Onyx Boox Tab Ultra C Pro recension: Inte en bärbar dator, utan en övertygande surfplatta för läsare

0
1

Nyckelalternativ

  • Onyx's Boox Tab Ultra C Pro är en imponerande enhet, men den misslyckas med att fullända surfplattan, e-läsaren och den bärbara datorn kombo.
  • Enheten är utmärkt för passiva uppgifter, men inte lämplig för krävande arbete eller kritiska uppgifter.
  • Trots att den är en avancerad e-läsare är Tab Ultra C Pro ännu inte en ersättning för bärbar dator; bra för läsning, inte för den totala produktiviteten.

Onyx försöker fortfarande att fullända kombinationen av en enhet som är lika delar surfplatta, eReader och bärbar dator. Även om Boox Tab Ultra C Pro är beundransvärd och till och med intressant i dessa ambitioner, är den inte riktigt där än. Och årets professionella moniker kommer inte över puckeln från den tidigare modellen.

Onyx Boox Tab Ultra C Pro

Tab Ultra C Pro har en 10.3'' HD E Ink Carta 1200-skärm, som ger dig möjlighet att åstadkomma mer. Lyft din produktivitet till en helt ny nivå med dess ultrasmidiga prestanda och anpassningsförmåga.

Proffs

  • Lättläst E Ink-färgskärm
  • Lätt för skärmstorlek
  • Android 12 ger många appkompletteringar

Nackdelar

  • Är inte den bästa enheten för produktivitetsarbete
  • Styrplattan på tangentbordsfodralet är laggy på skärmen
  • Dyr att endast använda som e-läsare

650 USD på Amazon 650 USD på Boox

Pris och tillgänglighet

Boox Tab Ultra C Pro är tillgänglig nu och säljs för 649,99 USD. Det kompletterande tangentbordet kostar 149,99 USD. Det finns ett paket med tangentbordet för $739,99 vilket förmodligen är det bästa alternativet för de flesta som kommer att skriva på det eftersom tangentbordet är integrerat för de flesta typer av produktivitet.

Specifikationer

Skärm10,3-tums Kaleido 3 (4 096 färger) Carta 1200 glasskärm med platt täcklins Upplösning Svart och vitt: 2 480 x 1 860 (300 ppi), färg: 1 240 x 930 (150 ppi) Lagring 128 GB Anslutning Wi-Fi (2,4 GHz + 5 GHz), Bluetooth 5 OS Android 12 Batteri 4 600 mAh Vikt 15,9 oz (450 g) Mått 8,9 x 7,3 x 0,26 tum (225 x 184,5 x 6,6 mm) CPU 2,8 Ghz Octa-core + BSR RAM 6 GB BildformatPNG, JPG, BMP, TIFF Ljudformat WAV, MP3 Skärmstorlek 10,3-tums Portar USB-C, MicroSD

Skillnader mellan Tab Ultra C och Tab Ultra C Pro

Först fanns det Tab Ultra C, och nu där’ är en Pro-modell. Den här nya enheten behåller andan hos icke-Pro men ger den några förbättringar.

Pro får 6 GB RAM istället för 4 GB. Processorn går från en 2,0 GHz Qualcomm Octa-core-processor till en 2,8 GHz Octa-core. Den får också Android 12, uppgradering från tidigare Android 11. Det är dock de enda signifikanta skillnaderna.

Den totala storleken förblir densamma. Skärmstorleken och upplösningen stannar kvar. Det finns fortfarande 128 GB lagringsutrymme. Vikten sjunker ett uns och batteriet inuti har lite lägre kapacitet, men jag märkte inte dessa föremål i praktiken.

Obs: Boox Note Air3 C är mycket lik i specifikationer, men kostar cirka 150 $ mindre. Det viktigaste är dock att Air 3 C inte har ett kompatibelt tangentbordsfodral.

En e-läsare eller bärbar dator?

Jerome Thomas/How-To Geek

stark>

Om E Ink-skärmar någonsin får tillräckligt snabba uppdateringsfrekvenser för att lindra alla märkbara förseningar, kommer enheter som Tab Ultra C Pro att ta fart på ett seriöst sätt. Men vi är inte riktigt där än. Jag känner fortfarande den växande frustrationen över att inte kunna navigera i enheten så snabbt som jag vill, även efter år av att ha använt den här typen av produkter.

Jag tror inte att 2,8 GHz Qualcomm-processorn med åtta kärnor inuti ger någon svag prestanda. Displayen, hur banbrytande den än är, prioriterar fortfarande en fysisk pappersupplevelse framför obehindrad rörelse.

Tekniken går snabbt framåt och med de olika uppdateringslägena som kan användas för olika appar är det nästan tillräckligt bra. BSR-tekniken som Boox annonserar för en snabbare uppdatering verkar hjälpa i detta avseende. Problemet är att ha sådana direkta jämförelser med våra ständigt använda telefoner.

