God förvaltning i Indien synlig för världen, säger Jaishankar när han citerar Microns vd:s erfarenhet

0
4

Utrikesminister S Jaishankar sade i måndags att god förvaltning i Indien skapar “tryck på investerare”.

I ett tilltal till Surats unga företagsledare sa Jaishankar, “I det senaste decenniet är vår goda förvaltning synlig för alla, särskilt på grund av användningen av digitala medier.”

Fackets minister citerade också erfarenheten från Micron Technologys vd Sanjay Mehrotra i det pågående halvledarfabriksprojektet i Gujarats Sanand. Micron har åtagit sig att investera över 800 miljoner USD i anläggningen till en kostnad på över 2,75 miljarder USD.

Annons

Att konstatera att Microns VD hade en “helt annan” erfarenhet, sa utrikesministern: “För några dagar sedan träffade jag VD:n för Micron. Han sa till mig att Indien hade ett rykte, att det var svårt att göra affärer här. Han sa dock att hans upplevelse var helt annorlunda. Men han sa att Gujarats regering och centern var ute efter honom med en tidtabell och sa att de var redo närhelst företaget är.”

&# 8220;Vi finnas hos det stadiet där det finnas tryck på investors, därför att vi (Indien) har allt satt. Kom och investera,” Jaishankar tillade.

Investeringen av Microns vd tillkännagavs först under det amerikanska besöket av premiärminister Narendra Modi i juni förra året. Bygget av fabriken i Gujarat påbörjades i september 2023. Den första fasen av anläggningen förväntas tas i drift i början av 2025.

Tidigare i januari sa Mehrotra att Micron valde Gujarat på grund av den starka tillverkningsinfrastrukturen. “Vi hoppas att denna investering kommer att hjälpa till att katalysera andra investeringar i sektorn, inhemsk tillverkningskapacitet, uppmuntra innovation och stödja bredare jobbskapande,” sa Mehrotra.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.