Loven om tilbedelse pålegger ikke-fravikelig forpliktelse til forpliktelse til sekularisme: Owaisi

0
4

AIMIM-president Asaduddin Owaisi sa mandag at Places of Worship Act, 1991, pålegger en ikke-fravikelig forpliktelse til å håndheve forpliktelse til sekularisme under den indiske grunnloven.

Tagger en medierapport om Høyesterett nekter å holde hinduistiske bønneri den sørlige kjelleren av Gyanvapi-moskeen, Hyderabad MP i et innlegg på ‘X’ sa: “The Places of Worship Act pålegger en ikke-fravikelig forpliktelse til å håndheve vår forpliktelse til sekularisme under den indiske grunnloven…Ikke-retrogresjon er et grunnleggende trekk ved de grunnleggende konstitusjonelle prinsippene der sekularisme er en kjernekomponent. Gudstjenesteloven er altså et lovinngrep som bevarer ikke-tilbaketrekk som et vesentlig trekk ved våre sekulære verdier.” AIMIM-sjefen sa videre “Begrenset til å minne domstolen om sin egen presedens”.

< blockquote class="twitter-tweet">

«The Places of Worship Act pålegger en ikke-fravikelig forpliktelse til å håndheve vår forpliktelse til sekularisme i henhold til den indiske grunnloven….Ikke-retrogresjon er et grunnleggende trekk ved de grunnleggende konstitusjonelle prinsippene der sekularisme er en kjernekomponent. The… https://t.co/ZmfFPYwbvO

— Asaduddin Owaisi (@asadowaisi) 1. april 2024

Lovgivningen (lov om tilbedelse, 1991) forbyr konvertering av ethvert tilbedelsessted og å sørge for å opprettholde den religiøse karakteren til ethvert tilbedelsessted slik det eksisterte 15. august 1947.

Høyesterett nektet mandag å holde hinduistiske bønner i den sørlige kjelleren til Gyanvapi-moskeen i Varanasi selv da den beordret en “status quo” om religiøse overholdelse av både den hinduistiske og muslimske siden inne i moskeens lokaler.

Retten hørte en ny bønn fra Gyanvapi-moskeens ledelseskomité mot en avgjørelse fra Allahabad High Court som stadfestet en lavere rettsinstans. ordre som tillater hinduistiske bønner i den sørlige kjelleren av moskeen.