Godt styresett i India synlig for verden, sier Jaishankar mens han siterer Micron CEOs erfaring

0
3

Utenriksminister S Jaishankar sa mandag at god styring i India skaper “press på investorer”.

I en henvendelse til de unge bedriftslederne i Surat sa Jaishankar, “I det siste tiåret er vårt gode styresett synlig for alle, spesielt på grunn av bruken av digitale medier.”

Forbundsministeren siterte også erfaringen til Micron Technology-sjef Sanjay Mehrotra i det pågående halvlederanleggsprosjektet i Gujarats Sanand. Micron har forpliktet seg til å investere over USD 800 millioner i anlegget til en kostnad på over USD 2,75 milliarder.

Annonse

Som sier at Microns administrerende direktør hadde en “helt annen” erfaring, sa utenriksministeren: “For noen dager tilbake møtte jeg administrerende direktør i Micron. Han fortalte meg at det var et rykte til India, at det var tøft å gjøre forretninger her. Han sa imidlertid at opplevelsen hans var en helt annen. Men han sa at Gujarat-regjeringen og senteret var etter ham med en tidsplan og sa at de var klare når selskapet er.”

&# 8220;Vi er på det stadiet hvor det er press på investorer fordi vi (India) har alt klart. Kom og invester,” Jaishankar la til.

Investeringen av Micron CEO ble først annonsert under det amerikanske besøket til statsminister Narendra Modi i juni i fjor. Byggingen av anlegget i Gujarat startet i september 2023. Den første fasen av anlegget forventes å være i drift tidlig i 2025.

Tidligere i januar sa Mehrotra at Micron valgte Gujarat på grunn av den sterke produksjonsinfrastrukturen. “Vi håper denne investeringen vil bidra til å katalysere andre investeringer i sektoren, urfolks produksjonsevne, oppmuntre til innovasjon og støtte bredere jobbskaping,” sa Mehrotra.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.