weten waarom ze deed wat ze deed.”

Advertentie

“We hebben alle feiten verzameld die we konden, maar zonder haar te kunnen interviewen en zonder iets tastbaarders te hebben dan een bericht op X, weet ik niet hoeveel gewicht je aan iemand kunt geven (door te zeggen) dat er een apocalyps en schrijf het toe aan een van de meest gruwelijke moorden die we in LA hebben gehad,” vertelde hij aan AP.

Wat is er gebeurd?

De 34-jarige astroloog en haar partner Jaelen Allen Chaney (29) hadden maandag om 03.40 uur, uren voor de zonsverduistering, ruzie, waarna ze Chaney neerstak en met haar twee dochters vluchtte in een Porsche Cayenne. Terwijl ze langs de snelweg reed, gooide ze rond 04.30 uur haar kinderen uit de rijdende auto, waarna ze met een snelheid van 160 km/uur tegen een boom botste, aldus het AP-rapport, waarbij ze de politie citeerde.

De politie onderzoekt of de crash een duidelijk geval van zelfmoord was.

De politie werd naar het appartement van Johnson geroepen nadat de buren het alarmnummer hadden gebeld toen ze de deur open zagen staan. In een AFP-rapport, waarin politieambtenaren worden geciteerd, staat dat ze een spoor van bloederige voetafdrukken en het lichaam van Chaney hebben gevonden, en dat hij in zijn hart is gestoken.

Advertentie

De politie zei dat Johnson geen misdrijf had begaan strafblad en er waren geen gegevens over huiselijk geweld.

Een van de buren van Johnson omschreef haar als “afstandelijk”. Een andere buurvrouw vertelde de AP dat toen ze de familie zag, ik alleen maar ‘hallo’ zei. De baby was heel schattig,” zei ze woensdag. “Het is verschrikkelijk.”

Social media-spoor

Johnson was actief op sociale media en deelde verschillende berichten uit Q-Anon-accounts, complottheorieën en accounts die angstzaaierij promootten.

In een van haar recente berichten op X schreef ze: 'WORD WORD WAKKER, DE APOCALYPSE IS HIER. IEDEREEN DIE OREN HEEFT, LUISTERT. JOUW TIJD OM TE KIEZEN WAT JE NU GELOOF IS. ALS JE GELOOF DAT EEN NIEUWE WERELD MOGELIJK IS VOOR DE MENSEN RT NU. ER IS KRACHT IN KEUZE. ER IS KRACHT IN KEUZE!!!! REPOST OM DE KEUZE VOOR HET COLLECTIEF TE MAKEN.”

© IE Online Media Services Pvt Ltd