Onyx Boox Palma recension: böckernas iPod

0
2

Nyckelalternativ

  • Boox Palma är en kompakt e-pappersläsare som enkelt får plats i fickan, vilket möjliggör bekväm läsning när du är på språng.
  • Enheten kan se ut som en mobiltelefon, men Palma innehåller ingen LTE- eller 5G-mobilanslutning.
  • Användare kan ladda ner läsappar från Google Play Butik, vilket gör den mångsidig för åtkomst till en mängd olika böcker.

iPoden stoppade musik i folks fickor. Tusen låtar prydligt lagrade på en enhet lika stor som en plånbok visade sig vara en enorm affär. I samma anda försöker Onyx Boox Palma stoppa in ett oändligt antal böcker i samma byxstorlek för ännu mer tillgänglig läsning.

Nuvarande e-läsare krymper ett bibliotek med böcker till en enda enhet, men nästan ingen av dem kan glida in i en liten ficka. För människor som är ivriga att ta med sig en bok överallt kan denna e-pappersläsare vara den bästa lösningen. iPod för böcker kan man säga.

figur> Onyx Boox Palma

Denna mobila e-papper enhet kombinerar moderna prestanda med en E bläck display och en telefonstorlek nbsp; för att enkelt hala det&nbsp ;i din ficka och bär den på fart.

Skärmstorlek 6,13″ HD Carta 1200-skärm Processor Octa-core Qual + BSR GPU RAM 6 GB (LPDDR4X) Batteri 3 950 mAh OS Android 11 Vikt 6 oz (170 g) Anslutning Wi-Fi (2,4 GHz + 5 GHz) + BT 5,0 Mått 6,3 x 3,1 x 0,31 tum (159 x 80 x 8,0 mm) Portar USB-C Port (stöder OTG eller använd som ljuduttag) Knappar Strömknapp, Volym/Page-Turn-knappar, Anpassningsbar funktionsknapp Pros

  • Fickstorlek
  • Snygg skärm för läsning
  • Kan ladda ner läsning appar från Google Play Butik

Nackdelar

  • Kameran är endast till för att skanna dokument (ökar upp enhetskostnaden)
  • < li class="icon">Sidsvängningsknappar fungerar inte universellt

279,99 USD på B&H Photo Video 279,99 USD på Boox

Designen av en Palm-Sized EReader

Sergio Rodriguez/How-To Geek

Boox Palma kanske inte revolutionerar den litterära industrin på det sätt som iPod förändrade musikens framtid, men jag tror att dess formfaktor är viktig. Jag har använt massor av e-läsare, men få av dem lämnade ofta huset eftersom de fortfarande var för stora för att snabbt stoppas i fickan. Jag älskade Kobo Libra 2, men även den minimala produkten var för stor som en följeslagare för att ta på varje slumpmässig utflykt.

Boox Palma är 6,3 tum hög och 3,1 tum bred—med en 6,13-tums skärm—så jag stoppade den ofta i bakfickan när jag gick ut genom dörren. Jag hade den med mig mycket under testningen. Som ett resultat använde jag det mer.

Det klickade med mig direkt. Men Palma är också storleken på en telefon, som folk redan har med sig, och ger dem redan tillgång till läsappar som Kindle, Kobo, Libby och så vidare. Ser du vart jag är på väg med detta? Den största konkurrenten till Palma är smartphonen som redan finns i någons ficka.

Jag fattar. I det avseendet är det svårt att försöka berätta för någon att de måste köpa två enheter och bära dem båda. Jag har läst böcker på min telefon, och det är verkligen möjligt, men återigen, en av anledningarna till att den här produkten klickade på mig var dess förmåga att bara vara en läsenhet, med bra synlighet i solen. Det gjorde att jag kunde fokusera på att läsa böcker, snarare än att svepas bort med andra saker.

Så förutom att bara vara en otroligt bärbar storlek, fungerade dess kompakta karaktär också bra. Palma är verkligen en enhandsläsare. Två volymknappar på höger sida kan användas som bläddringsknappar. Eftersom Palma är handfast är knapparna för att vända sidan antingen direkt under ditt pekfinger eller tummen, beroende på vilken hand du håller den med.

En vänsterknapp kan anpassas, men är som standard inställd på att uppdatera skärmen när den trycks ned. Alla dessa föremål fungerade bra tillsammans för att bilda en ultrakompakt läsenhet. Om bredden känns för smal kan du hålla den i sidled och låta texten rotera. Jag använde den här layouten ibland och tyckte att den var användbar för vissa skrivstilar som hade längre meningar.

strong>

Boox Palma Software: A Small E-Paper Tablet

Sergio Rodriguez/How-To Geek

< p>Boox Palma är inte bara en e-läsare. Det är faktiskt en datorenhet—en iPod Touch, om du så vill. Det är praktiskt att kunna använda Google Play för att ladda ner läsappar, men det förstör inte läsupplevelsen.