Ett framträdande exempel på mikroförseningar där jag kände frustration var webbläsaren. Att skriva in en sökfråga, bläddra i resultaten och sedan trycka på en länk hänger bara inte med den hastighet med vilken de flesta har vant sig vid att utföra den frekventa uppgiften. Det finns många andra liknande instanser som navigerar runt också. Jag kände mig så småningom hamstrad när de två sekunderna hopade sig under användningen av surfplattan. Det är inte på nivån för en iPad, Chromebook eller annan liknande typ av enhet.

Å andra sidan är dessa uppdateringsfördröjningar mycket lättare att dölja när du slentrianmässigt skriver ett dokument eller läser en PDF-artikel eller längre artikel. Läsning, av alla slag, förblir kungen av e-pappersenheter.

Jerome Thomas/How-To Geek

Jag har blåst förbi uppfattningen att det här är en E Ink-färgskärm. Det är förmodligen fortfarande nytt för många människor, men skärmen här är inte ny på något sätt, jämfört med den tidigare Tab Ultra C. Boox-produkterna med ett "C" annotation är färgskärmsenheter och det finns en hel del tillgängliga nu. Även om touchen av färg (vid en lägre upplösning än de monokroma elementen) kan vara dämpad eller matt, ger den fortfarande tillräckligt med visuella stimulanser för att vara övertygande. Någon färg är bättre än ingen färg.

Min känsla om Tab Ultra C Pro, som Tab Ultra C innan den, fortsätter att vara liknande. Jag är hausse på det för passiva uppgifter, men jag är fortfarande bra på det för mer krävande arbete. Det är en e-läsare på steroider som kan köra välbekanta appar. Men när det kom till att förlita mig på dess förmåga för kritiska uppgifter fick jag mig ofta att känna mig strandsatt.

Kan en e-pappersplatta vara en produktivitetsmaskin?

Jerome Thomas/How-To Geek

Boox-produkter har utvecklats till formfaktorer för bärbara datorer och telefoner under en tid, men aldrig överdrivet. Boox Palma gör allt en telefon gör förutom att ha en SIM-kortplats. Det fortsätter att vara fallet med Tab Ultra C Pro också.

Ultra C Pro får ett fullfjädrat tangentbordsfodral med styrplatta, men det går inte längre genom att förvandla enheten till en riktig bärbar dator. På grund av det ser jag fortfarande den här enheten som en surfplatta, först och främst.

Tangentbordet känns bra att skriva på—fjädrande och responsiva tangenter—men markören på skärmen är extremt laggy. Denna aspekt skadar dess illusion av att vara en kompromisslös bärbar dator.

Som surfplatta med Android 12 hade jag inga problem med att köra alla appar jag ville. Gmail, Slack och Notion fungerade alla som förväntat. Den hanterade till och med Spotify och strömmande videoappar som förmodligen inte var meningsfulla att använda på en E Ink-skärm.

Att skriva anteckningar med pennan fungerar bra men är inte specifikt för bärbar dator. Mer bekräftelse på att det här är en surfplatta rakt igenom. Det finns till och med en bakre kamera som kan ta faktiska bilder, istället för att bara skanna dokument som tidigare Boox-enheter. Bilderna var inte bra av fantasin. Här är ett exempel som visar tangentbordsfodralet.

Ett foto direkt från Tabl Ultra C Pro-kameran

Det finns heller ingen frontkamera så videosamtal kommer inte att ske. Det är förmodligen det bästa, men idén väckte mitt intresse om hur det skulle se ut.

Batteritiden jag upplevde kunde mätas i dagar, snarare än timmar. Det var med genomsnittlig användning av att läsa böcker, skriva och allmänt surfande.

Det är ganska vanligt för e-pappersprodukter. Du kommer inte att få samma batteritid på flera veckor som på vissa e-läsare eftersom maskinen är mycket kraftfullare. Den plats där batteriet tenderade att lysa för mig var dock i standby-tid. Jag tyckte att natt och dag var bättre jämfört med en iPad.

Ska du köpa Onyx Boox Tab Ultra C Pro?

Jerome Thomas/How- Till nörden

Trots marknadsföringspåståenden som antydde bärbar dators prestanda kunde jag inte låta bli att se Oynx Boox Tab Ultra C Pro som något annat än en avancerad e-läsare— Jag fortsätter att vara nyfiken på möjligheten att slå samman flera enheter till en enda, men det här är inte en bärbar datorbyte än.

Jag älskar den flexibilitet som Android-operativsystemet på en E Ink-surfplatta ger. Det gör det snabbt och lättillgängligt att få böcker, dokument och alla typer av innehåll på den. Det primära hindret här är värde. Tab Ultra C Pro är mycket pengar även jämfört med andra premium eReaders. Men om ditt arbete innebär mycket läsning (som en advokat, fastighetsmäklare eller producent, till exempel) kan du vara bättre betjänt av Tab Ultra C Pro istället för en iPad. Håll bara en dämpad förväntning på den totala produktiviteten.

Onyx Boox Tab Ultra C Pro

Tab Ultra C Pro har en 10.3'' HD E Ink Carta 1200-skärm, som ger dig möjlighet att åstadkomma mer. Höj din produktivitet till en helt ny nivå med dess ultrasmidiga prestanda och anpassningsförmåga.

$650 på Amazon$650 på Boox