Gör dessa 7 saker nu för att göra Chrome ännu bättre

0
3

Snabblänkar

 • Ordna flikar med flikgrupper
 • Öppna oavsiktligt stängda flikar från sökflikmenyn
 • Håll flikar från tidigare sessioner öppna
 • Använd Chromes sidopanel
 • Lås flikar öppnade i inkognitoläge
 • Använd Chromes minnessparläge
 • ul>

  • Dela en sida med andra enheter du är inloggad på

  Nyckelalternativ

  • Gruppera flikar för olika användning fall, som arbete, underhållning och mer, för att enkelt hantera öppna flikar. Detta gör att du kan öppna och komprimera en uppsättning flikar med bara ett klick.
  • Öppna oavsiktligt stängda flikar från det övre vänstra hörnet av Chrome och aktivera "Fortsätt där du slutade" för att undvika att förlora framsteg från din tidigare surfsession.
  • Använd Chromes sidopanel för att surfa på webben snabbt, lås inkognitoflikar för att bevara privata surfsessioner och aktivera minnessparfunktionen för att spara minnesresurser.

  Chrome är den mest använda webbläsaren, känd för sin snabbhet, rena gränssnitt, inbyggda skydd mot skadlig programvara och integration med Googles tjänster. Ändå, under ytan döljer Chrome många funktioner som kan öka din produktivitet. Låt oss ta reda på hur de kan hjälpa dig att uppnå mer på kortare tid.

  1. Organisera flikar med flikgrupper

  Att sålla bland många öppna flikar för att hitta den du vill arbeta med kan vara tidskrävande distraktion när du surfar på webben. Chromes funktion för flikgrupper erbjuder en lösning. Det låter dig organisera flikar relaterade till specifika aktiviteter i olika grupper. Denna sömlösa organisation av öppna flikar minskar röran och ökar din produktivitet.

  För att skapa en flikgrupp i Chrome, högerklicka på en öppen flik (eller en tom flik) och välj "Lägg till flik i en ny grupp." Ange sedan ett namn för gruppen och tryck på Enter.

  När flikgruppen har skapats kan du lägga till valfri ny flik till den. Högerklicka på en öppen flik och välj "Lägg till flik i grupp" > [Gruppens namn].

  För att öppna flikar i en flikgrupp, klicka på gruppfliken för att expandera den. När du är klar med flikarna klickar du på flikgruppen igen för att komprimera den och ta bort de öppnade flikarna från visningen.

  2. Öppna oavsiktligt stängda flikar igen från fliken Sök

  Chrome har ett register över nyligen stängda flikar och låter dig öppna dem igen. Den här funktionen kan vara en livräddare om du av misstag stänger flikar och inte vill ha besväret med att öppna alla igen manuellt. Klicka på rullgardinsmenyn i det övre vänstra hörnet för att expandera menyn Sökflikar. Här hittar du en lista över flikar som du nyligen har stängt. Klicka på valfri flik för att öppna den igen.

  Funktionen håller reda på nyligen stängda flikar även om du av misstag stänger webbläsarsessionen. Det finns dock en begränsning att komma ihåg: den visar bara de senaste åtta nyligen stängda flikarna. Om du hade fler än åtta flikar öppna när du stängde din webbläsarsession, kunde du bara öppna de senaste åtta flikarna du stängde igen.

  3. Håll flikar från tidigare sessioner öppna

  Om du ofta av misstag stänger din webbläsare med flera flikar öppna och sedan måste öppna dem igen från de nyligen stängda flikarna (eller manuellt från början), överväg att aktivera "Fortsätt där du slutade" funktion. Den här funktionen, när den är aktiverad, upprätthåller en förteckning över webbplatser som öppnades under den senaste sessionen och öppnar dem automatiskt igen när du startar om Chrome.

  Den här funktionen har en anmärkningsvärd fördel: den behåller flikar öppnade i din tidigare session, även om du stänger av eller startar om enheten. För att aktivera det, klicka på de tre vertikala prickarna i det övre högra hörnet och välj sedan "Inställningar." Navigera sedan till “Vid start” fliken i det vänstra sidofältet och markera cirkeln bredvid "Fortsätt där du slutade."