Tack och lov är Palmas monokroma E-Ink-skärm inte tillräckligt intressant för att vara en fullfjädrad surfplatta som kör Android 11, åtminstone var det inte för mig. Jag kände mig aldrig tvungen att ställa in min e-post. Jag försökte inte köra Slack. Jag använde det inte för Spotify. Även dess förmåga att skanna dokument med den inbyggda kameran var svag nog för att inte bli frestad. Upplevelsen av att försöka röra sig snabbt genom ett gränssnitt som hämmas av skärmuppdateringstider är vanligtvis smärtsam efter en liten tid.

Alla dessa saker är möjliga om du vill ha dem tillräckligt mycket. Jag är glad att de är tillgängliga för att möta ett brett spektrum av människors behov. Viktigt är dock att de sakerna inte stod i vägen för att Palma skulle vara en solid, Wi-Fi-ansluten e-läsare för mig.

Är Boox Palma en telefon?

Sergio Rodriguez/How-To Geek

Boox Palma (vänster) är ungefär lika stor som Samsung Galaxy s22 Ultra.

Även om jag aldrig tänkt på Boox Palma som en surfplatta och inte ville använda den som en monokrom dator, är det obestridligt att den ser ut som en telefon med e-pappersskärm. Den har till och med en microSD-kortplats för lagring som liknar en SIM-kortplats för mobilanslutning.

För att vara tydlig, Palma har ingen mobilanslutning och kan inte användas som en telefon, men det är inte långt borta. Nästan varannan del av en telefon är på plats. Det är svårt att föreställa sig att Onyx inte försöker göra en mobiltelefon någon gång i framtiden. Företagets webbplats kallar det till och med en “telefonliknande” enhet.

Du kan förmodligen komma nära att fejka den som en telefon—använde någon annan en iPod Touch som en iPhone i början? Det kommer att stödja Skype och andra samtalsappar via Wi-Fi. Palma har 6 GB RAM, 128 GB lagringsutrymme och en Qualcomm Octa-core CPU. Minus uppdateringstiderna för E-Ink-skärmen utförde enheten uppgifter med tillräcklig hastighet för att prestandan inte var avskräckande.

Jag håller med Onyx om att den är telefonlik. Men i slutändan, för att få ut så mycket som möjligt av det, bör du bara tänka på det som en kompakt e-läsare.

Boox Palma batteritid

Boox Palmas batteritid kommer att variera kraftigt beroende på vad du använder den till. Som e-läsare bör den ge dig någonstans mellan sju och nio dagars användning. Med mer Wi-Fi, Bluetooth och annan appanvändning kommer det förmodligen att gå ner till bara ett par dagar. Jag kände aldrig att jag var tvungen att övervaka batterinivån för noggrant. Om du vill ha en konstant mätare finns en uppskattning av hur lång tid som återstår för batterikraft tillgänglig i inställningarna.

Palma pris och tillgänglighet

Boox Palma finns nu tillgänglig i svart eller vitt för 279,99 USD. Den kommer med ett gratis silikonfodral. Av de få e-pappers Boox-enheter i 6-7-tumssortimentet är Palma den dyraste. Den kommer precis ovanför Boox-sidan. I det här fallet är litenhet en funktion som kostar extra.

Ska du köpa Boox Palma?

Sergio Rodriguez/How- Till Geek

I samma ögonblick som jag såg Onyx Boox Palma, hade jag hoppats att denna nystora eReader kunde lösa mitt problem att inte läsa så mycket som jag ville. Jag var optimistisk att den kompakta ramen skulle göra det möjligt för mig att ta med den till fler platser.

Efter en tid med enheten tror jag att det har hjälpt mitt problem lite. Jag tar med det fler ställen, men bara inte överallt, hela tiden. Dess storlek har potential att hjälpa vissa människor att läsa mer. Men ärligt talat, oavsett storlek på en e-läsare finns det inget som får dig att läsa mer än en bra bok. (Så ägna tid åt att hitta en bra bok.)

Om du redan har romaner du försöker gräva i men känner dig instängd av omständigheter som bara tillåter dig att läsa hemma, då tycker jag att du ska rycka upp Palma direkt. E-läsaren kändes mångsidig och mer bärbar än någon annan jag har provat tidigare. Det var underbart.

En iPod-liknande revolution, den här eReader är inte, men dess storlek är en riktig fläkt av frisk luft. Det är verkligen den typ av läsapparat jag tror måste finnas ute i världen.

Onyx Boox Palma

Denna mobila e-pappersenhet kombinerar snygga prestanda med en E bläck display en låg telefon låg  bsp ;du att enkelt klistra in den i din ficka och bära den på vägen s s s i din ficka och bära den på vägen s s s s s s s s s  >Processor Qualcomm Octa-core + BSR GPU RAM 6GB (LPDDR4X) Batteri 3 950 mAh OS Android 11 Vikt< /strong> 6 oz (170 g) Anslutning Wi-Fi (2,4 GHz + 5 GHz) + BT 5.0 Mått 6,3 x 3,1 x 0,31 tum (159 x 80 x 8,0 mm) < strong>Portar USB-C-port (stöder OTG eller använd som ljuduttag) Knappar Strömknapp, volym-/sidsvängningsknappar, anpassningsbar funktionsknapp 279,99 USD på B&H Photo Video 279,99 USD på Boox