  4. Använd Chromes sidopanel

  Chromes sidopanel är en praktisk funktion som låter dig komma åt din läslista, bokmärken och historik och utföra webbsökningar utan att lämna den aktuella fliken. Detta är användbart för att snabbt slå upp okända termer eller begrepp när du läser en artikel. Det eliminerar behovet av att växla mellan flikarna.

  För att komma åt sidopanelen i Chrome, klicka på sidopanelikonen till vänster om din Chrome-profils ikon. Från rullgardinsmenyn kan du välja att visa din läslista, bokmärken eller historik, eller så kan du välja "Sök" för att öppna ett sökfält och surfa på webben utan att lämna din nuvarande flik.

  Sidopanelen kan inte öppna webbplatser inom sig själv; de öppnas i webbläsarfliken. Den här funktionen kan dock vara praktisk för snabba sökningar för att hitta svar i utdrag och “Folk frågar också.”

  5. Lås flikar öppnade i inkognitoläge

  Att använda inkognitoläge ger oss integritet när vi surfar på webben, men om vi lämnar våra bärbara datorer obevakade i delade utrymmen som skolor eller kontor kan vi äventyra vår sekretess. Att stänga inkognitofönstret för att bevara integriteten innebär också att vi förlorar vår privata surfsession och måste öppna flikarna igen från början.

  Chrome erbjuder en lösning på det här problemet genom att du kan låsa inkognitoflikar när du stänger webbläsaren. Den här funktionen är dock endast tillgänglig på Chrome för iPhone och Android.

  För att aktivera den här funktionen, tryck på tre vertikala punkter i det övre högra hörnet av Chrome för Android eller tre horisontella punkter i det nedre högra hörnet av Chrome för iPhone och öppna “Inställningar.” Navigera sedan till “Sekretess och säkerhet” fliken och aktivera reglaget bredvid “Lås inkognitoflikar när du lämnar (stänger) Chrome."

  Efter det, verifiera din identitet genom att ange din PIN-kod, skanna ditt fingeravtryck eller använda ditt Face ID på din iPhone eller iPad, och du är allt uppsättning.

  6. Använd Chromes minnessparläge

  Om Chrome släpar och fryser när du surfar, särskilt med dussintals flikar öppna, är det ett tecken på att din dator har ont om minnesresurser. Chrome erbjuder en lösning med sin minnesbesparande funktion, som sätter inaktiva flikar i viloläge för att allokera mer minne till de flikar du aktivt använder, vilket ökar surfhastigheten.

  För att aktivera Memory Saver, klicka på de tre vertikala prickarna i det övre högra hörnet, gå till "Inställningar" välj sedan "Prestanda" fliken till vänster och slå på knappen bredvid Minnessparare.

  7. Dela en sida med andra enheter Du är inloggad på

  Med Chrome kan du enkelt dela en sidlänk till andra enheter. Detta gör att du snabbt kan öppna samma länk som du för närvarande besöker på en enhet, till exempel din telefon, på en annan enhet, som din bärbara dator, utan att kopiera och klistra in länken manuellt. För att använda den här funktionen, se till att ditt Google-konto är inloggat i Chrome på båda enheterna.

  Om du vill dela en länk från en smartphone-app till en webbläsare på skrivbordet trycker du på knappen Dela och väljer "Skicka till dina enheter."

  Välj sedan den aktiva enheten och klicka på "Skicka till din enhet."

  I Chrome för webben visas ett popup-meddelande som indikerar att sidan har delats från en annan enhet. Klicka på "Öppna" för att öppna länken direkt.

  För att dela en länk från din bärbara dator till din smartphone, högerklicka i adressfältet, välj "Skicka till dina enheter, " och välj din enhet. Öppna sedan länken från den mottagande enheten.

  Det här är några dolda Chrome-funktioner som du kanske inte har provat tidigare. Vissa är utvecklade för att förbättra produktiviteten, medan andra fokuserar på att förbättra webbläsarintegriteten. Om du inte har utforskat dessa funktioner ännu, prova dem.